• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Påskevandbakkelser, der får dig til at smile:-) Bag nuttede påskekyllinger med creme.

Påskevandbakkelser, der får dig til at smile:-) Bag nuttede påskekyllinger med creme.

4. april 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg havde svært ved at falde i søvn. Der var en idé, som spirede og sprudlede, og jeg var bange for at glemme den i løbet af natten. Det var ideen om de sødeste, små kyllinger, påskevandbakkelser med gul vanillecreme, der kildrede i min bevidsthed. Heldigvis huskede jeg den stadig, da jeg slog øjnene op i går morges.

Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk

Påsken er en af mine favoritfejringer i løbet af året. Jeg er vild med små lam, gule kyllinger og alt det, som gør foråret og påsken nuttet.

Selve den kristne højtid har også et smukt og positivt budskab, når vi lige kommer forbi den svigefulde skærtorsdag og den triste langfredag. Hvis du vil bage en anderledes påskekage, skulle du prøve at bage mine opstandelseskager. De er noget ganske særligt;-)

Påskevandbakkelser med glasurnæb - Bagvrk.dk

Påskevandbakkelser

Selvfølgelig skulle jeg bage påskevandbakkelser. Jeg er absolut VILD med vandbakkelser. Jeg har lavet flere opskrifter på dem, men den mest grundige er den på eclairs, hvor jeg har gennemgået alle de tips og tricks, jeg kan komme i tanker om, så du får den bedst mulige opskrift på vandbakkelser, som ikke kan fejle:-)

Jeg forestillede mig en gul creme, som tittede ud af vandbakkelsen som en kylling, der kigger ud af ægget. Cremen kunne have været alle mulige andre former for creme med husblas i, også en citronmousse. Men jeg havde ingen citroner, og det blev en klassisk konditorcreme med vanille – plus en smule gul pastafarve.

Påskevandbakkelser med glasurnæb - Bagvrk.dk

Der er heller ikke noget, der forhindrer dig i at lægge en skefuld marmelade i bunden af påskevandbakkelserne.

Kyllingerne skulle have næb og øjne: Øjnene blev sorte sukkerkugler. Næbbene skulle være spidse, så jeg brugte en af æggehviderne, jeg fik til overs fra vanillecremen til at røre en royal icing med.

Næbbene fungerede fint på bagepapiret, men når de kom i berøring med cremen, begyndte de at smelte, og næbbet gled langsom ned ad hagen på kyllingen. Ligesom mascara i regnvejr. Det går bare ikke…

Påskevandbakkelser med glasurnæb - Bagvrk.dk

Bag om Bagvrk

Ved du, at der findes en gruppe på Facebook, som hedder Bag om Bagvrk? Det er en lille gruppe, hvor jeg bl.a. lægger sneak peeks op af bagværk, som er på vej på bloggen. Når jeg er ved at sprænges af glæde, når noget lykkes, så er det her, det bliver delt først:-)

Hensigten med gruppen er, at medlemmerne kan dele deres eget bagværk. Det er ikke nødvendigt at bruge mine opskrifter, når der lægges opslag op. Jeg vil gerne se og inspireres af, hvad andre tænker og bager, og jeg håber, medlemmerne også sætter pris på, når det sker.

Eneste krav til medlemsskab er, at man synes godt om Bagvrk på Facebook og vil overholde de få regler, der er i gruppen om at tale pænt:-) Har du lyst til at være med, så finder du gruppen her. Husk at besvare de to spørgsmål. Du skal være så velkommen:-)

Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk

I går delte jeg det første billede af mine påskevandbakkelser i Bag om Bagvrk. Udover de mange positive tilkendegivelser fik jeg værdifuld sparring på, hvordan jeg kunne forbedre næbbene, nu når royal icing ikke var vejen frem.

Forslagene lød på små stykker jordbær, fondant eller marcipan. Jeg valgte marcipanen, for det havde vi i huset i forvejen:-)

Desværre var flormelisdrysset på kagerne smeltet i løbet af natten, så det var kun hattene på kyllingerne, der kunne få et hvidt drys i dag uden at ødelægge noget.

Til gengæld blev næbbene lige så fine og strittende, som jeg ville have dem. Tak til Sanne, Jannie og Anja for den bedste feedback<3

Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk

Vær ikke bange for vandbakkelser!

Det er slet ikke så svært at bage vandbakkelser som mange tror. Følg blot opskriften og giv ikke op, hvis det ikke lykkes første gang. Læs guiden ved eclair-opskriften, hvis du er i tvivl.

Min formel på vandbakkelser tager udgangspunkt i æggenes vægt. På den måde kommer man ikke til at putte for meget (eller for lidt) æg i, og dejen hæver op, præcis som den skal. Jeg brugte to æg str. M/L til mine 12 påskevandbakkelser.

Vej derfor dine æg, når du har slået dem ud i en skål. Formlen lyder sådan her: 1 – 1/2 – 2/3 – 1, når ingredienserne er vand, smør, mel og æg i nævnte rækkefølge. Mine æg vejede 101 g (som jeg frejdigt afrundede til 100), og mine ingredienser var nemme at regne ud: 100 g vand (=1 dl), 50 g smør, 67 g mel og 100 g æg.

Den færdigbagte vandbakkelse - Bagvrk.dk

Din ovn varmer ikke helt ligesom min, men den gyldne farve på vandbakkelserne er en god rettesnor, om de er færdige eller ikke. Strækmærkerne (hvor de hæver op) må ikke være lyse, for så er vandbakkelserne ikke færdige endnu.

Og så er der det allerbedste råd mht. bagning af vandbakkelser: HOLD OVNEN LUKKET OG KIG IND AD GLASSET I LÅGEN!

Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk
Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk

Påskevandbakkelser

Små vandbakkelser fyldt med gul vanillecreme, pyntet som små kyllinger. 
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 tsk Dr. Oetker vanillepasta
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 20 g Maizena majsstivelse
  • 3 blade husblas

Vandbakkelser

  • 100 g vand
  • 50 g smør
  • 67 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 100 g æg (2 æg, str. M/L)

Konditorcreme

  • Al vanillecremen
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • Lidt gul pastafarve

Pynt

  • Flormelis til drys
  • Lidt marcipan (måske 5 g)
  • Orange pastafarve
  • Sorte sukkerkugler
  • Rød skovsyre

Sådan gør du
 

Start med vanillecremen

  • Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 20 minutter, mens du rører cremen sammen.
  • Varm mælk og vanillepasta op til kogepunktet i en lille gryde. 
  • Imens pisker du æggeblommer og sukker godt sammen i en skål. Brug bare et håndpiskeris. Sigt Maizenaen i og bland det godt.
  • Når mælken koger, hældes den over æggeblandingen, mens du pisker med et håndpiskeris. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op til kogepunktet, mens du pisker/rører konstant. Pas på, cremen ikke brænder på.
  • Først bruser cremen op, og derefter tykner den. Det tager nogle minutter. 
  • Tag gryden af varmen, og smelt den udblødte husblas i cremen. Bland det godt. Hæld din vanillecreme i en lav skål, og dæk den til med husholdningsfilm helt ned på overfladen, så der ikke dannes skorpe og kondens.
  • Lad cremen afkøle, til den er håndvarm. Min stod bare på køkkenbordet, imens jeg lavede vandbakkelserne.

Vandbakkelser

  • Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.
  • Vej dine æg, når du har slået dem ud i en skål. Mine æg vejede 100 g, og jeg skulle derfor bruge 100 g vand, 50 g smør og 67 g mel.
  • Bring vand og smør op til kogepunktet i en lille gryde. Lad smørret smelte helt. 
  • Sigt melet ned i en skål, så der ikke er nogen klumper. Tag gryden af varmen, og hæld alt melet i på én gang. Rør det godt sammen med en grydeske.
  • Sæt gryden tilbage på blusset og afbag den, indtil den danner tynde skorper på grydens bund. (Hvis du måler temperaturen i dejen, skal den være 75°.)
  • Hæld den varme dej i en røreskål og lad den afkøle nogle minutter, til den har en temperatur på 60°. Pisk æggene let sammen, og tilsæt dem ad et par omgange, mens du pisker dejen kraftigt indimellem. (Jeg bruger min røremaskine, så jeg har begge hænder fri, men du kan sagtens bruge el-pisker eller piskeris og armkræfter.)
  • Dejen deler sig først op i små klumper, men samler sig, når du bliver ved med at piske. Når du har pisket al ægget ind i dejen, og den er ensartet, fylder du dejen i en engangssprøjtepose klargjort med en rund tyl, ca. 1 cm i diameter.
  • Afsæt 12 flade, runde dutter på bagepapiret. Hold sprøjteposen lodret og hold tyllens spids nede i dejen, så der ikke kommer for meget højde på.
    Vandbakkelser klar til ovnen - Bagvrk.dk
  • Hvis du ikke har fået dem lige store/ikke har brugt al dejen, kan du efterfylde dem ved at sætte spidsen ned i dejen og sprøjte mere ud. Dyp en finger i vand og dup dem på toppen, hvis der er spidser, der stikker op.
  • Sæt pladen ind i nederste tredjedel af den varme ovn, smid en spiseskefuld vand ind i bunden af ovnen for at skabe damp, og luk straks ovnlågen.
  • Bag dine vandbakkelser i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. ÅBN IKKE OVNLÅGEN UNDERVEJS.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist, til de er helt kolde.

Konditorcreme

  • Når vanillecremen er håndvarm, piskes fløden til bløde toppe sammen med lidt gul pastafarve, så fløden bliver kyllingefarvet.
  • Rør først 1/4 af flødeskummet i cremen, så det er godt blandet. Derefter vender du resten af fløden i cremen ad 2-3 omgange, så cremen bliver mere og mere let. Pas på, du ikke rører for hårdt, så luften bliver presset ud af fløden. 
  • Fyld cremen i en engangssprøjtepose, klargjort med den runde tyl og læg posen i køleskabet en halv times tid, til cremen begynder at sætte sig, men stadig er glat, når den kommer ud.
  • (Man kan godt lade cremen ligge nogle timer i køleskabet eller til næste dag, men så bliver overfladen fyldt med små lufthuller og ikke glat.)

Samling og pynt

  • Skær toppen af alle vandbakkelserne. Læg dem i samme rækkefølge som vandbakkelserne, så du ved, hvor de hører til. (Husk lige at glæde dig over, at du har bagt flotte, hule vandbakkelser;-D)
    Den færdigbagte vandbakkelse - Bagvrk.dk
  • Sigt flormelis hen over bund og toppe, så der kommer et fint pudret lag på.
    Vandbakkelse med flormelisdrys - Bagvrk.dk
  • Fyld konditorcremen i vandbakkelserne, så den går op over kanten. 
    Vandbakkelsestoppe med flormelisdrys - Bagvrk.dk
  • Bland lidt orange pastafarve i marcipanen og form 12 små næb. 
  • Sæt lågene på skrå på cremen, så det ligner toppen af ægget. Sæt to øjne og et næb på hver kylling og pynt toppen med lidt skovsyre og blomster.
    Påskevandbakkelser med marcipannæb - Bagvrk.dk

Noter

Vandbakkelser bør ikke vente for længe, før de spises, for så bliver de bløde. (Max et par timer…)
Hvis du vil være i god tid, kan du sprøjte dejen ud på bagepapir og fryse dem ned. Vandbakkelser behøver ikke tø op før bagning, men skal blot have et minut eller to ekstra i ovnen.
Creme og pynt kan også forberedes i god tid. 
Tags Creme, Påske, Vandbakkelser
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Creme, Familiefavorit, Forår, Fransk, Gæster, Nem opskrift, Påske, Vandbakkelser

Previous Post: « Fløderand – Lær at lave den lækreste dessert med kun 5 ingredienser
Next Post: Påskebrownie – en lækker brownie med påskeæg eller chokoladerester »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nina Marie Marvin

    22. marts 2019 kl. 0:06

    5 stars
    Hej Lene

    Hvor er de altså søde,bliver helt i godt humør bare af at se på dem ; )
    Dem skal jeg bage til påske frokosten uhmmmmm
    Ha en rigtig dejlig fredag ; )

    Hilsen Nina Marie

    Svar
    • Lene

      22. marts 2019 kl. 6:13

      Kære Nina Marie:-)
      Tak:-) Du kan roligt lave dem, de smager virkelig dejligt.
      Også en dejlig fredag – og weekend – til dig!
      Kh Lene

      Svar
  2. Marianne Møller Jensen

    15. marts 2021 kl. 16:31

    5 stars
    Hej Lene,
    De her er totalt nuser. Jeg har ikke prøvet at bage dem endnu, men det vil jeg gøre – bare for sjov.
    Hilsen Marianne

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. marts 2021 kl. 17:08

      Hej Marianne:-)
      Tusind tak:-) Det skal du tage at gøre. De er virkelig hyggelige.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme