• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Pandekagelagkage med jordbærmoussse – en helt særlig kage

Pandekagelagkage med jordbærmoussse – en helt særlig kage

26. marts 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender pandekagelagkager, hvor pandekager bliver lagt i stakke med en creme eller mousse imellem. Sådan kan du også lave den her. Men vil du gøre noget særligt ud af din pandekagelagkage, så læs videre. Der er nemlig en historie bag den.

Pandekagelagkage

Emil og pandekagerne

Jeg kender en dreng, der hedder Emil. Emil er finurlig og har aldrig lagt skjul på, at en af hans favoritspiser er pandekager.

Emil er nu 16, og jeg har kendt ham hele hans liv, for hans mor og jeg kom i samme mødregruppe. Når vi stadig mødes i mødregruppen, får vi altid pandekager hos os. En sjælden gang er tre gange portionen ikke nok til fem drenge og fire mødre.

Man skal ikke joke med, at der har været bagt 6 til hver. I sådanne (krise)situationer kan Emil blive helt oprørt: “Så er der kraftedeme nogen, der har spist mine pandekager!” Derfor lavede jeg en pandekagelagkage til Emil:-)

Pandekagelagkage

Min pandekagelagkage

Ja, ja, tænker du nok. Det er bare sådan en lagkage, hvor man stabler 20 tynde pandekager ovenpå hinanden med marmelade imellem, ligesom man så alle vegne til pandekagedagen tirsdag efter fastelavn.

“Nej”, svarer jeg så, “det er det overhovedet ikke!” Den her pandekagelagkage er mere spektakulær og veludtænkt. Den ligner nemlig (næsten) ikke noget med pandekager. Udvendig ser man en lyserød moussekage, og kun mønsteret på toppen afslører, at det har noget med pandekager at gøre.

Pandekagelagkage

Emil kan forresten ikke tåle friske jordbær, så det er der ikke noget af. Derfor har jeg brugt frosne jordbær. Det gør det også meget lettere at lave kagen om vinteren, når de friske jordbær ikke smager af så meget.

Hvad er der i en pandekagelagkage?

En kort beskrivelse af kagen lyder sådan: En sukkerbrødsbund med vanille. Herpå lægges pandekager med jordbærsyltetøj, som er rullet stramt og lagt som en snegl. På den måde får kagen en flot snitflade ned gennem pandekagen, når den skæres ud.

Kagebund og pandekager har mindre diameter end jordbærmoussen, så udseendet er helt lyserødt udvendigt. (Ikke særligt drengeagtigt, men sådan er det, og Emil har ikke noget særligt imod pink.)

På toppen lægges tynde skiver af pandekage, som er rullet stramt omkring jordbærmarmelade og derefter skåret i skiver, når de er kølet helt af, og moussen har sat sig lidt.

Pandekagelagkage

PS: Jeg skulle sige fra Emil, at kagen var rigtig lækker, så han ønskede sig et års forbrug af sin egen kage til sin konfirmation;-)

Har du lyst til amerikanske pandekager eller almindelige, tynde pandekager? Find mere inspiration via de to links.

Pandekagelagkage

Pandelagkage med jordbærmousse

En særligt smuk pandekagelagkage med en nem jordbærmousse.
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 18 personer

Ingredienser
  

Sukkerbrødsbund

  • 40 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 40 g smør
  • 2 spsk mælk
  • 75 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver

Pandekager

  • 65 g rørsukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 300 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 3 æg, str. M/L
  • 3 spsk olie
  • 5 dl mælk
  • 1 glas Cremet jordbærmarmelade fra Den Gamle Fabrik (350 g)

Jordbærmousse

  • 10 blade husblas
  • 800 g jordbær (gerne fra frost)
  • 1 stang vanille
  • 200 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 10 rosa peberkorn
  • 200 g neutral flødeost (ikke light)
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Sukkerbrødsbund

  • Varm ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Æg, sukker og vanillesukker piskes lyst og skummende. Smelt smørret, og tilsæt mælken til smørret. Mel blandes med bagepulveret, og sigtes i skiftevis med smør/mælk. Rør ikke for kraftigt, det skal kun lige blandes godt.
  • Fór en 23 cm springform med bagepapir i bunden og smør siderne godt. Hæld dejen i og bag bunden i ca. 18 minutter nederst i ovnen. (Prøv dette trick med våde viskestykker, så bliver bunden helt lige.) Lad kagen køle af i 5 minutter, før du fjerner ringen, og lad den så køle helt af på en bagerist.

Pandekager

  • Bland sukker, mel og vanillesukker godt sammen med æggene, til det er en jævn dej. Tilsæt mælken ad to omgange og rør til dejen er jævn. Hæld olien i, rør godt, og lad dejen hvile i en halv time. Rør godt igen.
  • Bag pandekager på en pande med en diameter på cirka 20 cm. Der skal blive ca. 12-14 stk. Smør jordbærmarmelade på pandekagerne helt ud til kanten, og rul dem stramt sammen. Tag 5 pandekager fra og læg dem i køleskabet, så de sætter sig. De skal bruges til pynten.
  • Skær de yderste ender af pandekagerne fra, så du får en pæn snitflade. Læg de rullede pandekager som en snegl med samme diameter som sukkerbrødsbunden, hvor snitfladerne stødes op mod hinanden.
    Pandekagelagkage
  • Det gør ikke noget, at der kommer mellemrum i sneglen (mellem de rullede pandekager, ikke enderne). Det gør bare, at moussen kan komme længere ned imellem dem. Fastgør den yderste pandekage med en tandstik, så sneglen ikke ruller sig op, mens du tilbereder moussen.
    Pandekagelagkage

Jordbærmousse

  • Udblød husblas i koldt vand i 20 minutter.
  • Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem med sukkeret. Bring jordbær, citronsaft, sukker, vanillestang og peberkorn i kog, og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend jordbærrene godt med en stavblender.
  • Passér puréen gennem en finmasket sigte, så alle jordbærkerner, vanillestang og peberkorn sies fra. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme puré. Lad det afkøle til stuetemperatur.
  • Imens røres flødeosten jævn med creme fraichen. Pisk fløden til blødt og luftigt skum, og vend den i ostemassen. Når jordbærpuréen er lunken (lillefingervarm eller koldere), blander du først et par skefulde af flødeblandingen i puréen. Dernæst tilsætter du puréen ad to omgange, og vender den i fløden med lange tag med en dejskraber, indtil alt er godt blandet.

Sådan samler du din pandekagelagkage

  • Læg sukkerbrødsbunden midt på et lagkagefad og læg sneglen af pandekager ovenpå. Fór en justerbar kagering med kageplast og gør den et par centimeter større end sukkerbrødsbunden.
    Pandekagelagkage
  • Placér kagebunden i midten, så der minimum er en centimeters luft hele vejen rundt om bunden. (Du kan sagtens bruge ringen fra en springform, hvis du ikke har en justerbar kagering. – Forudsat at du har en større ring, end den du bagte bunden i.)
  • Fordel lidt jordbærmousse langs kanten af kageplasten forneden i formen, og sæt den i fryseren i ca. 20 minutter. Det forsegler kanten, så moussen ikke løber underud.
  • Hæld jordbærmoussen i en kande og hæld først langs kanten rundt om bund og pandekager. (Husk at fjerne tandstikken i den yderste pandekage.) Hæld derefter moussen henover bund og pandekager. Sørg for at fordele moussen ned mellem pandekagernes fordybninger. Bank kagen ned mod bordet et par gange, så evt. luftbobler forsvinder.
  • Sæt din pandekagelagkage på køl i to timer, til overfladen har sat sig, men ikke er helt stiv. Skær de resterende pandekager i skiver på fem mm tykkelse som små skiver roulade og læg dem helt tæt ovenpå jordbærmoussen med skærefladen opad. Sæt kagen på køl igen i minimum en time, til moussen har sat sig, men gerne natten over.
  • Fjern først ringen og træk derefter kageplasten af. Hvis der er kommet små ujævnheder, kan du glatte dem med en lille paletkniv, som du dypper i kogende vand og dernæst tørrer af i et viskestykke. Pynt gerne kagen med nogle spiselige blomster som fx rød skovsyre.

Noter

Når du skal skære din pandekagelagkage ud, vil jeg anbefale dig at bruge en stor, skarp kniv. På den måde får du det skarpeste snit gennem pandekager, der vender på højkant, jordbærmoussen og de liggende pandekager, hvor du får et fint snit ned igennem, så man kan se, at det er roulader, der ligger der.
Tags Lagkage, Mousse, Pandekager
Pandekagelagkage
Følg Bagvrk på Instagram

Tags: Fødselsdag, Gæster, Jordbær, Lagkage, Mousse, Moussekage, Pandekager, Rørekage, Vanille

Previous Post: « Surdejsbrød med chiafrø
Next Post: Brydebrød med skvalderkål – eat them if you can’t beat them! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med…
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme