• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Gløgg med portvin og en alkoholfri version – den ultimative juleopskrift

Gløgg med portvin og en alkoholfri version – den ultimative juleopskrift

5. december 2016 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg eeeelsker gløgg:-) Den skal være sød, lidt stærk og fyldt med krydderier. Desværre får man alt for sjældent hjemmelavet julegløgg. Men det gør man hos os. Jeg kunne drikke gløgg meget oftere, men måske smager det allerbedst, når man kun får det få gange om året?

Gløgg

Gløgg til julehygge

Jeg har altid været vild med den varme gløgg. Som barn fik jeg opskriften på alkoholfri gløgg af en af mine veninder, Berit. Jeg drak børnegløggen helt indtil jeg blev voksen og lærte at drikke rødvin. “Børnegløggen” må også gerne serveres for gravide eller chauffører;-) Den får du også med i købet her.

Jeg har også lavet en hvid gløgg på hvidvin, som skal serveres kold, og som vi brugte som velkomstdrink juleaften. Den vakte stor jubel.

Gløgg

Jeg plejer at blande gløggen lidt slat til en slat. Som min mor ville have sagt, skal der “passende” i af hver. I år har jeg rent faktisk skrevet opskriften ned, og den vil jeg dele med jer her.

Pynt glasset med en kanelstang, når du serverer gløggen, eller læg en kardemommekapsel eller stjerneanis ned i.

Gløgg

Portvinsgløgg

En god og krydret julegløgg med portvin og rødvin.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Trækketid 4 timer t
Ret Drikke
Køkken Dansk
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 1 flaske portvin
  • 3 flasker rødvin
  • 3½ dl brun farin
  • 3 kanelstænger
  • 3 spsk hele nelliker
  • 2 spsk hele kardemommekapsler
  • 3 stjerneanis
  • Saft af 3 citroner

Fyld

  • 50 g Mandelsplitter
  • 2 dl Rosiner

Sådan gør du
 

  • Hæld alt undtagen fyldet i en gryde dagen før og lad det trække under låg minimum 3-4 timer, men helst natten over, så smagen trækkes ud af krydderierne.
  • Bring det til kogepunktet (men lad det aldrig koge!). Krydderierne sies fra, og mandelsplitter og rosiner tilsættes. Gløggen varmes op igen, lige før den skal serveres.
Tags Gløgg, Jul, Juleaften, Julefrokost
Gløgg

Alkoholfri gløgg

En alkoholfri gløgg med krydderier og hyldebærsaft.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Ret Drikke
Køkken Dansk
Antal 5 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • ½ stang kanel
  • 5 hele nelliker
  • 4 dl koncentreret hyldebærsaft
  • 4 dl vand
  • Saft af ½ citron
  • Saft af ½ appelsin

Fyld

  • 25 g mandelsplitter
  • 1 dl rosiner

Sådan gør du
 

  • Sukker og den ene deciliter vand koges op. Krydderierne kommes i og trækker minimum en time.
  • Saft, resten af vandet, citron- og appelsinsaft tilsættes og koges op. Krydderier fiskes op, og fyldet tilsættes, før gløggen serveres.
Tags Gløgg, Jul, Juleaften
Gløgg
Følg mig på Instagram Juleopskrifter

Tags: Advent, Dansk klassiker, Drinks, Familiefavorit, Gæster, Gløgg, Jul, Juleaften, Juleopskrift, Kanel, Nem opskrift, Rødvin, Vinter

Previous Post: « Småkagemand version 2.0
Next Post: Sukkerstoklagkage – En julekage til den søde afslutning »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme