• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Bagvrk.dk

Bagværk bagt med nærvær

  • Forside
  • Opskrifter
  • Boganmeldelser
  • Om mig
  • Guides, tips og tricks
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Du er her: Forside / Boller & brød / Brydebrød med skvalderkål

Brydebrød med skvalderkål

28. marts 2017 af Lene Skriv kommentar

If you can’t beat them, eat them! Vi har heldigvis kun ét sted i haven, hvor der er skvalderkål. Det er under avnbøghækken mod bagboen. Om et par måneder er hækken grøn, og skvalderkålen er ude af syne. Men lige nu skyder den små, grønne blade hver eneste dag. En af måderne at holde skvalderkål nede på, er ved at fjerne bladene. (For sprøjtning med gift er ikke en mulighed!) Hvorfor så ikke spise dem? I brydebrød for eksempel?

Brydebrød med skvalderkål

Skvalderkål er enormt sundt. Det er fyldt med C-vitamin, jern, kalcium, magnesium og karotin. Det kan sagtens erstatte spinat, hvor du ellers ville have brugt det. De nye, friske blade, som kommer her i foråret kan puttes i salaten. Du kan juice det – og du kan putte det i brød.

Skvalderkål

Dette brydebrød er et lækkert madbrød som tilbehør til suppe, salater eller i stedet for pasta eller kartofler til aftensmaden.

Brydebrød med skvalderkål

  • 3 dl. lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 dl. yoghurt eller skyr
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 50 g finthakket skvalderkål (du kan sagtens bruge mere)
  • 300 g fuldkorns hvedemel
  • 500 g mel

Pensling efter bagning: Olivenolie og flagesalt.

Hak skvalderkålen meget fint, evt. i foodprocessoren. Opløs gæren i vandet, og tilsæt yoghurt, salt, olie og den finthakkede skvalderkål. Tilsæt først fuldkornshvedemelet og derefter melet lidt ad gangen, og ælt dejen i 6-8 minutter. Dejen er ret klistret på dette tidspunkt. Det er helt OK, for det grove hvedemel skal have lov at suge væske til sig, ellers bliver dejen for tør.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.

Brydebrød med skvalderkål

Ælt dejen kort igennem, tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd til, at du kan forme boller. Del dejen i 24 stykker. Tril hvert stykke til små boller, og sæt dem med knap 1 cm afstand på bagepapir, så de kan vokse sammen. Lad igen bollerne hæve tildækket i 30 minutter.

Brydebrød med skvalderkål

Imens varmer du ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Bag dit brydebrød i ca. 20 min. Når du har taget bollerne ud af ovnen, pensler du dem med olivenolie og drysser med flagesalt eller groft salt, før du lader dem køle af.

Del dette:

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest

Skrevet i: Boller & brød Tags: Boller, Brød, Forår, Madbrød, Skvalderkål, Ukrudt

Previous Post: « Emils pandekagelagkage – en særlig kage til en særlig dreng:-)
Next Post: Pesto af skvalderkål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til min blog!

Bagvrk er bagværk bagt med nærvær.

Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er let, enkelt og fyldt med nydelse i hver eneste mundfuld. Kig med for opskrifter, tips og tricks fra mit køkken.

Bagning er min form for mindfulness og meditation, og jeg ønsker at vise dig, at alle kan bage, bare de øver sig og ikke giver op.

Vil du vide mere?

Hvad får du?

Jeg lærer dig at bage en sprød marengs, at håndtere en surdej eller at bage vandbakkelser, som ikke falder sammen.

Alle opskrifter er afprøvet i mit eget køkken med en almindelig ovn, så jeg ved, at det også kan lade sig gøre hos dig!

Udover lækkert bagværk, deler jeg opskrifter på aftensmad, frokostretter og desserter.

Kontakt

Jeg kan kontaktes via Bagvrk på Facebook eller på mail kontakt@bagvrk.dk.

Følg Bagvrk på Instagram

Følg på Instagram

Søg

Mest populære indlæg lige nu

  • Karamelmuffins med ægte karamel
  • Fastelavnsboller med fløde - wienerboller, syltetøj og creme!
  • Pitabrød så englene synger - så kan Jacob godt holde fri
  • Fastelavnsboller - dyk ned i dine barndomsminder
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia

Følg Bagvrk på app’en Bloglovin’ og læs de nye blogindlæg

Follow

Min anden blog, Boblevrk

En del af Bloggers By Heart

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework

loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.