• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Blodappelsinpunch som du får den på de tyske julemarkeder

Blodappelsinpunch som du får den på de tyske julemarkeder

13. januar 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du været på julemarked i Tyskland, har du helt sikkert smagt Glühwein. Måske har du fået den “mit Schuß”. Men har du også smagt blodappelsinpunch?

Blodappelsinpunch Bagvrk.dk

I januar/februar er det blodappelsin-sæson herhjemme, så gør punchen klar, gå en lang tur i vinterkulden, og varm dine stakkels, små hænder på noget så lækkert som det her.

I december drikker vi oftest en god portvinsgløgg eller den kolde, hvide gløgg, men i januar tager blodappelsinpunchen over som favoritdrikken.

Blodappelsinpunch i Berlin

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med Tyskland, og med Berlin i særdeleshed. Mit yndlingsjulemarked er det ved Gendarmenmarkt, hvor det koster den rørende sum af 1€ at komme ind.

Til gengæld er boderne her af højere kvalitet end på mange af de andre julemarkeder, der findes i byen. Der er masser af kunsthåndværkere og en scene med underholdning. (Som heldigvis ikke er tyrolermusik;-))

I boderne er der alskens lækkerier, så det nærmest er et problem at nå at smage alt det, man gerne vil.

At sammenligne julemarkedet på Gendarmenmarkt med det på Alexanderplatz, svarer næsten til at sammenligne Torvehallerne i København med Vorbasse Marked. På Alexanderplatz er der gøglere, høj musik og “kædeboder”. Men hver sin smag. Og Glühwein kan man få alle steder.

Blodappelsinpunch fås i Tyskland både med og uden alkohol. Morten fik serveret punchen med mørk rom; jeg fik Amarettolikør i min. Jeg vil gerne anbefale likøren, men jeg er også ret vild med amaretto-kirsebær og alt andet, der smager lidt af mandler og marcipan.

Blodappelsin punch

Hvor finder man blodappelsiner?

Blodappelsiner kan være svære at opdrive i supermarkederne herhjemme. I Tyskland er det derimod ikke noget problem.

Jeg har bestilt mine hos Nemlig.com de sidste par gange. De har dem i sortimentet i sæsonen, og blodappelsinerne har været af en fin kvalitet.

Kan du ikke finde blodappelsiner, kan du fint bruge almindelige appelsiner, men farven bliver ikke helt så smuk.

Blodappelsinpunch Bagvrk.dk

Blodappelsinpunch

En krydret, varm drik med eller uden alkohol.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Ret Drikke
Køkken Tysk
Antal 10 glas

Ingredienser
  

  • 5 blodappelsiner
  • 1 citron
  • 8 dl sort te
  • 200 g rørsukker
  • 5 hele nelliker
  • evt. 5 dl rom eller Amarettolikør

Sådan gør du
 

  • Pres saften af appelsinerne og citronen. Si juicen gennem en finmasket sigte for at fjerne pulp og kernerester. Hæld kogende vand over teen, og lad den trække i fem minutter. Bland saft med te, sukker og nelliker, og giv det et opkog.
  • Hæld en halv dl rom i et glas og fyld op med den varme punch. Server straks.
    Punchen kan fint drikkes uden alkohol.

Noter

Kan du ikke skaffe blodappelsiner, kan du fint bruge almindelige appelsiner, men farven bliver ikke helt så smuk.
Tags Jul, Varme drikke, Vinter

Der bliver 8-10 glas blodappelsin punch ud af denne portion. Men husk nu lige at gå den tur ude i kulden først, ikke?

Blodappelsin punch
Brunsvigersovs-IG

Tags: Advent, Appelsin, Blodappelsin, Drinks, Gæster, Gløgg, Hygge, Jul, Juleaften, Nem opskrift, Supernem, Tysk, Vinter

Previous Post: « Sukkerstoklagkage – En julekage til den søde afslutning
Next Post: Lavendelmarengs – en duft af Provence i dit køkken »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme