• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Påskeæg – småkager med limeskal og glasur

Påskeæg – småkager med limeskal og glasur

4. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg har gået og puslet med påske i et stykke tid nu. I hvert fald på kagefronten. Jeg var færdig med fastelavn længe før, vi nåede til det i kalenderen. Jeg har ikke nogen kagetraditioner til påske. Men det har jeg efter i dag. Jeg har nemlig bagt Påskeæg.

Påskeæg

Nu hvor det er blevet forår, har jeg trængt til en smag af forår i min mund. Noget med citrus, lime og jordbær. Jeg ville gerne finde på en ny småkage, hvor der skulle være limeskal i. Men hvordan skulle den se ud?

Jeg kom forbi en af de lokale isenkræmmere i dag, og skulle liiiige se, om jeg kunne få et behov – og nogle ønsker til min fødselsdagsønskeseddel. (Som ganske vist først er i september, men det er vigtigt at være i god tid?!)

De havde et tilbudsbord, hvor der lå en lille æske med tre æggeformede udstiksforme fra Wilton. Sat ned fra 50,- til 10,-. Der stod godt nok, at det var fondantudstiksforme, men jeg tænker, at en udstiksform ikke kan se forskel på, om det er fondant eller småkagedej, den skal stikke ud, så jeg købte dem alligevel. 

Påske+udstiksform+småkage+lime = PÅSKEÆG!

Påskeæg

Påskeæg med lime

Den her opskrift på småkager er helt simpel. Det er egentlig en engelsk shortbread-dej, bestående af smør, mel og flormelis. Hvis jeg tilføjede gul pastafarve og noget limeskal, fik jeg både den smag, jeg ville have, og det pust af forår, jeg sukkede efter.

Dejen har samme konsistens som modellérvoks, fordi der er flormelis i. Til gengæld slipper man for sukkerprikkerne i de færdige småkager. De bliver helt glatte og fine.

Påskeæg behøver ikke kun være en påskesmåkage. De kan pyntes eller indfarves til en hvilken som helst anledning eller årstid:-) Min udstiksform måler ca. 4×6 cm.

Tag børnene med i køkkenet og lad dem slå sig løs med at pynte påskeæg med glasur og krymmel. De vil elske det!

Vil du bage andre småkager til påske, skal du prøve at bage æggeblommemakroner som påskekyllinger.

Påskeæg

Påskeæg

En fin småkage, som kan dekoreres med glasur i mange farver.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 9 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 9 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 36 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 145 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk fintrevet skal af en usprøjtet lime
  • Gul pastafarve

GLASUR

  • 1 æggehvide
  • Flormelis
  • Limesaft
  • Pastafarver

Sådan gør du
 

  • Pisk smørret sammen med flormelis, til det er lyst og luftigt. Sigt melet ned i og rør det i sammen med limeskal og gul pastafarve. Måske skal der en lille dråbe vand eller to i, for at du kan samle dejen.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en tykkelse på 4 mm. Stik kagerne ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    Påskeæg
  • Sæt kagerne i køleskabet i 30 minutter, mens du varmer ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Bag småkagerne i 8-10 minutter. De må ikke tage for meget farve, kun lige blive gyldne i kanten.
  • Lad påskeæggene køle helt af på en bagerist.
  • Rør glasuren af æggehvide, flormelis og et par dråber limesaft, til det har en passende konsistens. Del glasuren op i mindre portioner og indfarv glasuren i de ønskede farver.
  • Fordel glasurerne i fryse- eller sprøjteposer, klip spidsen af poserne og dekorer de kolde småkager med prikker eller striber, som du ønsker.

Noter

Opbevar småkagerne i lukkede kagedåser.
Tags Med børn, Påske, Småkager, Supernem
Påskeæg

Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Forår, Glasur, Lime, Nem opskrift, Påske, Småkager

Previous Post: « Chokoladecookies, vil du have en?
Next Post: Jordbærlagkage – med hjemmebagt lagkagebund »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejshveder – luftige hvedeknopper bagt med…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme