• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.

Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.

11. september 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Bagels har delt vandene i mange år. Enten er man begejstret for den lidt seje, sprøde skorpe – eller også synes man, de er opreklamerede. Har du smagt hjemmebagte bagels, er du ikke i tvivl. Så er du fan!

Hjemmebagte bagels. Bagvrk.dk

Opskriften stammer fra bogen “Det lille bageri på strandpromenaden” af Jenny Colgan. Vil du læse mere om bogen, kan du læse det allersidst i blogindlægget her.

Jeg har aldrig bagt bagels før. Jeg har nu heller ikke været så imponeret af de færdige bagels, man kan købe med eller uden fyld. Måske er det, fordi jeg aldrig har fået en friskbagt bagel, for de her smager altså ret skønt.

Bagels med sesam Bagvrk.dk

Vandene har været delte hos os, men efter vi fik bagels til aftensmad i går, fyldt med kylling, bacon, salat og tomater, er vi alle rettet ind til højre: Bagels er gode:-)

Jeg har ikke brudt mig om den seje, bløde overflade på bagels. Min mand har syntes, det var noget “københavnerpjat”. – Et levn fra et tidligere job i hovedstaden for 15 år siden, hvor kollegerne syntes, at bagels var det mest hippe og fantastiske, man kunne spise til frokost.

Hjemmebagte bagels Bagvrk.dk.

En hjemmebagt, frisk bagel har sprød skorpe (og ellers får den det, hvis du luner dem lidt i ovnen før servering), en blød og luftig krumme og er bare helt anderledes end dem, jeg tidligere har smagt.

Bagels klar til kogning og bagning. Bagvrk.dk

Der er et supergodt trick i opskriften: Jeg har virkelig problemer med at rulle pæne, ensartede, lige tykke dejpølser. (Øvelse gør mester, jeg ved det godt.) Jenny Colgan opfordrer til, at man med en finger trykker et hul i hver bolle i stedet for at trille en pølse, der skal limes sammen med mælk. Dét, synes jeg, er smart!

Jeg forklarer det lidt nærmere i opskriften, men nu ved du, hvorfor mit valg faldt på bagels og ikke kanelsnegle.

Andre gode sandwichbrød er de grove sandwichboller eller et helt simpelt focaccia.

Hjemmebagte bagels udvalgt billede Bagvrk.dk

Hjemmebagte bagels

Luftige og lækre bagels med sesamdrys.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Ret Brød, Frokost
Køkken Amerikansk, Bagværk
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk neutral olie
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • Sesamfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt sukker, salt og olie.
  • Ælt melet i dejen ad et par omgange. Ælt dejen i 10-12 minutter, til du har en blank og smidig dej, der slipper skålens sider.
  • Del dejen i 8 dele, stram dem op og tril dem til runde boller. 
    Det lille bageri på strandpromenaden - en boganmeldelse og bagels. Bagvrk.dk.
  • Lad dem hæve på køkkenbordet under et hårdtopvredet viskestykke i 20 minutter.
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft) og klargør to bageplader med bagepapir.
  • Dyp en finger i koldt vand. Stik den ned i midten af en bolle, kør i små cirkelbevægelser, indtil du kan mærke bordpladen.
    Det lille bageri på strandpromenaden - en boganmeldelse og bagels. Bagvrk.dk.
  • Dyp fingerspidserne i lidt koldt vand. Tag din bagel op, form den mellem hænderne, så hullet bliver større ved at trække let i den og dreje den rundt. 
  • Læg din bagel tilbage på bordet under det fugtige viskestykke, mens du også laver hul i de andre bagels. Lad dem hæve igen i 20 minutter, tildækket med viskestykket.
  • Bring en stor, fladbundet gryde med vand i kog. Sænk forsigtigt hver bagel ned i det kogende vand, og lad den koge 30 sekunder på hver side. 
  • (Jeg brugte hænderne og min bordskraber til at løfte dem over til gryden én ad gangen, hvor jeg lagde dem i med oversiden opad. Jeg vendte min bagel med en paletkniv efter 30 sekunder, kogte endnu 30 sekunder og løftede den op igen med en hulske.)
  • Læg dine bagels med bagsiden opad på bagepladen, drys med sesamfrø, vend den om (den er ikke varmere, end at du kan gøre dette med hænderne) og drys oversiden med sesamfrø.
    Det lille bageri på strandpromenaden - en boganmeldelse og bagels. Bagvrk.dk.
  • Når du har fire på en plade, så bag dem nederst i ovnen i 18-20 minutter, mens du koger de fire sidste bagels.

Noter

Hvis du skal varme dine bagels, så varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft) og lun dem i ca. 5 minutter, til overfladen er sprød.
Bagels kan fryses ned i op til 3 måneder. 
Du kan naturligvis drysse dine bagels med alt muligt andet end sesamfrø også: Ost, birkes, stegte løg, soltørrede tomater etc.
Tags Boller, Madbrød, Sandwich
Det lille bageri på strandpromenaden - en boganmeldelse og bagels. Bagvrk.dk.

Det lille bageri på strandpromenaden

En hyggelig, letlæst roman med bageopskrifter i? Findes det virkelig? Ja, og det er helt vildt praktisk at tage en sådan bog med på ferie eller i sommerhuset, for du har det allerbedste af begge dele, når du læser ‘Det lille bageri på strandpromenaden’ af Jenny Colgan.

‘Det lille bageri på strandpromenaden’ af Jenny Colgan er udgivet på forlaget Cicero/Rosinante & Co og koster som paperback kun kr. 79,95. Bogen udkom første gang i 2014, men min bog er 2. udgave, 2. oplag fra 2018.

Kender du følelsen af at være kørt helt fast i det samme spor, som du så pludselig hives ud af pga en fyring, en konkurs eller en skilsmisse? At man lige pludselig skal finde ud af, hvad man så vil med resten af sit liv? Jeg tror, mange af os har været der.

Polly, som er hovedpersonen i ‘Det lille bageri på strandpromenaden’, går sammen med sin kæreste konkurs med en grafisk tegnestue. De har levet det søde liv med dyr lejlighed, dyre middage, dyr bil – men færre og færre arbejdsopgaver, så de til sidst må opgive det hele.

Polly finder en to-værelses lejlighed, hun har råd til – ikke i Plymouth – men på en lille tidevandsø, hvor dæmningen til og fra øen oversvømmes ved højvande, og hvor verden har stået stille i mange år.

Pollys ophold på øen er kun midlertidigt, indtil den dyre lejlighed bliver solgt. Polly bager for at glemme sin sorg og sin modløshed, og bogens sanselige beskrivelse af bagningens ritualer, får mig til at kunne leve mig helt ind i bogens hovedperson.

Hvad synes jeg?

Man følger hendes kamp for at få fodfæste i det lille, sammenspiste samfund, hendes drømme og ønsker for fremtiden.

Jeg kunne godt drømme om et liv som Pollys: At bage for at glæde sig selv og andre, at opfylde byens behov for ordentligt brød og at åbne et lille bageri på en strandpromenade. – Hvis ikke det var, fordi det stormer og regner på en lille ø ved den engelske sydvestkyst…

Jeg vil varmt anbefale dig at læse bogen, hvis du er til afslappet læsning. Nej, bogen er ikke stor dybsindighed, men jeg følte mig underholdt fra start til slut og kunne ikke lægge den fra mig, før jeg havde læst det hele:-)

Opskrifterne i Det lille bageri på strandpromenaden

Jenny Colgan holder af at dele opskrifter bagest i sine bøger. Alle opskrifter er naturligvis afprøvet af forfatteren selv.

‘Verdens nemmeste brød’ er et franskbrød, bagt i form, som skal hæve i alt tre timer. Under første hævning foreslår Jenny, at man læser avisen eller går en tur. Under den sidste hævning foreslås et karbad. To fluer med et smæk: Friskbagt brød og egenomsorg med frisk luft eller et karbad:-)

Der er en nem opskrift på småkager, kanelsnegle og de ostepinde, som Polly sælger i sit bageri. Altsammen uden billeder – det er jo en roman og ikke en kogebog – så du ligger ikke under for noget pres, hvis dine snegle ikke ligner bogens.

PS:

Alle billeder i denne boganmeldelse er mine egne. Billederne er taget i forbindelse med boganmeldelsen og afprøvningen af opskriften. De har derfor intet med billederne i bogen at gøre. – Der er ingen billeder i bogen.

Tags: Bagværk, Billig, Boller, Brød, Gær, Gærbrød, Gærdej, Madbrød, Madpakker, Picnic, Pizza, Sandwich

Previous Post: « Nem chokoladekage uden æg. Saftig med masser af smag.
Next Post: Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med grovmel og masser af fyld »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne-Lise Mika

    5. december 2018 kl. 10:36

    Hejsa

    Har lige købt bogen – glæder mig til at læse den

    Svar
    • Lene

      5. december 2018 kl. 10:38

      Hej Anne-Lise:-)
      Det kan du roligt gøre! Jeg er nødt til at ønske mig de andre, også;-)
      God fornøjelse!
      Kh
      Lene

      Svar
      • Anne-Lise

        5. december 2018 kl. 10:45

        Ups er der flere ?

        Svar
        • Lene

          5. december 2018 kl. 10:47

          Ikke om Polly, men hun har skrevet nogle stykker mere i samme stil;-)

          Svar
    • Alice

      18. december 2021 kl. 18:55

      Jenny skriver nogle fantastiske feel good romaner. I morgen vil jeg bage bagels efter denne opskrift. Idag er der kogt en stor gryde suppe, bagt toscatærte, kransekagestænger med og uden blød nougat og lidt kransekagetoppe. Bagning og din side Lene er terapi når man har en stresset hverdag på kontoret ❤️. Glædelig jul⛄

      Svar
      • Lene Tranberg

        19. december 2021 kl. 14:12

        Kære Alice:-)
        Det glæder mig, at du også nyder at bage som terapi:-)
        Ha’ en dejlig jul! Jeg håber, der ligger et par Jennybøger under træet;-)

        Kh Lene

        Svar
  2. Kris10ne

    5. december 2018 kl. 12:20

    Hejsa,

    Du har ret Jenny Colgans bøger er måske ikke dybsindige men det er tilgengæld slå hjernen fra og slap af mens du bliver underholdt på højt plan. Der er faktisk 3 bøger om Polly men min favorit er nok dem om Rosie Hopkins slikbutik eller chokoladebutikken i Paris, ok nu hvor jeg tænker over det er de faktisk alle gode og jeg tror jeg har læst dem allesammen hvor lækkert er det lige at kombinere kærlighed til bøger og bagning. Hov kom lige i tanke om dem med cupcakecafeen de er også vildt gode. Tak for en god blog, hilsen Kristine

    Svar
    • Lene

      5. december 2018 kl. 12:45

      Hej Kristine:-)
      Jeg troede kun, Polly var med i denne, og at de andre handlede om andre personer som fx Rosie:-)
      De kommer fluks på ønskelisten. Jeg behøver ikke dybsindig og udfordrende litteratur. Så kommer jeg aldrig igennem dem;-)
      Tak, fordi du læser med!
      Kh Lene

      Svar
  3. Pia

    16. februar 2022 kl. 8:36

    Bagels er sat til hævning og jeg kan kun tilslutte mig at Jenny Colgans bøger er underholdning, dejlig afslappende at læse. Jeg har dog tilgode at bage efter hendes opskrifter.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2022 kl. 20:36

      Hej Pia:-)
      Jenny Colgans bøger er så hyggelige, men hendes opskrifter er ikke nøjagtige nok efter min smag;-)
      Tak for din besked og god fornøjelse med dine bagels!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme