• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Grove sandwichboller. Når der skal gods i madpakken.

Grove sandwichboller. Når der skal gods i madpakken.

28. januar 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

[Reklame for Valsemøllen. Læs mere nederst i indlægget.] En madpakke skal mætte. Den skal ikke bare være en lille ting, som udfylder lidt af et stort hul i maven. Den skal udgøre et hovedmåltid. Grove sandwichboller er et godt bud på en sådan madpakke.

Grove sandwichboller krummefoto snitflade Bagvrk.dk

Grove sandwichboller giver mere gods i madpakken. Hvedekerner, havregryn, havreklid og fuldkornsspelt gør deres til, at du forbliver mæt i længere tid.

Til gengæld giver en fugtig dej med kærnemælk det, som gør, at mine boller holder sig friske i flere dage. Som altid.

Grove sandwichboller juniors hånd snupper en bolle Bagvrk.dk

Valsemøllen

Valsemøllen har valgt mig som en af deres ambassadører i 2020. Det betyder, at jeg får lov at afprøve nogle af deres nyheder som en af de allerførste.

Jeg er meget beæret over ambassadørskabet. Valsemøllen udvælger nemlig ud fra bageglæde. Og det har jeg.

Jeg elsker at få lov at formidle den viden, jeg samler op fra mine timer i køkkenet. Jeg begejstres, når noget lykkes, og glæder mig til at dele det med dig, som læser med.

Når noget mislykkes, prøver jeg igen en anden dag. Der skal måske rettes lidt i opskriften eller fremgangsmåden. Men jeg lægger det aldrig på bloggen, før jeg er lykkedes med det 100%. Det er din garanti for at finde opskrifter, som virker i et almindeligt køkken.

Ambassadørskabet betyder også, at mine opskrifter fra tid til anden markeres som reklame på bloggen. Det bliver de, fordi jeg fx har modtaget kerner og mel til denne opskrift som gave fra Valsemøllen.

Forbrugerombudsmanden kræver, at indhold med gaver tydeligt reklamemarkeres. Men alle meninger er stadig mine egne og helt uforbeholdne.

Grove sandwichboller udvalgt højformat Bagvrk.dk

Vil du bage andre grovboller, skulle du prøve mine fibersnegle.

Cross Nationals løbet

I weekenden afviklede vores motionsklub et løb for danske eliteløbere i den nærliggende skov. Det var et stafetløb under Dansk Atletikforbunds Cross Nationals løb.

Skoven er kuperet og ruten på knap en kilometer var meget udfordrende med høje bakker, nedløb og sving. Alligevel var den hurtigste omgangstid 3 minutter og 13 sekunder! Det er sindssygt hurtigt for så svær en rute som denne.

Klubbens medlemmer skulle selvfølgelig hjælpe til som vejvisere, samaritter, nummeruddelere osv. Og eftersom løbet startede kl. 13, havde jeg lovet at bage grove sandwichboller til os, hvis min mand smurte dem;-)

Grove sandwichboller i tårn Bagvrk.dk

De grove sandwichboller

Jeg kunne også have kaldt bollerne for grødboller. Kerner og havregryn blev nemlig kogt op og fik lov at trække, så det var en tyk grød, da det blev rørt i dejen.

Grødboller er i min tankegang en morgenmadsbolle, hvor jeg synes, disse boller gør sig bedre som sandwichboller. Det må du gøre helt, som du vil.

Fordi jeg skulle bage dobbelt portion, havde jeg flere forsøg til at afprøve hævning og formning af dejen, indtil bollerne var perfekte.

En perfekt bolle (for mig) er hævet flot op, den er luftig, og den holder sig godt i et par dage. Især det med hævningen og afbagningen tog et par forsøg, før det sad lige i skabet.

Dej til sandwichboller efter første hævning. Bagvrk.dk

En sandwichbolle skal ikke blive for høj. Derfor brugte jeg “burgerbolletricket”, hvor bollerne først hæver i 20 minutter, derefter presses de flade og hæver igen. På den måde får man store boller med en lidt flad top ligesom på købte burgerboller.

Som alle mine andre boller er grove sandwichboller fryseegnede. Du kan roligt bage en stor portion og lægge de fleste i fryseren. Tag dem ud af fryseren om aftenen, hvis du skal smøre madpakke om morgenen. Så er de tøet op og helt perfekte til at fylde i.

Grove sandwichboller grødboller udvalgt billede Bagvrk.dk krummefoto

Grove sandwichboller

Sandwichboller med gods i. Mættende boller med hvedekerner, havregryn, havreklid og fuldkornsspelt.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 17 minutter min
Hævetid 1 time t 50 minutter min
Samlet tid 2 timer t 52 minutter min
Ret Brød, Madpakke
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 60 g Valsemøllen knækkede hvedekerner
  • 60 g havregryn
  • 2½ dl vand
  • 50 g smør
  • 2½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 25 g Valsemøllen havreklid
  • 100 g Valsemøllen speltmel fuldkorn
  • 400 g Valsemøllen sigtet speltmel
  • 2 tsk groft salt
  • Drys: Havreklid

Sådan gør du
 

  • Bland knækkede hvedekerner, havregryn og vand. Kog det op i en lille gryde, tag den af varmen, og lad det trække under låg i 30 minutter. Tilsæt smørret, og lad det smelte i den varme grød.
  • Skrab grøden over i en røreskål. Bland kærnemælken i, og mærk efter, at grøden ikke er varmere end lillefingervarm. Smuldr gæren og rør det ud i blandingen.
  • Vej havreklid og mel af. Bland det med salt og tilsæt det ad et par omgange, mens der æltes grundigt.
  • Lad røremaskinen ælte dejen ved lav-medium hastighed i ca. 10 minutter, til dejen slipper skålens sider, men dejen stadig er klistret.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 45 minutter til dobbelt størrelse.
  • Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og fold den ind over sig selv et par gange. Del dejen i 12 (vej den af på ca. 100 gram), stram dejen op og tril den til boller. Brug så lidt ekstra mel som muligt, men selvfølgelig uden at du klistrer helt til i dej;-)
  • Hæld havreklid ud i et tyndt lag på en tallerken. Vend bollerne med samlingen opad og dyp dem i havreklid. Tryk dem fast ned mod tallerkenen, før du vender bollen om og sætter den med drysset opad på en bageplade klargjort med bagepapir.
  • Læg et hårdtopvredet viskestykke over bollerne, og lad dem hæve 20 minutter på køkkenbordet.
  • Fjern viskestykket, læg et stykke bagepapir henover bollerne og tryk dem flade med et skærebræt eller en bageplade, så de max er 1 cm tykke og står helt tæt på pladen. Fjern det øverste bagepapir.
  • Læg igen viskestykket over bollerne, og lad dem efterhæve 45 minutter på bagepladen.
  • Imens varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Sæt bollerne ind i nederste tredjedel af ovnen, smid en spiseskefuld vand ind i ovnen (gerne i fx en støbejernstallerken, som du har varmet op sammen med ovnen, så ovnens bund ikke tager skade) og luk straks ovnlågen.
  • Bag de grove sandwichboller i ca. 17 minutter. Åbn kort ovnlågen efter 5 minutters bagetid for at lukke dampen ud.
  • Dæk de varme boller til med det fugtige viskestykke, mens de køler af, så dampen bevares inde i bollerne og holder dem friske i længere tid. Lad dem afkøle helt på en bagerist, stadig under viskestykket.

Noter

Grove sandwichboller er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Fuldkorn, Grovboller, Sandwich

PS: Kerner og mel har jeg modtaget som gave fra Valsemøllen. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Valsemøllens produktsortiment her.

Følg mig på Instagram

Tags: Bagværk, Burger, Frokost, Fuldkorn, Gær, Gærbrød, Gærdej, Kerner, Madpakker, Morgenmad, Nem opskrift, Picnic, Sandwich

Previous Post: « Krydderkage, som min mor lavede den<3 Dansk klassiker
Next Post: Surdej – sådan starter du en surdej og holder liv i den »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maj-Britt Houen Andersen

    25. maj 2020 kl. 22:35

    Hej Lene.
    jeg har i dag bagt disse sandwichboller. Men jeg havde ikke speltmel så brugte alm. hvedemel. Dejen var meget klistret. Kan det passe at man skal bruge mere hvedemel i opskriften end hvis man bruger speltmel. Jeg synes at kunne læse mig lidt frem til det men ikke hvor meget mere, hvis det nu er tilfældet.
    Ellers en lækker sandwichbolle der mætter, og det må det jo meget gerne når de skal med i ungernes madpakker.
    Mvh. Maj-Britt

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. maj 2020 kl. 7:54

      Hej Maj-Britt:-)
      Det er helt korrekt, at almindeligt hvedemel suger mindre væde end speltmel. Jeg har ikke en tommelfingerregel for, hvor meget mere mel, der skal i. Det er altid noget, jeg føler mig frem til.
      (Ligesom hvis man udelader havregrynene, skal der også mere mel i.)
      Mine deje er nok lidt mere klistrede, når de sættes til hævning end mange andres, fordi jeg hellere vil ælte lidt mere mel ind efter første hævning, hvis det er nødvendigt end ende op med tørre boller;-)
      Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at du klistrer hele køkkenet ind i dej, men den må gerne være blød og lidt klistret.
      God bagelyst;-)

      Kh Lene

      Svar
      • Maj-Britt Houen Andersen

        27. maj 2020 kl. 22:16

        Hej Lene.
        Tak for svar. Jeg prøver at tilsætte mere hvedemel næste gang de skal bages. For de er som sagt mega gode.
        Mvh Maj-Britt

        Svar
        • Lene Tranberg

          27. maj 2020 kl. 22:27

          Hej igen:-)
          Ja, det er de faktisk. Jeg må snart bage dem igen:-)
          Kh Lene

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme