Det smarte ved at gemme opskrifter på nettet i blogform, som jeg gør, er, at man slipper for at bladre sine håndskrevne kogebøger igennem uden at finde, hvad man leder efter. Man kan bare indtaste det i søgefeltet, og så kommer det frem. Det kunne jeg godt have brugt i dag, da jeg skulle finde opskriften på den her jordbærkoldskål.
Jeg fandt den ikke, så opskriften her er gendannet ud fra den hukommelse, som er lagret i mine smagsløg. Jeg kan tænke mig til en smag. Jeg kan mærke, hvordan en flæskestegssauce smager, uden at have den på tungen.
Måske er det derfor, det er mig, som skal smage saucen til juleaften. Måske er det bare, fordi min mor vil undgå bøvl, hvis den ikke smager som den plejer;-)
Jordbærkoldskål
Du får her mit bud på en lækker jordbærkoldskål. Den er tyk og behøver overhovedet ingen kammerjunkere.
Jeg brugte både friske og frosne jordbær. Derfor kan du også lave den udenfor jordbærsæsonen, hvis du pludselig får lyst til at smage sommer i din mund. (Ligesom jeg pludselig har fået lyst til flæskesteg og rødkål…)
De frosne jordbær gør naturligvis, at koldskålen er iskold, hvis du serverer den med det samme. Det er dejligt på en sommerdag.
De friske jordbær er mest til pynt. Men du kan også sagtens lave jordbærkoldskålen med friske jordbær. Eller hindbær, hvis du så lover at kalde det en hindbærkoldskål?
Du kan finde opskriften på en klassisk koldskål lige her – og vil du bage dine egne kammerjunkere, skal du prøve den her opskrift.
Jordbærkoldskål
Ingredienser
- 300 g frosne jordbær
- 40 g sukker
- 2½ dl yoghurt naturel eller ymer etc.
- 2½ dl piskefløde
- 1 tsk vanillesukker
- Evt. friske jordbær til pynt
Sådan gør du
- Lad jordbærrene tø lidt op, før du moser dem let med en gaffel. Det skal ikke moses til småstykker. Der må gerne være lidt større stykker i. Rør sukker og yoghurt i.
- Pisk vanillesukker og fløde til bløde toppe (ikke helt stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen), og vend det i din jordbærkoldskål lidt ad gangen.
Noter
Det var da supernemt, ikke?
Skriv et svar