• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Spinatboller med græskarkerner – grønne, bløde og gode

Spinatboller med græskarkerner – grønne, bløde og gode

15. marts 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

“Hvad er det der?” Den 20-årige, som hurtigt spotter, om en middagsret er kødløs, undredes over de grønne boller, jeg havde bagt. Skulle de spises til morgenmad? Og med pålægschokolade på? Han måtte dog indrømme, at de smagte som helt almindelige boller trods det sunde udseende. Mine spinatboller med græskarkerner blev godkendt.

Store, bløde spinatboller

Der er heller ikke meget at være utilfreds med. Bollerne er bløde, holder sig friske i flere dage og er ret flotte og luftige. De kan fryses ned og er lige så gode, når de kommer ud af fryseren, som da de kom deri. Noget af friskheden tilskriver jeg chiafrøene, som jeg tit bruger i mine boller. De suger væske og afgiver den lidt efter lidt til bollen, så den ikke bliver tør. Også kærnemælken forlænger holdbarheden i brød.

Jeg brugte lidt melrester, jeg havde stående, så derfor er der både fuldkornsspelt og hvid hvede fuldkornsmel i sammen med Manitobamelet. Du kan sagtens bruge hvedemel i stedet for Manitoba, men vælg et mel med et højt proteinindhold (minimum 12) pr. 100 g. Så får du et bedre resultat. Du kan også sagtens bruge 300 g fuldkornsspelt eller omvendt hvid hvede, hvis det er det, du har.

Spinatboller

Jeg hævede dejen til spinatboller som sædvanligt, men tilføjede lidt damp, da jeg bagte dem. Jeg har ikke en dampovn, men jeg har en steaktallerken i støbejern, som jeg varmer op sammen med ovnen. Den hældte jeg en halv deciliter vand i, da bollerne blev sat i ovnen og efter fem minutter åbnede jeg lågen et øjeblik, så dampen kunne slippe ud.

Der er også nogle, som putter vaskede granitskærver i en alubakke og varmer dem op sammen med ovnen, så man kan hælde vandet deri. Dampen sørger for, at bollen har mulighed for at hæver yderligere op, før den danner skorpe og dermed bliver bollen endnu større og luftigere, end den ellers ville.

Du kan både bruge frisk og frossen spinat. (Jeg synes, den frosne er nemmest, fordi jeg altid kan have den i fryseren.) Begge dele overhældes med kogende vand og blendes, så begge fungerer.

Spinatboller

Hvis du har lyst til at prøve andre opskrifter på boller, kan jeg anbefale mine gulerodsboller eller havreboller. De er også vildt gode:-)

Spinatboller

Spinatboller med græskarkerner

Grønne, luftige boller, som kan spises som almindelige boller.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

Til iblødsætning

  • 2 spsk chiafrø
  • 1 dl vand

Resten af dejen

  • 125 g frossen spinat
  • 2 dl kogende vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 60 g neutral olie (0,7 dl.)
  • 50 g græskarkerner
  • 150 g groft fuldkornsspelt
  • 150 g hvid hvede fuldkornsmel
  • 700 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Drys

  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Sæt chiafrøene i blød i vand i minimum 20 minutter, gerne en halv time. Pisk dem let med en gaffel, så alle bliver godt våde og kan suge vandet. Frøene svulmer op til en tyk grød undervejs.
  • Overhæld spinaten med det kogende vand. Når spinaten er tøet op, blendes spinat og vand, så spinaten findeles. (Jeg brugte en stavblender i en blenderkande. Det, synes jeg, er nemmest.) Lad det køle lidt af.
  • Bland kærnemælk og spinatpuré og tjek, at det ikke er varmere end lillefingervarmt. Smuldr gæren heri og rør, til den er opløst.
  • Tilsæt chiafrø, æg, salt, sukker, olie og græskarkerner og først de to grove slags mel. Bland det godt. Tilsæt nu hvedemelet ad et par omgange og ælt dejen grundigt, gerne 8-10 minutter. Dejen er en smule klistret, når den sættes til hævning første gang.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose fastgjort med en elastik, og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Når dejen har hævet, hælder du den ud på et let meldrysset bord og ælter den kort igennem. Del dejen i 16 og tril dem til boller. Hæld græskarkernerne til drys i en skål. Dyp hver bolle i græskarkernerne, tryk den let ned i dem, så de bliver hængende og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dine spinatboller hæve tildækket og lunt i 45 minutter.
    Spinatboller
  • Imens varmes ovnen op til 220°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.) Varm fx. en støbejernstallerken eller et ovnfast fad op sammen med ovnen. Fadet skal stå i bunden af ovnen. .
  • Når bollerne er færdige med at hæve, sætter du bagepladen ind i andennederste rille og hælder ½ dl. vand i det ovnfaste fad, så der kommer damp til bagningen
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter. Fem minutter efter de er sat ind, åbner du kortvarigt lågen, så dampen kan slippe ud. Lad de færdigbagte boller køle af på en bagerist under et hårdtopvredet viskestykke.

Noter

Spinatboller kan sagtens fryses ned, men de holder sig fint et par dage i en frysepose ved stuetemperatur.
Tags Boller, Grovboller, Spinat, Supernem
Følg mig på Instagram
Spinatboller

Tags: Billig, Boller, Børnevenlig, Chiafrø, Gær, Gærbrød, Gærdej, Græskarkerner, Grovboller, Morgenmad, Nem opskrift, Spinat

Previous Post: « Muldvarpeskud – en helt klassisk dessert
Next Post: Green velvet cupcakes – Slytherin eller St. Patrick? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lill

    15. marts 2018 kl. 12:40

    Kan man bruge andet en kærnemælk

    Svar
    • LT

      15. marts 2018 kl. 12:41

      Hej Lill:-)
      Ja, det kan du godt. Alt i kategorien syrnede mælkeprodukter som creme fraiche, ymer, yoghurt naturel etc kan fint erstatte kærnemælken. Hvis du bruger skyr, ville jeg fortynde den med lidt mælk.
      Kh Lene

      Svar
  2. Susanne Orbe

    15. marts 2018 kl. 18:25

    Hej. Lyder lækkert. Har lige et spørgsmål, hvad er Manitobamel?

    Svar
    • LT

      15. marts 2018 kl. 20:08

      Hej Susanne:-)
      Manitoba hvedemel er et mel med højt protein-/glutenindhold. Oprindeligt dyrket i den canadiske Manitobaprovins. Det fås i almindelige dagligvarebutikker, og både Amo og Finax har lavet en variant.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme