Grønt fløjl… Som skovbunde, dækket af mos. Som tunge velourgardiner. Som bløde bakker i Irland. Som kollegiet Slytherin i Harry Potter. Eller som green velvet cupcakes.

Jeg har glædet mig et helt år til at bage de her cupcakes. Er du klar over, hvor længe det er? Jeg har ikke gået og tænkt på dem hele tiden, men engang imellem er de dukket op i mit hoved og har mindet mig om, at de er der.
Jo, jo, det er bare en muffin eller cupcake, men det er en green velvet cupcake!

St. Patrick’s Day
Sidste år bagte jeg regnbuemuffins og Guinness kage til St. Patrick’s Day. Jeg er ikke irer eller noget, men en national helligdag, som involverer regnbuer, små mænd med guldkrukker, grøn kløver og ikke mindst mørkt øl, er jeg altid til fals for. I efteråret bagte jeg whiskey cupcakes, hvor der var Guinness i dejen, whiskey ganache indeni og flødebolleskum på toppen. Det er faktisk rester af den flødebolleskum, jeg har lagt ovenpå de her green velvet cupcakes, for jeg havde lavet for meget dengang og lagt det i fryseren.

Slytherin
Green velvet betyder grøn fløjl. Den dybe, mosgrønne farve på de her kager minder mig om blødt mos i skoven eller tunge velourgardiner. Men grøn er også kollegiet Slytherins farve i Harry Potter. Jeg har det lidt stramt med Slytherin, for der er ikke meget pænt at sige om eleverne derfra. Udover at de er stolte, ambitiøse og snedige – og at Professor Snape ikke er en helt skidt fyr.
Vores nabo er erklæret Slytherin, både far og datter, forstå det, hvem der kan;-) Derfor afleverede jeg fire kager hos dem i dag, så de i det mindste kunne sætte pris på muffinformen med Slytherins våbenskjold på.

Green velvet cupcakes er egentlig bare en red velvet cupcake, der er farvet grøn i stedet for rød. – En blød, saftig muffin med vanille og en let kakaosmag. De er supernemme og kan naturligvis også farves mørkeblå eller sorte, hvis det er det, du vil.
Jeg vil anbefale dig at tage smør, æg og creme fraiche ud af køleskabet i god tid, så det opnår stuetemperatur. Det vil du få et bedre bageresultat ud af.


Green velvet cupcakes
Ingredienser
- 100 g blødt smør, stuetemperatur
- 125 g sukker
- 1½ tsk vanillesukker
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 160 g creme fraiche 18% (eller syrnet fløde/skyr)
- ½ tsk grøn pastafarve
- 150 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 2 spsk Maizena majsstivelse
- 1 spsk mørk kakao
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
Pynt
- Lidt flormelisdrys eller
- Flødebolleskum
- Trekløverkrymmel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en muffinform med 12 huller.
- Rør smør, sukker og vanillesukker godt sammen. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine, men du kan sagtens bruge en håndmixer.) Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Skrab skålens sider ned, hvis det er nødvendigt. Tilsæt creme fraiche og pastafarve og rør igen.
- I en skål sigtes mel, Maizena, kakao, bagepulver og natron sammen. Bland det godt og sørg for at hævemidler og kakao er godt fordelt. Vend de tørre ingredienser i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, så får du kompakte muffins.
- Juster evt. farven med mere pastafarve. Farven bliver mørkere, når de er bagt, fordi kakaoen træder mere frem. (Du kan tydeligt se forskellen på billederne herover og -under.)
Bagningen
- Fordel dejen i de 12 muffinforme. Put ikke mere dej i, end at formene ikke fyldes højere op end ¾.
- Bag dine green velvet cupcakes i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagerne er gennembagte, eller om der følger dej med op.
- Lad dine kager afkøle 5 minutter i metalformen, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.
- Pynt dem med et drys flormelis eller top med flødebolleskum og trekløverkrymmel.
Noter


Hej Lene. De grønne muffins kan jeg bage dem som en bradepande evt som dobbelt portion. Jeg skal lave kage til ca 20 ældre mennesker
Hej Kirsten:-)
Hvis du laver dobbelt portion, passer det med en lille bradepande på ca 20×30 cm.
God bagelyst:-)
Kh Lene