• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Lavendelmarengs – en duft af Provence i dit køkken

Lavendelmarengs – en duft af Provence i dit køkken

15. januar 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du været på ferie i Sydfrankrig? Har du duftet lavendelmarkerne eller været i en lille souvenirbutik, som sælger alt, der kan høre under kategorien lavendelduft? Elsker du, som jeg, duften en varm sommerdag i haven? At lade hænderne glide igennem de blomstrende lavendler, så duften bliver hængende på hænderne i lang tid efter?

Lavendelmarengs højformat Bagvrk.dk

Jeg har været på rejse til Provence i dag. I mit eget køkken. I januar. Jeg bagte lavendelmarengs! De er lavendelstribede udenpå, men cremen indeni smager af lavendel – og er lavendelfarvet:-)

Vidste du, at man siger om et hus, hvor lavendlen trives, og der er mange af dem, at der bestemmer konen? Måske er det rigtigt. (Men sig det ikke til min mand;-))

Lavendelfrø Bagvrk.dk

Lavendelmarengs

Man kan købe tørret lavendel flere steder, hvis du (også) glemte at hænge lavendelbuketter til tørre, da det var sommer. Jeg købte mine for et stykke tid siden i Flying Tiger, hvor jeg havde tanker om lavendel-te eller en pæretærte med lavendel. Men det her er meget bedre!

Jeg farvede cremen lilla med pastafarve. Tørrede lavendler har en lidt trist grågrøn farve, når de er blevet pulveriseret i en morter. Den lilla creme fremhæver striberne i marengsen på fineste vis. Det fremgår vist tydeligt af billederne.

Det er ikke min første opskrift, som involverer marengs, for jeg er næsten lige så vild med marengs, som jeg er med lavendel. Jeg har bagt en sukkerstoklagkage og en red velvet lagkage. Men i begge har marengsen kun en birolle. I lavendelmarengs spiller de førsteviolin!

Vil du vide alt, hvad der er at vide om marengs, skal du kigge forbi Bagvrks Bageskole. Der står ALT;-)

Lavendelmarengs udvalgt Bagvrk.dk

Lavendelmarengs

Fine, stribede marengs fyldt med en lavendelcreme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 30 stk.

Ingredienser
  

Marengs

  • 100 g æggehvider (ca. 3 stk.)
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • Lilla pastafarve
  • 60 perlemorssukkerkugler

Lavendelcreme

  • 100 g blødt smør, stuetemperatur
  • 200 g Philadelphia Naturel (ikke light)
  • 2 tsk tørret lavendel
  • 325 g flormelis
  • Lilla pastafarve

Sådan gør du
 

Marengs

  • Varm ovnen op til 90° varmluft.
  • Hæld et par dråber eddike i røremaskinens helt rene skål og tør det rundt med et stykke køkkenrulle. Det fjerner den eventuelle sidste fedthinde, der måtte være i skålen. Det er umuligt at piske hviderne stive, hvis der er den mindste smule fedt på skål eller piskeris.
  • Hviderne piskes helt stive (vend skålen på hovedet, så du er sikker!) og tilsæt de 100 g sukker lidt efter lidt Drys en teskefuld sukker ad gangen.
    Marengsmasse Bagvrk.dk
  • Pisk igen, til marengsen er helt stiv, glat og blank. Gnid en lille smule marengs mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, skal du piske lidt længere. Flormelis sigtes i skålen og vendes forsigtigt i marengsen.
  • Tag en engangssprøjtepose med en stjernetylle i og sæt den over et glas. Et trægrillspyd dyppes i pastafarven, og der laves et par tynde striber indvendig i sprøjteposen fra spidsen og ca. ¼ op i posen. Marengsen fyldes i sprøjteposen.
    Striber af pastafarve i sprøjtepose Bagvrk.dk
  • På et stykke bagepapir tegner du cirkler (fx. efter en lille skål) med lidt afstand, så du har noget at tegne efter. Der lægges et stykke bagepapir ovenpå (sæt det evt. fast med en lille klat marengs, så det ikke rutscher rundt), og med sprøjteposen afsætter du små cirkler af marengs med en diameter på 4-5 cm. Sæt en lille perlemorssukkerkugle midt på hver marengs.
    Lavendelmarengs før ovnen Bagvrk.dk
  • Bag marengsen ca. 1½ time, alle tre plader på én gang. Marengsen skal nemt slippe papiret, før de er færdige. Når tiden er gået, sætter du en grydeske i klemme i ovnlågen, så lågen står på klem. Lad marengsen stå i ovnen, til den er helt kold.

Lavendelcreme

  • Start med at støde lavendlen til helt fint støv i en morter. Nyd imens duften af Provence, sol og sommer. Det er den allerbedste del af processen:-) Som du kan se, er der ikke meget forførende over det grønne støv i morteren, men duften er uimodståelig.
    Knust lavendel Bagvrk.dk
  • Det bløde smør piskes godt med Philadelphia flødeosten, så der ikke er nogen klumper tilbage. Tilsæt lidt lilla pastafarve, indtil farven er, som du vil have den. Bland lavendelstøvet med flormelis. Sigt begge dele ned i smør-/osteblandingen og pisk det godt sammen.
  • Sæt en lille stjernetylle i en ny engangssprøjtepose og fyld cremen i. Sprøjt cremen på bunden af en marengs. Læg den sammen med en anden marengs, så den har to pæne sider.
  • Nyd nu din lavendelmarengs. Glæd dig til den varme lavendelduft til sommer, uanset om du får den i haven herhjemme eller i store doser i Provence. Og husk så at plukke lavendler til at tørre, så du har dem på lager til næste vinter.
Tags Creme, Forår, Marengs, Provence, Sommer
Marengs med lavendelcreme Bagvrk.dk

Tags: Creme, Forår, Gæster, Lavendel, Marengs, Ostecreme, Smørcreme, Sommer

Previous Post: « Blodappelsinpunch som du får den på de tyske julemarkeder
Next Post: Lille æbletærte med mandelcreme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Monique

    6. februar 2021 kl. 16:31

    I listen over ingredienser, skriver du pulverfarve både til marengs og creme. Skulle det have været pastafarve begge steder?

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. februar 2021 kl. 16:34

      Hej Monique:-)
      Ja, der skulle selvfølgelig have stået pastafarve. (Indsæt selv abeemojien, der holder sig for øjnene;-))
      Opskriften er en af de første på bloggen, så den er på venteliste til at blive opdateret og revideret:-)
      Tak for det skarpe øje.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme