• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Jordbærlagkage – med hjemmebagt lagkagebund

Jordbærlagkage – med hjemmebagt lagkagebund

5. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Er der noget bedre end solmodne jordbær sammen med flødeskum og vanille? Jeg tror det ikke. Det skulle da lige være, hvis en jordbærlagkage er lagt sammen af hjemmebagte lagkagebunde.

Den kage, jeg elsker allerhøjest – og altid har gjort, er jordbærlagkage. Jeg har som barn (og voksen:-)) fået lov at spise det sidste af lagkagen og nærmest slikke fadet.

Jordbærlagkage Bagvrk.dk

Hjemmebagte lagkagebunde til jordbærlagkage

Den her lagkagebund er nem at lave. Det sværeste er såmænd at dele den i tre, når den er kølet af, fordi den er så let og luftig, at den næsten bliver porøs. Top og bund er nemme nok at flytte på, men den midterste del er sværere, fordi den ikke har en skorpe til at holde sig sammen.

Lagkagebund, jordbærlagkage, Bagvrk.dk

Bundene er bagt med bagebælte omkring springformen, så kagen hæver lige op og får en helt lige top. Vil du lave dit eget bagebælte, kan du hækle, strikke eller sy et efter min vejledning i dette indlæg.

Med bagebæltet hæver lagkagebunden her op over formens kant. I dette tilfælde var det to cm, som du næsten kan ane på billedet ovenover.

Har du ikke et bagebælte, kan du bruge viskestykker, som du gør meget våde og vikler omkring – eller du kan klippe strimler af et gammelt frottehåndklæde.

Du skal blot være opmærksom på, at både viskestykke eller håndklæde skal være af 100% bomuld.

Du kan sagtens bage de tre bunde hver for sig ved at dele dejen i tre. I så fald skal de bage 16-18 minutter.

Jordbærlagkage

Fyldet i lagkagen

Der er husblas i cremen, så den ikke flyder ud imellem lagene. Cremen er lidt syrlig, fordi der er skyr i sammen med flødeskummet, men det klæder de søde bunde og jordbærrene rigtig godt.

Giv den gas med jordbærrene. En jordbærlagkage skal smage af jordbær, så jo mere smag, der er i bærrene, jo mere smag får du i din lagkage.

Jordbærlagkage

2/3 af bærrene blandes med flødecremen og lægges mellem lagkagebundene, mens du gemmer de sidste bær til pynt ovenpå kagen.

Vil du hellere bage en klassisk jordbærtærte med mørdej, mazarin og konditorcreme, finder du min opskrift her. Du bør også kaste et blik på sommerlagkagen med rabarbermousse.

Jordbærlagkage Bagvrk.dk

Jordbærlagkage

En lækker klassiker med hjemmebage lagkagebunde, flødeskum og smagfulde jordbær.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 42 minutter min
Køletid 3 timer t
Samlet tid 4 timer t 27 minutter min
Ret Kage, Lagkage
Køkken Bagværk
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Lagkagebund

  • 6 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 240 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 180 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver

Creme og pynt

  • 1 kg jordbær
  • 5 blade husblas
  • 250 g skyr naturel
  • ½ liter fløde
  • 120 g sukker
  • 1 spsk vanillesukker

Sådan gør du
 

Lagkagebund

  • Æggene piskes meget lyse og luftige med sukker og vanillesukker. Det tager 15-20 minutter, før de er færdige, så lad være med at piske for kort tid.
  • Varm ovnen op til 180°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bland mel og bagepulver. Sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber, mens du rører med lange, bløde tag, til der ikke er mere tørt mel. Rør ikke længere end det – og pisk ikke melet i – ellers falder kagen sammen.
  • Fór bunden på en 27 cm springform med bagepapir, og smør den grundigt, både papiret, siderne og toppen af ringen.
  • Tag dit bagebælte (eller to viskestykker), og gør det meget vådt. Pak det rundt om siderne af springformen, og sæt den på en bageplade.
    Lagkagebund, jordbærlagkage Bagvrk.dk
  • Bagebæltet gør, at lagkagebunden ikke hæver op på midten, men forbliver vandret og flot. En kage bliver først bagt i kanten, og derfor vil den hæve op på midten, hvis du ikke bruger bagebæltetricket, som køler springformens kant af.
  • Bag din lagkagebund midt i ovnen i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovndøren undervejs! Tjek, at bunden er gennembagt, før du tager den ud. Min bund fik 42 minutter.
  • Dejen voksede to cm op over kanten på springformen, men den blev stående, da den blev taget ud af ovnen. (Derfor er det vigtigt også at smøre den øverste kant på springformen.)
    Lagkagebund, jordbærlagkage, Bagvrk.dk
  • Lad din lagkagebund køle lidt af i springformen, før du tager ringen af og lader den køle af på en rist. (Måske er det nødvendigt at skære bunden fri af formen.) Fjern forsigtigt bagepapiret. Når kagen er helt kold, kan du dele bunden i tre.
  • Sæt evt kagen i fryseren, til den er fast. Så er det nemmere at dele den i tre, uden at den krummer.

Creme

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Varm tre spiseskefulde af fløden op til lige under kogepunktet. Læg husblassen i den varme fløde og lad den smelte. Lad husblassen afkøle til den er håndvarm. (Ca. 30°)
  • Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanillesukker. Når husblassen er håndvarm, blandes den med skyren. Vend skyren i flødeskummet med lange, forsigtige tag med en dejskraber.
  • Rens jordbærrene og nip dem. Alle jordbær skæres i tynde skiver. Gem ca. ⅓ til at pynte kagen med. Resten skæres i mindre stykker.
  • ⅕ af flødeblandingen tages fra til at smøre på toppen af kagen. Resten blandes med ⅔ af jordbærrene.
  • Læg den nederste lagkagebund på et kagefad. Fór en kagering med kageplast og sæt den rundt om lagkagebunden. Fordel halvdelen af jordbær-flødecremen på kagebunden.
  • Læg den midterste kagebund ovenpå og pres det let sammen, så cremen kommer helt ud til kanten. Fordel derefter resten af jordbær-flødecremen på kagen og slut af med den øverste lagkagebund. Tryk igen let, så du samler kagen.
  • På den øverste bund fordeles flødecremen uden jordbærstykker. Læg herpå de skivede jordbær, du tog fra til pynt, i et sirligt mønster.
  • Sæt jordbærlagkagen på køl i minimum tre timer, så den får lov at sætte sig. Tag den ud af køleskabet 20 minutter før servering.

Noter

Hvis bundene bages enkeltvis, skal lagkageformene have en diameter på 26 cm. Bundene skal have 16-18 minutter i ovnen og kan bages uden bagebælte. 
Tags Dansk Klassiker, Flødekage, Flødeskum, Fødselsdag, Jordbær, Lagkage

Tags: Bagvrks bedste, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Flødekage, Flødeskum, Fødselsdag, Gæster, Jordbær, Lagkage, Lagkagebund, Nem opskrift, Rørekage, Skyr, Sommer

Previous Post: « Påskeæg – småkager med limeskal og glasur
Next Post: Æggeblommemakroner – “falske” makroner forklædt som påskekyllinger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte

    6. april 2017 kl. 7:59

    Kan man bruge græsk yoghurt, i stedet for skyr?

    Svar
    • LT

      6. april 2017 kl. 8:00

      Hej Gitte:-)
      Ja, det kan du sagtens. Eller creme fraiche 18%. God fornøjelse!
      Ha’ en rigtig dejlig dag:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Bedstefars skæg med rabarber – du MÅ bare bage…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme