Jordbærkoldskål – en supernem barndomssommerdessert

Det smarte ved at gemme opskrifter på nettet i blogform, som jeg gør, er, at man slipper for at bladre sine håndskrevne kogebøger igennem uden at finde, hvad man leder efter. Man kan bare indtaste det i søgefeltet, og så kommer det frem. Det kunne jeg godt have brugt i dag, da jeg skulle finde opskriften på denne jordbærkoldskål.

Jeg fandt den ikke, så denne opskrift er gendannet ud fra den hukommelse, som er lagret i mine smagsløg. Jeg kan tænke mig til en smag. Jeg kan mærke, hvordan en flæskestegssauce smager, uden at have den på tungen.

Jordbærkoldskål. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

Måske er det, derfor det er mig, som skal smage saucen til juleaften. Måske er det bare, fordi min mor vil undgå bøvl, hvis den ikke smager som den plejer;-)

Du får her mit bud på en lækker jordbærkoldskål. Den er tyk og behøver overhovedet ingen kammerjunkere.

Jeg har brugt både friske og frosne jordbær. Derfor kan du også lave den udenfor jordbærsæsonen, hvis du pludselig får lyst til at smage sommer i din mund. (Ligesom jeg pludselig har fået lyst til flæskesteg og rødkål…)

De frosne jordbær gør naturligvis, at koldskålen er iskold, hvis du serverer den med det samme. Det er dejligt på en sommerdag.

Jordbærkoldskål. En supernem opskrift fra Bagvrk.dk.

De friske jordbær er mest til pynt. Men du kan også sagtens lave min jordbærkoldskål med friske jordbær. Eller hindbær, hvis du så lover at kalde det en hindbærkoldskål?

Jordbærkoldskål, 4-6 personer

  • 300 g frosne jordbær
  • 40 g sukker
  • 2½ dl. yoghurt naturel (eller ymer etc.)
  • 2½ dl. piskefløde
  • 1 tsk. vanillesukker
  • Evt. friske jordbær til pynt

Lad jordbærrene tø lidt op, før du moser dem let med en gaffel. Det skal ikke moses til småstykker. Der må gerne være lidt større stykker i. Rør sukker og yoghurt i.

Pisk vanillesukker og fløde til bløde toppe (ikke helt stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen), og vend det i din jordbærkoldskål lidt ad gangen.

Serveres kold.

Det var da supernemt, ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *