• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Grillflutes med tallerkensmækker – krydrede flutes med krydderurter

Grillflutes med tallerkensmækker – krydrede flutes med krydderurter

14. juli 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du prøvet at lave mit kryddersmør med blomsterkarse i? Det er virkeligt lækkert til grillmad. Selvfølgelig kan du lægge en skive kryddersmør ovenpå en steak og lade den smelte ned over bøffen. Men smør er heller ikke dårligt på et godt stykke brød, og gode, det er disse grillflutes.

Grillflutes med tallerkensmækker

Grillflutes med blomsterkarse

Opfordringen til at bage med blomsterkarse (som også hedder tallerkensmækker, nasturtium eller tropaeolum) kom fra min far, som har sået de blomsterkarseplanter, som pryder min køkkenhave.

Blomsterkarse har en lidt skarp smag som sort peber eller en stærk rucola, så jeg tror, det ville fungere fint sammen med jordbær, hvis det skulle i en kage.

Men i stedet hakkede jeg bladene helt fint og puttede dem i en dej med fuldkornsspelt og manitoba hvedemel og lavede små grillflutes af dejen.

Hvis du ikke har tallerkensmækkere i haven, kan du sagtens bruge andre blade, fx. brændenælder, skvalderkål eller spinat.

Grillflutes

De små grillflutes havde den fineste, grønne farve, før de blev bagt, men den forsvandt desværre ved bagningen og gav brødet en mørk olivengrøn farve i stedet. Det lever jeg gerne med, for brødene blev ret lækre.

Find mine andre opskrifter på madbrød ved at trykke her.

Grillflutes

Grillflutes med tallerkensmækker

Krydrede grillflutes bagt med krydderurter.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 25 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 50 g blade af blomsterkarse/tallerkensmækker
  • 4 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 350 g fuldkornsspeltmel
  • 350 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Til pensling

  • Olivenolie
  • Sort, groftkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Hak bladene fint, enten med en kniv eller i en minihakker.
  • Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, honning og de hakkede blade, og ælt melet ind lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er smidig og slipper skålens sider.
  • Lad dejen hæve tildækket (fx med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik) i 45 minutter.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, deler du den i 12 lige store stykker og triller dem til boller, som du lader hvile under et viskestykke i 10 minutter.
  • Form bollerne til små flutes ved at trække ud i enderne af dejen og derefter rulle dem stramt fra den lange side. Rul dem lidt frem og tilbage på bordet, til de har en regelmæssig facon, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dine grillflutes med olivenolie og drys med groftkværnet, sort peber.
  • Lad de små flutes hæve tildækket i 30 minutter, mens du varmer ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Rids med et barberblad eller en skarp kniv og bag dine grillflutes midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Noter

Grillflutes med tallerkensmækker kan naturligvis fryses, hvis du ikke når at spise dem allesammen.
Tags Flutes, Grill, Krydderurter, Madbrød
Grillflutes
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Flutes, Fuldkorn, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Grill, Madbrød, Nem opskrift, Sommer

Previous Post: « Kryddersmør med blomsterkarse eller andre krydderurter
Next Post: Eton mess med kiwi – en nem og hurtig dessert med marengs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme