• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Bagvrk.dk

Bagværk bagt med nærvær

  • Forside
  • Opskrifter
  • Boganmeldelser
  • Om mig
  • Guides, tips og tricks
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Du er her: Forside / Boller & brød / Rødbedebrød – oplagt til “Pinktober”

Rødbedebrød – oplagt til “Pinktober”

25. oktober 2016 af Lene Skriv kommentar

Oktober har traditionen tro haft fokus på brystkræft. Den lyserøde sløjfe, BH’erne og de mange pink skilte i butikkerne har gjort deres til at fremme vores opmærksomhed på den lyserøde måned, Pinktober.

Rødbedebrød

Men hvorfor nøjes med at omgive os med lyserøde ting? Hvorfor ikke spise flere af dem? Foruden at indeholde en masse vigtige vitaminer, har rødbeder mange andre gode egenskaber, som dog er nemmest at optage fra de rå rødbeder. Men lidt har også ret, ikke?

  • Rødbeder kan forebygge blodmangel, da de er jernholdige og hjælper kroppen med at optage jern bedre.
  • Rødbeder kan forebygge kræft, da de indeholder farvestoffet Betanin, som har vist sig effektivt i behandling af lever- og hudkræft.
  • Rødbeder bidrager til at sænke blodtrykket og forebygge hjerte-/karsygdomme.
  • Rødbeder stimulerer fordøjelsessystemet, har et højt fiberindhold og et lavt kalorieindhold.
  • Rødbeder kan udskyde ældningsprocessen, da de indeholder antioxidanter og phenolforbindelser. Rødbedens anti-inflammatioriske egenskaber bremser tegn på ældning og forhindrer aldersrelaterede sygdomme.
  • Rødbeder forbedrer din udholdenhed under træning. De reducerer kroppens forbrug af ilt og nitraten hjælper med at transportere ilt rundt i kroppen.

(Kilde: Fitnessliv)

Altså, der er ingen undskyldning, du skal bare i gang med at bage! Opskriften stammer fra Amos Den store bagebog nr. 3 med et par enkelte modifikationer. Jeg har bl.a. fintrevet rødbederne, så de afgiver mere farve til dejen. Det bliver pink som modellervoks på ydersiden! Rødbedebrød er virkelig lækkert som tilbehør til supper, men kan også bages som sandwichboller, hvis man har lyst.

Rødbedebrød

  • 600 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 1¼ dl lunkent vand
  • ½ øl (Jeg brugte en Odense Classic)
  • 2 tsk. honning
  • 150 g skrællet, fintrevet rødbede
  • 25 g salt
  • 1 spsk. frisk timian
  • 2 spsk. olie

Til pensling: Vand – og der drysses med timian og lidt havsalt.

Ingredienser - Rødbedebrød

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt øl, honning, rødbede, salt, timian, olie og hvedemel.

Ælt det sammen til en smidig dej og lad den hæve, lunt og tildækket i en times tid.

Ælt dejen igennem og form to runde brød, som lægges på en bageplade og hæver ca. 30 min. Brødene pensles med vand og drysses med timian og havsalt.

Bages ca. 25 min. i en forvarmet ovn ved 200° (alm. ovn, ikke varmluft). (Hvis du i stedet bager boller, bliver der 12 stk., som skal bage i 10-12 minutter ved 220°.)

Rødbedebrød

Del dette:

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest

Skrevet i: Boller & brød Tags: Boller, Madbrød, Pinktober, Rødbeder

Previous Post: « Surdej – man kommer til at holde af sådan en lille én
Next Post: Vafler som værn mod sygdom og efterårskulde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til min blog!

Bagvrk er bagværk bagt med nærvær.

Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er let, enkelt og fyldt med nydelse i hver eneste mundfuld. Kig med for opskrifter, tips og tricks fra mit køkken.

Bagning er min form for mindfulness og meditation, og jeg ønsker at vise dig, at alle kan bage, bare de øver sig og ikke giver op.

Vil du vide mere?

Hvad får du?

Jeg lærer dig at bage en sprød marengs, at håndtere en surdej eller at bage vandbakkelser, som ikke falder sammen.

Alle opskrifter er afprøvet i mit eget køkken med en almindelig ovn, så jeg ved, at det også kan lade sig gøre hos dig!

Udover lækkert bagværk, deler jeg opskrifter på aftensmad, frokostretter og desserter.

Kontakt

Jeg kan kontaktes via Bagvrk på Facebook eller på mail kontakt@bagvrk.dk.

Følg Bagvrk på Instagram

Følg på Instagram

Søg

Mest populære indlæg lige nu

  • Karamelmuffins med ægte karamel
  • Pitabrød så englene synger - så kan Jacob godt holde fri
  • Fastelavnsboller med fløde - wienerboller, syltetøj og creme!
  • Fastelavnsboller - dyk ned i dine barndomsminder
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia

Følg Bagvrk på app’en Bloglovin’ og læs de nye blogindlæg

Follow

Min anden blog, Boblevrk

En del af Bloggers By Heart

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework

loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.