• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Stempelsmåkager med julesmag – krydrede og knivskarpe

Stempelsmåkager med julesmag – krydrede og knivskarpe

9. november 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Husker du mit indlæg om gravstencookies til halloween? Da jeg bagte gravstenene afprøvede jeg samtidig de småkagestempler, jeg havde købt i efterårsferien. Der findes en del af den slags stempler, og jeg synes, det var svært at finde en god opskrift på stempelsmåkager.

Stempelsmåkager

Jeg ville have stempelsmåkager, som stod skarpt i stemplet eller mønsteret efter bagning, så kagen måtte ikke svulme op eller løbe ud. Men samtidig ville jeg ikke bare have en almindelig sukkersmåkage. Den skulle smage af noget!

Stempelsmåkager

Inspirationen kom fra mine græskarcookies, for de bløde kager smagte så fantastisk af honningkager. Derfor har jeg brugt den samme kombination af varme krydderier, og hvis du har blandet mit græskartærtekrydderi, kan du sagtens bruge det i stedet for selv at blande til denne opskrift.

Jeg havde troet, at jeg ville fylde mønsteret i mine stempelsmåkager ud med glasur, men jeg synes, det ødelægger det knivskarpe mønster, hvis det fyldes op. Derfor er disse småkager “nøgne”.

Stempelsmåkager

Tricket til at få skarpe mønstre med stempler er småkagens sammensætning. Der er kun ganske lidt bagepulver i. Derfor udvider kagen sig ikke så meget under bagning, at mønsteret forsvinder.

Der er rismel i, så småkagen bliver sprød. Jeg bruger flormelis i stedet for sukker, så der ikke kommer nogen blanke prikker efter sukkerkornene. Og endelig er småkagerne kolde, når de kommer i ovnen, så de ikke flyder ud, før overfladen er fast.

Stempelsmåkager

Find mere inspiration til din julebagning i mine samlede juleopskrifter. 

Stempelsmåkager

Stempelsmåkager

Sprøde småkager, som kan stikkes ud med et småkagestempel.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køletid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Ret Småkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 70 stk.

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 35 g rismel
  • 70 g flormelis
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte nelliker
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • ¼ tsk bagepulver
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg, str. M/L

Sådan gør du
 

  • Bland de tørre ingredienser i en skål og sigt det sammen, så du er sikker på, at der hverken er klumper af flormelis eller bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det sammen med melet, indtil det har konsistens som groft sand. Saml dejen med ægget og ælt den kort igennem.
  • Del dejen i to, så du ikke skal arbejde med hele dejen på en gang. Læg dejklumperne i en frysepose og læg dem i køleskabet i en times tid. Tag dejen ud én klump ad gangen, den må ikke blive for blød.
  • Rul dejen ud til en tykkelse på 3-4 mm på et meldrysset bord. Stik dine stempelsmåkager ud med kagestempler, som du dypper let i mel, så dejen ikke hænger fast, læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og rul dejen ud igen.
  • Fortsæt, indtil al dejen er brugt. Småkagerne kan godt stå tæt på bagepladen, for de flyder ikke ud. Sæt småkagerne i køleskabet igen i minimum en halv time.
  • Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Bag dine småkager i 10-11 minutter, før du lader dem afkøle på en bagerist.

Noter

Stempelsmåkager opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
Tags Jul, Julebag, Med børn, Småkager, Supernem
Følg mig på Instagram Juleopskrifter
Stempelsmåkager
Stempelsmåkager

Tags: Billig, Børnevenlig, Jul, Juleaften, Julebag, Kanel, Nem opskrift, Småkager, Stempel

Previous Post: « Bananbrød med hvid hvede fuldkornsmel
Next Post: Spejderlommer – en ny kage og en stor tak til alle frivillige »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina

    25. januar 2018 kl. 10:09

    Hej Lene
    Jeg er helt vild med dine julesmåkagers udtryk.
    Hvor har du købt udstiksformene ??
    Hilsen
    Tina

    Svar
    • LT

      25. januar 2018 kl. 11:01

      Hej Tina:-)
      Tak:-) Jeg købte udstiksformene med stempler i Tyskland i oktober. Jeg har dog hørt om nogen, der har fundet tilsvarende på eBay (fra Kina). Det er vist nogle, du skal holde udkig efter næste jul;-)

      Kh Lene

      Svar
  2. Tanja

    5. december 2019 kl. 23:28

    Hej kunne du ikke prøve at vise et småkagestempel? Aner ikke hvordan de ser ud og måske et linke til hvor de kan købes? Ellers giver opskrift ikke så meget mening ❤️

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. december 2019 kl. 6:54

      Hej Tanja:-)
      Det har du fuldstændig ret i:-) Det havde jeg slet ikke overvejet, fordi der er så mange, som har købt stempler, men mangler en opskrift…
      Jeg ved, at Cups4Cakes har nogle, der minder om mine i sin webshop: https://cups4cakes.dk/products/udstikker-med-praeger-jingle-bells?_pos=11&_sid=866a82414&_ss=r
      Men du kan også bruge stempler som disse med gummistempel: https://detgladekoekken.dk/webshop/cookie-stempelsaet/
      – Eller blot almindelige udstikkere.

      Ha’ en skøn weekend:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme