• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Grej / Bagebælte vs. våde viskestykker – sådan gør du

Bagebælte vs. våde viskestykker – sådan gør du

19. oktober 2017 af Lene Tranberg

Ved du, hvordan man får lige top på sine kager? Man bruger et bagebælte. Det kan du lave selv.

Hvis du har læst flere af mine kageopskrifter, i hvert fald dem som er bagt i springform, messer jeg hver gang om våde viskestykker, så du får en lige top på kagen. (Læs mere om tricket her.)

Tilstået, jeg synes også, det er besværligt at få viskestykkerne til at blive liggende rundt om formen, og især når jeg bager i den lille bradepande. Derfor har jeg gået og sukket lidt efter et bagebælte, for sådan nogle kan man købe færdige.

Bagebælte

Viskestykkerne og bagebælterne skal være meget våde, når du sætter dem om formen og i ovnen. Derfor sætter jeg mine forme på en bageplade, så vandet ikke drypper ned i bunden af ovnen til at starte med.

Vil du lære meget mere om at bage, så læs mere i Bagvrks Bageskole.

Det hæklede bagebælte

Bagebælte

Jeg så et hæklet bagebælte på Facebook en dag, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Bæltet var hæklet i dobbelt bomuldsgarn, men der var endnu ikke tænkt over lukningen.

Jeg stod overfor den lille udfordring, at jeg ikke havde hæklet siden folkeskolen, hvor fru Nielsen lærte os det i 3. klasse. (Vi lærte også at stoppe strømper, men det har jeg heller ikke brugt;-)) Bomuldsgarnet kunne jeg købe i vores lokale Meny.

Bagebælte

Dette hæklede bagebælte har jeg kun ros til overs for. Det virker upåklageligt og giver mig flade toppe på mine kager. Bare husk at gøre det meget vådt, før du vikler det omkring kagen.

Sådan gør du

Tak for Youtube. Jeg gennemså et par forskellige videoer, indtil jeg havde styr på teknikken. (Jeg søgte bare efter “hækle begynder” og fandt én, der viste det på en måde, som jeg kunne forstå.)

Det er ikke voldsomt kompliceret at hækle fastmasker. Man skal bare lave 10 cm luftmasker og hækle fastmasker frem og tilbage, indtil stykket er langt nok til at nå rundt om ens springform med et par centimeters overlap.

(Tilgiv mig, hvis jeg ikke bruger de rigtige hækleudtryk:-) – Det er jo en bageblog og ikke en hækleblog det her, og jeg har kun læst, hvad de hedder på den Youtubeside, hvor jeg fandt dem…)

Bagebælte

Mens jeg hæklede derudaf, udtænkte jeg, hvordan jeg havde tænkt mig at lukke bagebæltet, så det blev siddende, når jeg skulle have det med i ovnen. Først lavede jeg en lang snor i hver ende, men på samme side af kanten.

Dvs. når du ruller bagebæltet ud, er de to snore i de øverste hjørner på den lange side. Ca. midt på stykket hæklede jeg to øjer med lidt afstand, så når mit bagebælte skal lukkes, fører jeg snorene ind igennem øjerne og binder en sløjfe.

Det er ikke nødvendigt at brodere navn på bagebæltet. Jeg skulle bare se, om jeg kunne;-) Vælg en mørk farve, når du køber garn. Lyse farver vil blive misfarvet over tid, når de bages med i ovnen.

Bagebælte

Et hæklet bagebælte er blødt og nemt at arbejde med, men kan komme ud af facon, når man strækker det i våd tilstand. Det kan rumme ret meget vand.

Det syede bagebælte

Bagebælte

Jeg ville også gerne have et bagebælte til min lille bradepande, for det er virkelig besværligt at få viskestykkerne til at blive liggende rundt om noget, der er firkantet. Men udsigten til at skulle hækle i endnu længere tid, fik mig til at tøve. Så sjovt var det heller ikke;-)

Jeg var måske ikke helt overbevist om, at denimstof var det rette materiale til et bagebælte, men du får alligevel min fremgangsmåde her, for måske har du noget andet bomuldsstof til at ligge, som du kan sy det af. I princippet kan du også bare klippe lange strimler af et gammelt håndklæde og bruge det.

Grunden til, at jeg ikke var helt overbevist, (selvom jeg syntes udseendet var helt vildt sejt) var følgende: Har du prøvet at have jeans på en varm sommerdag? Kan du huske, hvor djævelsk varmt det bliver på lårene?

Denim tager godt imod varmen på en sommerdag, men er iskolde at have på en vinterdag… Det er supervigtigt, at det syede bagebælte er MEGET vådt, hvis du syer det af gamle jeans. Lad det ligge i vand et minuts tid, så det får liv at suge alt det, det vil. Så virker det fint:-)

Bagebælte

Sådan gør du

Jeg har tidligere syet et gulvtæppe af gamle jeans til en af drengene og havde flere par cowboybukser til at ligge i en skuffe. Derfor fik jeg ideen til at lave et lynhurtigt bagebælte af et bukseben.

Jeg skulle bruge to strimler på 70×16 cm og klippede dem trådret fra underkanten af buksebenet, så jeg havde den pæne, stukne søm med forneden. Derudover skulle jeg bruge en baglomme, som jeg bare klippede ud af bagdelen uden sømrum, bare helt tæt til lommen. Lommen bruges til at fastgøre/stramme bagebæltet rundt om formen med.

Bagebælte

Lommen placeres som på billedet, et par cm fra den ene ende, helt ud i sømmen. Lommens bredde kommer lidt an på, hvordan lommen er syet på de bukser, den er klippet ud af. Stikningen på lommen skal passe med en kantstikning på det færdige bagebælte, så stikningen følger lommens stikning, og så lommen gøres fast på den måde.

Bæltet syes sammen i længderetningen ved at lægge den nederste kantsøm over det øverste stykke af den anden strimmel og sy dem sammen. Du har nu en kantsøm i den ene ende og midt på bagebæltet.

Bagebælte

Læg bæltet sammen ret mod ret og sy ca. en cm inde, startende i den ende, hvor du satte lommen. Lad bæltet stå åbent i den modsatte ende (med en kantsøm) og vend nu bæltet om med retsiden udad.

Lav en stikning hele vejen rundt, så du lukker åbningen, og så lommen stikkes fast til kanten. Det er nu let at stikke enden af bagebæltet ind igennem lommen og stramme til, så den fastgøres omkring formen.

Følg Bagvrk på Instagram

Tags: Bagegrej, Bagvrks bedste, Billig, DIY, Grej, Strik

Previous Post: « Chili con carne med oksespidsbryst – lækker simremad
Next Post: Ampelmann cake – Ampelmann Kuchen – recipe in English »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bente Horndrup Plougfelt

    16. januar 2018 kl. 10:37

    Hej jeg vil lige høre dig, hvor tykt bomuldsgarn har du brugt og hvor tyk hæklenål.
    Hilsen Bente Horndrup Plougfelt

    Svar
    • LT

      16. januar 2018 kl. 11:03

      Hej Bente:-)
      Bomuldsgarnet var noget ganske almindeligt, jeg fandt i vores Meny. (Der står 50 g=100 m på det.) Min hæklenål er en 2,5’er. – Og så brugte jeg dobbeltgarn til bæltet:-)
      God fornøjelse med det.
      Kh Lene

      Svar
      • Bente Horndrup Plougfelt

        16. januar 2018 kl. 20:08

        Hej Lene

        Tusind tak skal du ha.
        Vh. Bente

        Svar
      • Bente Horndrup Plougfelt

        16. januar 2018 kl. 21:36

        Hej Lene
        Jeg prøvede med dobbeltgarn der var 50 g.= 170 M. og hæklenål 2,5, det synes jeg blev meget hårdt og tykt, er dit bagebælte det ?
        Vh. Bente

        Svar
        • LT

          16. januar 2018 kl. 21:44

          Hej Bente:-)
          Det var ret hårdt, da jeg hæklede det. Når det er tykt, kan det suge mere vand og dermed forsinke bagningen af kanten, så jeg tror, det er helt fint
          Kh Lene

          Svar
          • Bente Horndrup Plougfelt

            17. januar 2018 kl. 14:10

            Hej Lene
            Tusind tak for hjælpen.
            Kh. Bente

          • Dorte Bøggild Krupsdahl

            17. oktober 2019 kl. 9:37

            Vil man kunne strikke den, kan nemmelig ikke gækle

          • Lene Tranberg

            17. oktober 2019 kl. 10:08

            Hej Dorte:-)
            Det vil du godt kunne, hvis du sørger for at strikke stramt nok, så bagebæltet bliver tæt. Brug dobbelt garn og en ikke for tyk pind, så skal det nok lykkes.
            God fornøjelse:-)
            Kh Lene

  2. Bente Horndrup Plougfelt

    19. januar 2018 kl. 20:53

    Hej Lene
    Hvor lange lavede du snorene ?
    Kh. Bente

    Svar
    • LT

      19. januar 2018 kl. 21:00

      Hej Bente:-)
      De var så lange, at de kunne nå rundt om min største springform. Mine snore måler 80 cm:-)
      Er du ved at være færdig med den?
      Kh Lene

      Svar
      • Bente Horndrup Plougfelt

        19. januar 2018 kl. 21:20

        Hej Lene
        Ja jeg mangler 1 cm. og så mangler jeg snorene, er det bare luftmasker og en række fastmasker ?
        Kh. Bente

        Svar
        • LT

          19. januar 2018 kl. 21:52

          Jeg brugte tredobbelt garn og bare luftmasker:-) (Jeg tog den tredje tråd fra midten af nøglet.)
          Kh Lene

          Svar
          • Bente Horndrup Plougfelt

            19. januar 2018 kl. 22:58

            Hej Lene
            Tusind tak for hjælpen
            Kh. Bente

          • Lisa

            6. marts 2021 kl. 15:08

            Hej Lene.

            Har du ikke et link til opskriften på det hæklede bagebælte? Når jeg googler, får jeg kun på strikkede bagebælter.

            Jeg skal ud i byen og have en til at hækle det for mig, da jeg kun er i opstartsfasen med at hækle, så det jeg hækler ligner King volmers r.. i blæsevejr , men har heldigvis en god genbo ved sommerhuset der er dygtig til at hækle (og gerne vil tage udfordringen op).

            God lørdag til dig.

            Hilsen Lisa

          • Lene Tranberg

            7. marts 2021 kl. 14:44

            Hej Lisa:-)
            Du finder min beskrivelse i indlægget ovenfor. Jeg lavede mit, udfra det jeg skriver. 10 cm bredt og så langt, at det kan nå rundt om formen med lidt overlap. Det er jeg sikker på din nabo sagtens kan arbejde ud fra;-)

            Kh Lene

  3. Laila

    3. juli 2018 kl. 7:21

    Super idé, mon ikke også den kan strikkes?

    Svar
    • Lene

      3. juli 2018 kl. 7:22

      Hej Laila:-)
      Jo, det kan den helt sikkert, men du skal sikre dig, at den er tyk og tæt, så den kan rumme en del vand:-)
      God arbejdslyst!
      Kh Lene

      Svar
  4. Julie

    18. september 2019 kl. 21:59

    Har åbenbart ikke læst ordentligt efter og er kommet til at købe garn med 100% uld – kan det stadig bruges?

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. september 2019 kl. 6:46

      Hej Julie.
      Jeg ville undlade at bruge uld. Uld kan sagtens tåle turen i ovnen, men jeg er nervøs for, om det kunne afgive smag til kagerne, når det varmes op i ovnen.
      Kh Lene

      Svar
  5. Lis

    2. marts 2021 kl. 6:38

    Hej Lene. Når du skriver vådt, mener du så dryppende vådt eller vredet fri for dryp?

    Kh. Lis

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. marts 2021 kl. 7:25

      Hej Lis:-)
      Jeg mener plaskvådt;-) Jeg trykker det let, men det er så vådt, at der løber vand ud på bagepladen fra det.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  6. Githa larsen

    4. marts 2021 kl. 7:57

    Jeg har strikket et bagebælte til min datter , det er 6,5 cm bredt og 86 cm langt .. tænker snorene skal være 80 cm

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. marts 2021 kl. 8:52

      Hej Githa:-)
      Snorene skal helst være lange nok til at kunne krydses og bindes på den anden side af formen. Så kan man nemlig nemt justere størrelsen på bagebæltet til både store og små forme;-)

      Kh Lene

      Svar
  7. Gitte Nielsen

    4. marts 2021 kl. 19:20

    Hejsa
    Du skriver at det er svært at få et viskestykke til at holde rundt om bageforme (som bage bælte) Er det fordi du ikke har bundet den fast? Tænker jeg vil folde et viskestykke og så tage en bomuldssnor til at holde den fast med, tror du det vil glide af?
    Hilsen Gitte Nielsen

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. marts 2021 kl. 19:24

      Hej Gitte:-)
      Du kan godt binde det fast med snor (eller samle med papirclips). Min tålmodighed var ikke så lang, før jeg havde fået ideen til det hæklede bælte, og så var der ikke så langt fra tanke til handling;-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme