• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Brydebrød med skvalderkål – eat them if you can’t beat them!

Brydebrød med skvalderkål – eat them if you can’t beat them!

28. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Opskriften på et lækkert brydebrød med skvalderkål er lige det, du leder efter, når du skal bekæmpe ukrudtet i haven;-)

If you can’t beat them, eat them! Vi har heldigvis kun ét sted i haven, hvor der er skvalderkål. Det er under avnbøghækken mod bagboen. Om et par måneder er hækken grøn, og skvalderkålen er ude af syne.

Brydebrød med skvalderkål og salt Udvalgt Bagvrk.dk

Lige nu skyder den små, grønne blade hver eneste dag. En af måderne at holde skvalderkål nede på, er ved at fjerne bladene. (For sprøjtning med gift er ikke en mulighed!) Hvorfor så ikke spise dem? I brydebrød for eksempel?

Skvalderkål i haven Bagvrk.dk

Brydebrød med skvalderkål

Skvalderkål er enormt sundt. Det er fyldt med C-vitamin, jern, kalcium, magnesium og karotin. Det kan sagtens erstatte spinat, hvor du ellers ville have brugt det. De nye, friske blade, som kommer her i foråret kan puttes i salaten. Du kan juice det – og du kan putte det i brød.

Brydebrød med skvalderkål klar til ovnen Bagvrk.dk

Dette brydebrød er et lækkert madbrød som tilbehør til tapas, suppe, salater eller i stedet for pasta eller kartofler til aftensmaden.

Brydebrød med skvalderkål udvalgt Bagvrk.dk

Har du mere skvalderkål, end du kan spise, kan du finde flere opskrifter her.

Brydebrød med skvalderkål og salt Udvalgt Bagvrk.dk

Brydebrød med skvalderkål

5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 dl yoghurt eller skyr
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 50 g finthakket skvalderkål (du kan sagtens bruge mere)
  • 300 g groft fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • Pensling efter bagning: Olivenolie og flagesalt

Sådan gør du
 

  • Hak skvalderkålen meget fint, evt. i foodprocessoren. Opløs gæren i vandet, og tilsæt yoghurt, salt, olie og den finthakkede skvalderkål.
  • Tilsæt først fuldkornshvedemelet og derefter melet lidt ad gangen, og ælt dejen i 6-8 minutter. Dejen er ret klistret på dette tidspunkt. Det er helt OK, for det grove hvedemel skal have lov at suge væske til sig, ellers bliver dejen for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  • Ælt dejen kort igennem. Del dejen i 24 stykker. Tril hvert stykke til små boller, og sæt dem med knap 1 cm afstand på bagepapir, så de kan vokse sammen. Lad igen bollerne hæve tildækket i 30 minutter.
  • Imens varmer du ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bag dit brydebrød i ca. 20 min. Når du har taget bollerne ud af ovnen, pensler du dem med olivenolie og drysser med flagesalt eller groft salt, før du lader dem køle af.

Noter

Brydebrød med skvalderkål er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Forår, Madbrød, Skvalderkål, Tapas, Ukrudt
Brydebrød med skvalderkål side om side Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Boller, Brød, Forår, Gær, Gærbrød, Gærdej, Madbrød, Nem opskrift, Skvalderkål, Ukrudt

Previous Post: « Pandekagelagkage med jordbærmoussse – en helt særlig kage
Next Post: Marengsfår til påske – F for får og forår »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bente Jensen

    28. marts 2022 kl. 9:46

    5 stars
    Nemme og dejlige boller til aftensmaden.

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. marts 2022 kl. 9:55

      Hej Bente:-)
      Tak for din dejlige besked.
      Kh Lene

      Svar
  2. Pernille wedderkopp

    26. maj 2023 kl. 7:39

    Har bagt disse boller flere gange her i skvalderkål sæsonen. Elsker opskriften!! Bruger lidt mere skvalderkål end hvad opskriften tilsiger (nok ca 100 Gr) og har også brugt grahamsmel i stedet for groft fuldkornshvedemel (fordi det var det eneste jeg lige havde ), det bliver også super.
    Tak for en opskrift der virkelig giver mening !

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. maj 2023 kl. 9:35

      Hej Pernille:-)
      Tusind tak for de rosende ord:-)
      Ha’ en skøn weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme