Pizzasnegle er en god redning, når køleskabet er tomt, og der skal gode, men nemme løsninger til madpakken. Sneglene kan nemlig fryses ned, så der altid er forsyninger i fryseren.
Server pizzasnegle til en fødselsdag, i madpakken, som natmad, til fællesspisning i skolen eller i børnehaven. Tag en portion med på bilturen eller i skoven. Det er den perfekte snack, når du trænger til noget lækkert.
Pizzasnegle
Fuldkornsmelet i sneglene gør, at de mætter lidt længere. Fyldet røres ensartet, så det fordeles på dejen som remonce på en kanelsnegl. Dermed falder der ikke pludselig et stykke skinke ud af sneglen. Alt bliver på sin rette plads.
Fyldet kan varieres i det uendelige. I opskriften her er brugt skinkestrimler, men har du en rest kødsauce, stegt bacon – eller grønsager i køleskabet, som trænger til at blive brugt, så gør det endelig.
Vi foretrækker frisk mozzarella i pizza og pizzasnegle. Du bruger bare den ost, du bedst kan li’. Parmesan, cheddar, revet mozzarella – dine snegle, dit valg.
En ny opskrift
Opskriften på pizzasnegle var oprindelig en del af opskriften på pølsehorn, hvor jeg foreslog at rulle hornene sammen om pizzafyld for at holde styr på skinkestrimlerne.
Metoden her er bedre og forfinet ad et par omgange. Derfor får sneglene nu sin egen opskrift.
Opskriften har været efterspurgt på bloggen længe. 5 års fødselsdagen nærmer sig, og det er først nu, noget så simpelt som pizzasnegle dukker op.
Selvom der er groft mel i, holder sneglene sig bløde og friske. Dejen kan synes fugtig og klistret, når den stilles til hævning, men det er det, som giver fugtighed nok i dejen. Fuldkornsmelet suger nemlig væske under hævningen, hvor den ellers ville blive hurtigt tør, hvis man kunne trille boller lige efter æltningen.
Når du ruller dejen ud, så sørg for at flytte på dejen engang imellem og drysse med mel under den, så den ikke hænger fast i bordet.
Fra fryser til bord
Gærdej er ikke vild med opbevaring i køleskabet, fordi det tørrer dejen ud. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke sneglene ned i passende portioner, så du ikke tager flere ud af fryseren, end du får spist i løbet af en dags tid.
Når dine pizzasnegle efter bagning er kølet af under viskestykket, så pak dem i fryseposer og frys dem ned med det samme.
Når du skal bruge dem igen, lægges de i fryseposen på køkkenbordet i en times tid, så de tør op. Herefter kan de enten spises som de er eller lunes i ovn, mikroovn eller på brødrister.
Pizzasnegle kan tages ud af fryseren om morgenen, så de tør op i skoletasken i løbet af formiddagen.
Pizzasnegle
Ingredienser
- 2½ dl lunkent vand, 28°
- 25 g gær
- 75 g Valsemøllen groft fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- ½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie
Fyld
- 2 ds koncentreret tomatpuré (140 g)
- 1 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- 1 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 kugle frisk mozzarella i små tern
- 220 g skinkestrimler i mindre stykker
- 100 g peberfrugt i små tern
Pensling og drys
- 1 Sammenpisket æg
- Tørret oregano
Sådan gør du
- Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Bland mel med salt og sukker og tilsæt halvdelen sammen med olien. Ælt det godt sammen.
- Tilsæt resten af melet og ælt dejen ved lav hastighed i 10 minutter til den er blød og smidig. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en time, til den når dobbelt størrelse.
- Rør tomatpureen sammen med krydderier, ost, skinke og peberfrugt i små tern.
- Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den kort igennem. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40×50 cm. Flyt på dejen engang imellem og drys bordet med ekstra mel, så dejen ikke klistrer fast.
- Fordel fyldet på dejen, men lad 4-5 cm i den ene ende være fri. Rul dejen sammen, så du har en roulade på ca. 40 cm.
- Skær dejen i 18 pæne skiver. Det gøres nemmest ved at bruge en sytråd, som lægges under dejen, før der trækkes i begge ender. (Du kan se teknikken i den her opskrift på fibersnegle.)
- Fordel pizzasneglene på to bageplader, klargjort med bagepapir. Dæk dem til med hårdtopvredne viskestykker og lad sneglene efterhæve i ca. 45 minutter.
- Det sidste kvarter af hævetiden varmes ovnen op til 220°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med oregano. Bag sneglene en plade ad gangen i nederste tredjedel af ovnen i 20-22 minutter.
- Lad dine pizzasnegle køle af under et viskestykke, før de spises straks eller fryses ned.
Camilla
Hejsa
Bruger du 2 ds. tomatpuré a 140g eller 140g i alt?
Lene Tranberg
Hej Camilla:-)
Jeg bruger to dåser á 140 g.
Det må jeg hellere præcisere i opskriften. Tak:-)
God bagelyst!
Kh Lene
Sven
En masse unødvendigt sludder for at lave en snegl. Dit familieliv er man da ligeglad med Sven
Lene Tranberg
Hej Sven.
Du bestemmer helt selv, om du vil bruge mine opskrifter eller læse hele blogindlægget. Øverst er der en lille knap, man kan trykke på, så man kommer direkte til opskriften. Så slipper du for at læse det, jeg gerne vil dele om tilblivelsen af opskriften – og som andre holder af at læse.
Mvh Lene
Birgitte Rasmussen
Aldrig har jeg skåret så flotte snegle… Super trick❤️
Lene Tranberg
Hej Birgitte:-)
Tak for din søde besked. Dejligt, du kunne bruge tricket.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene
Gitte Werth
Er jeg blind 😉 hvor er det trick om hvordan man skære sneglen pænt ???
Lene Tranberg
Hej Gitte:-)
Du finder linket til tricket i trin 6 i opskriften;-)
Du kan se det her: https://bagvrk.dk/fibersnegle/
God bagelyst.
Kh Lene
Heidi
Hej Lene,
Hvis nu man ikke lige kan tåle tomatpuré, hvad kunne du så foreslå at man gjorde i stedet for ?
Hilsner Heidi
Lene Tranberg
Hej Heidi:-)
Pesto er altid en god idé på pizza – og også i pizzasnegle;-)
Hvis man kan li’ oliventapenade, er det også ret lækkert.
God fornøjelse!
Kh Lene
Maria
Hej Lene.
Jeg står og skal virkelig finde lidt alternativer til madpakkerne.
Tænkte på om man mon kan lave dine lækre snegle, som snurrer i stedet ?
Det burde der vel ikke være noget problem i vel ?
Mange hilsner
Maria
Lene Tranberg
Hej Maria:-)
Du kan sagtens lave sneglene som snurrer i stedet for.
Rigtig god bagelyst!
Kh Lene
Cæcilie Christensen
Kan man lave dejen dagen før, som koldhævet i køleskabet? Jeg skal bage til en tur min datter skal på og vil helst have nybagte snegle med, men har ikke helt tid til det ☺️
Lene Tranberg
Hej Cæcilie:-)
Det kan du godt, hvis du skruer ned for gæren.
Men hvis det var mig, der skulle bage dem, ville jeg bage dem 2-3 minutter kortere (evt fryse dem ned og tage dem ud aftenen før (til køleskab)) og bage dem færdig om morgenen.
På den måde kan de øvrige snegle vente i fryseren, til næste gang hun skal have snegle med.
God bagelyst og god tur til din datter:-)
Kh Lene
Birgit
Tak for en rigtig god opskrift!! De er virkelig gode.
Opskriften skal nok blive brugt igen og igen!