En peberfrugtsuppe lavet af røde peberfrugter er nem at lave og kan spises både varm på en vinterdag og kold på en sommerdag.
Suppen kan serveres som en forret, til tapas, i et glas på en picnic eller som en hovedret med et godt stykke brød til.
Overskud af peberfrugter
Når Too Good to Go giver dig peberfrugter: Så lav peberfrugtsuppe. Du har sikkert resten af ingredienserne i skabet.
En af fordelene ved at redde mad er, at man får andre ideer, end man plejer, når man pludselig står med overskud af fx peberfrugter. Du kan selvfølgelig bruge almindelige peberfrugter eller snackpeber til suppen. Bare køb dem, der er billigst.
Når man griller peberfrugt, så skallen bliver helt sort, er det nemt at flå dem, når de er blevet kolde. Det yderste tynde lag bobler op og giver slip på kødet. Samtidig fremhæves den søde smag og bitterstofferne forsvinder.
Det samme gør man, når man skal sylte peberfrugter til en gang tapas.
Peberfrugtsuppe til gullasch
I en tid som her i efteråret 2022 forsøger vi alle at finde alle de sparetricks, vi kan opstøve. Too Good to Go er megapopulær, fordi man får fx Nettos overskudsgrønt til 29,- for en pose. I vores seneste pose var der udover de røde peberfrugter også vindruer, æbler, to poser kartofler og bananer.
Har du ikke allerede hentet app’en, så gør det endelig. Der er garanteret også gode tilbud i nærheden af dig. Ulempen, ved at app’en er blevet så populær, er, at der hurtigt bliver udsolgt. Se det fra den positive side: Det betyder, at der er mindre madspild i butikkerne, og at de ikke brænder inde med varer, hvor emballagen måske er gået i stykker, eller der er et trykmærke på et stykke frugt i posen.
Vi prøver selvfølgelig også at minimere madspild herhjemme. Derfor bliver resterne af suppen fra i går tryllet om til en gullasch i dag. Jeg fandt skært oksekød på tilbud, og når det først har simret 2-3 timer i den sidste portion peberfrugtsuppe sammen med en ekstra dåse tomater, bliver det serveret i aften med kartoffelmos.
Skulle der blive en rest til overs af gullaschen, bliver den frosset ned til en anden dag. Selve suppen i opskriften her er også fryseegnet i op til tre måneder.
Derfor kan du sagtens lave suppen en dag, der er snackpeber på tilbud og fryse den ned.
Er du på jagt efter andre supper, finder du min samlede oversigt her.
Rød peberfrugtsuppe
Ingredienser
- 500 g røde peberfrugter
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 8 dl vand
- 2 grønsagsbouillonterninger
- 1 nip chiliflager
- 1½ tsk rosenpaprika
- 1 tsk sød paprika
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk timian
- 1 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl peberfrugterne, læg dem på en bageplade og sæt dem øverst i ovnen under ovnens grill. Vend dem, når peberfrugterne er sorte på den ene side.
- Når peberfrugterne er sorte på begge sider, og skindet er boblet op, lægges de varme peberfrugter i en lukket frysepose og i køleskabet en times tid.
- Træk skindet af peberfrugterne, del dem på langs og fjern kernerne. Skær frugterne i strimler.
- Hak rødløg og hvidløg fint. Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene i 5 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt peberfrugter, hakkede tomater, vand, grønsagsbouillon og krydderier og bring suppen i kog.
- Lad suppen simre i 20 minutter, før den blendes med en stavblender og smages til med hvidvinseddike, sukker, salt og peber.
Line
Hej,
Smelter frysepose ikke når der kommer varme peberfrugter i?
Tak for skønne opskrifter
Lene Tranberg
Hej Line:-)
Tak og selv tak;-)
Nej, fryseposen smelter ikke. Så varme bliver peberfrugterne ikke.
Kh Lene