• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Fløderand – Lær at lave den lækreste dessert med kun 5 ingredienser

Fløderand – Lær at lave den lækreste dessert med kun 5 ingredienser

31. marts 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mange har smagt fløderand i barndommen. Næsten lige så mange har spist den købte version. Det er der ingen grund til, for en fløderand er nem at lave og kan laves i god tid i forvejen. Klar, parat, fløderand!

Fløderand med frugtcocktail sidebillede Bagvrk.dk

Fløderand er nemt at lave

Den danske fløderand er egentlig en variant af den italienske panna cotta, som betyder ‘kogt fløde’. Der er kun fem ingredienser i opskriften, så du skal ikke finde alt muligt mærkeligt frem.

Et godt tilbud på piskefløde er dog at foretrække. Især hvis du skal lave en stor portion;-)

Ligesom panna cotta er opskriften her nem at skalere op og ned alt efter, hvor mange personer du skal lave dessert til.

Lav fløderanden i god tid, så den får tid til at sætte sig ordentligt. Den bedste form er i glas eller metal, og bruger du en form i silikone, som jeg gjorde, skal du sætte fløderanden i fryseren, så den er helt fast, før du forsøger at få den ud af formen.

Når fløderanden skal vendes ud af en fast form, kan du dyppe den kort ned i varmt vand, tørre formen af og vende den ud på det fad, du vil servere den på.

Fløderand med frugtcocktail cremedessert nem dessert Bagvrk.dk

Fløderand til nytårsaften

Hos min mormor og morfar spiste vi fløderand til dessert nytårsaften, og min mormor gemte en mandel i den. Det førte til både gråd og tænders gnidsel, da jeg et år hellere ville have fløderand end vanilleis, som børnene altid fik (med en mandel i hver portion).

10-årige jeg fik nemlig mandlen i fløderanden, og DET var bestemt ikke meningen. Mandelgaven var en flettet, brun, lakeret bakke, som jeg måtte videregive til min mor… Sådan var det i 1979. Ikke noget med “lad dog barnet”.

Det klassiske frugttilbehør

Det klassiske tilbehør er ‘frugtcocktail’ som på billederne. Det er simpelthen blandet frugt på dåse. I sæsonen vil jeg til enhver tid foretrække søde, modne jordbær, for intet klæder fløde så godt som jordbær.

Brug den frugt, du allerbedst kan li’. Ferskner, ananas, hindbær, pære, kirsebær – eller bland frugten til en frugtsalat. En frugtsauce eller -puré vil også være lækkert.

Bruger du frugt fra dåse, er det vigtigt, at du lader frugten dryppe af i en sigte i en times tid, så der ikke kommer væde med over på fadet.

Fløderand nem dessert blandet masse Bagvrk.dk

Husblas er din ven

Måske frygter du husblas, fordi du har hørt, at den kan være svær at arbejde med. Du skal ikke være bange, for husblas er din ven, når du vil lave en blød cremedessert.

Følger du beskrivelsen i opskriften, er du i sikre hænder. Du skal nemlig blot holde øje med følgende:

  • Udblød husblassen i koldt vand i minimum 15 minutter, til den er helt blød.
  • Smelt husblas i den varme væske. Her er det sødmælken, som er kogt op med sukker og vanillestang.
  • Lad den smeltede husblas afkøle til max 37° (lillefingervarm).
  • Flødeskummet skal kun piskes til bløde toppe. Det må ikke piskes stift, og der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen.
  • Vend først lidt af flødeskummet i husblassen, så det blandes rigtig godt, og temperaturen nærmer sig flødens.
  • Vend resten af flødeskummet i ad et par omgange med lange tag med en dejskraber. På den måde blandes cremen godt, og du presser ikke luften ud af fløden.
Fløderand med frugtcocktail Bagvrk.dk 45 grader

Den sjove form

Den sjove silikoneform på billederne er designet af den tyske designtrio Ding3000, nu Rudolph Schelling Webermann. Formen er desværre ikke i produktion længere, så hvis du skal have fingre i den, skal du altså på brugtmarkedet. Søg efter Konstantin Slawinski S-XL Cake.

Vi kender nemlig allesammen en, som kun skal have et lille stykke kage, ikke? Eller en, der altid tager det største. Dem, der er på kur – og dem, der ikke er.

Formen passer til dobbeltportion af opskriften her, så der var rigeligt. På ‘magisk vis’ forsvandt det dog fra køleskabet allerede dagen efter:-)

Da min fløderand blev støbt i silikoneformen, skulle den laves i god tid, så den kunne fryse helt igennem, før formen kunne krænges af og randen komme ud i et stykke.

Fløderand udvalgt billede Bagvrk.dk

Fløderand – en nem dessert

En nem, klassisk dessert med kun 5 ingredienser.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Køletid, minimum 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 blade husblas
  • 3 dl sødmælk
  • 1 vanillestang
  • 60 g sukker
  • 4 dl piskefløde

Til servering

  • 1 ds frugtcocktail eller fx friske jordbær

Sådan gør du
 

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland sødmælk, sukker, vanillestang og -korn i en kasserolle, og varm det op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen, tryk vandet ud af husblassen og lad det smelte under omrøring i den varme væske. Sæt gryden til side, og lad mælken afkøle til lillefingervarmt (37°).
  • Hæld mælken igennem en sigte, så vanillestangen og grove vanillestykker sies fra.
  • Pisk fløden til bløde toppe. Den må ikke piskes stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen.
  • Rør en spiseskefuld fløde ud i mælkeblandingen. Tilsæt derefter resten af piskefløden ad et par omgange, indtil alt er blandet godt. Du må gerne bruge fx håndmixeren til at piske det sammen med, men du må ikke piske for længe.
  • Hæld massen i en randform med et rumindhold på ca. 1 liter. Slå den let mod bordet et par gange, så evt luftlommer forsvinder. Dæk formen til med husholdningsfilm.
  • Stil fløderanden i køleskabet i mindst fire timer, men gerne til dagen efter, indtil den har sat sig. Mærk efter med en finger, om den er stiv nok. Det gør ikke noget, at der kommer et mærke efter din finger, for fløderanden skal vendes ud på et fad før servering;-)
  • NB: Er din form af silikone, skal fløderanden i fryseren og blive helt fast, før du kan få formen af.
  • Klargør frugten til servering, og lad det dryppe af i en sigte, så der ikke kommer fugt på serveringsfadet.
  • Løsn kanten på fløderanden med en kniv. Fyld varmt vand i en stor skål, dyp randformens sider kort i det varme vand, tør formen af med et viskestykke og vend fløderanden ud på serveringsfadet.
  • Fyld frugt i midten af randen og sæt den evt. i køleskabet indtil servering.

Noter

Fløderand kan laves i god tid i forvejen og opbevares i fryseren. 
En fløderand kan fint laves 1-2 dage før servering og stå i formen i køleskabet. 
Tags Dansk Klassiker, Dessert, Flødeskum, Vanille
Følg mig på Instagram

Tags: Buffet, Dansk klassiker, Dessert, Familiefavorit, Fløde, Forår, Gæster, Husblas, Jordbær, Klassisk, Mormormad, Nem opskrift, Nytår, Sommer, Vanille

Previous Post: « Softkernerugbrød med gær – nemt rugbrød så du aldrig vil købe det færdige igen
Next Post: Påskevandbakkelser, der får dig til at smile:-) Bag nuttede påskekyllinger med creme. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ane Marie Svendsen

    13. april 2023 kl. 21:07

    God let at lave god opskrift

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. april 2023 kl. 20:43

      Hej Ane Marie:-)
      Tak for din kommentar. Det glæder mig, du også synes om opskriften:-)
      Ha’ en dejlig weekend.

      Kh Lene

      Svar
  2. Tanya

    8. november 2024 kl. 21:24

    Smagen er god ( fløderand) havde den i en silikonform først i køleskab til den havde sat sig lidt også i fryseren i et lille døgn, tages op og tages ud af formen, syntes at den vil hænge lidt fast i formen, det plejer mine fromage ikke at gøre, fik den sat på det flot fad og på køl tildækket med husholdningsfilm. Og 20 time efter da den var sat på køl og den var tøet, lå der en masse væske på fadet, kunne næsten hælde 1,5 dl væske af fadet inden der skulle lægges frugt på. Hvad er gået galt eller er det normal, har fulgt opskriften til punk og prikke, har aldrig prøvet dette for og jeg har lavet mange forskellige fromage og de er alle bleven gode og aldrig har der været væske på fadet eller i skålen?….

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Bløde kanelsnegle med surdej – en søøø’…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme