• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Personligt / Gemmer du (også) til katten? Min tekande…

Gemmer du (også) til katten? Min tekande…

25. oktober 2017 af Lene Tranberg

Kender du ordsproget “Den, der gemmer til natten, gemmer til katten”? Her i huset gælder det oftest resterne af børnenes kage, som de regner med at spise på et senere tidspunkt, men som på magisk vis forsvinder op i tynd luft, når deres far har været forbi… Sådan et forhold har jeg til en tekande, men det er slut fra i dag, for hvem gemmer jeg den til?

Alfredo tekande

I foråret 2013 blev en limiteret og nummereret tekande fra Georg Jensen udbudt til salg. Tekanden var designet af Alfredo Häberli, er lavet i porcelæn og har et stykke kernelæder om håndtaget, som er håndsyet i Portugal. Den er smuk. Intet mindre. Min tekande er funktionel, for Alfredo Häberli har tænkt over alle detaljer, lige fra det geniale teæg og hvordan man løfter det op af vandet, til den drypfrie tud og den perfekte balance i kanden.

Alfredo tekande

Der er lavet 250 stk. på verdensplan. Altså, 250 stk. I ALT! I hele verden! Min er nummer 5. Jeg ville godt nok hellere have haft nr. 7, men den var taget. I 2013 arbejdede jeg i en møbelbutik, hvor man gik meget op i værdiforøgelse.

Nummererede objekter skulle helst opbevares mørkt og køligt, så de ikke fik patina. Og de skulle slet ikke bruges, for så mistede de værdi. Det gjaldt uanset om der var tale om en PH-lampe, en særlig udgave af Ægget eller en tekande. Det hele skulle helst på loftet, så man kunne sælge det med fortjeneste om nogle år, når efterspørgslen var steget. – Og varen stadig var helt ny.

Alfredo tekande

Men hvorfor gemme en tekande?

Jeg er virkelig dårlig til at skille mig af med ting, som jeg er glad for. Derfor ville jeg heller aldrig sælge min Alfredo tekande. Så betyder det noget for mig, at tekanden ligger ubrugt hen i sin æske i et skab? Vil jeg sælge den? Vil mine børn sætte pris på en ubrugt tekande, når de skal arve den? Nej, er det korte svar til alle tre spørgsmål.

Hvis kanden ikke tages i brug, ved mine børn ikke, hvad det er eller kender historien bag den. Hvis jeg ikke bruger tekanden, har den så overhovedet nogen værdi for mig? Og hvis den ikke har værdi for mig, hvem har den så værdi for?

Derfor har jeg pakket min Alfredo tekande ud i dag. Jeg har taget billeder af den, som den så ud, da den var helt ny og ubrugt. Jeg har smurt kernelæderet ind i madolie. Og jeg har brygget den første kande te. Den smagte endnu bedre, end te plejer at smage, for jeg drak den af mit yndlingskrus i tyndt benporcelæn fra Kähler.

Alfredo tekande

Er du med mig?

Har du prøvet at drikke et glas rødvin af de fine glas på en tirsdag aften? Også selvom de skal vaskes op i hånden? Har du haft dit yndlingstørklæde på ud at handle, selvom du “kun bruger det til fint”? Har du spist det sidste stykke af den ustyrligt lækre chokolade i stedet for at gemme det til en anden dag?

Eller er du én, der gemmer til natten og katten? Gemmer til bedre (eller dårligere) tider? Jeg vil blive bedre til at nyde de gode ting og sætte pris på dem. Men først vil jeg gerne høre om de ting, du gemmer væk af frygt for, at de skal komme noget til.

Et stykke grej, som jeg bruger, så snart jeg kan komme til det er mit bagestål.

Følg mig på Instagram

Tags: Grej, Personligt

Previous Post: « Gravstencookies – en uhyggelig halloweensmåkage ;-)
Next Post: Den, der graver en grav… Zombiegrav som chokoladekage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Morten Rosford Tranberg

    25. oktober 2017 kl. 7:57

    Jeg er med dig!!:-)

    Svar
  2. Jenny

    1. november 2017 kl. 16:55

    Jeg er med dig, ting har kun værdi, hvis de bliver brugt og elsket.
    Jeg har et vintage ur, som jeg holder særlig meget af, fordi jeg kan se, at den tidligere ejer har brugt det.

    Svar
    • LT

      1. november 2017 kl. 17:02

      Jenny, når ting har en helt særlig historie, sætter vi endnu større pris på dem:-) Tak fordi du delte din:-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Justin

    10. november 2017 kl. 4:34

    Hi there,
    I’ve just purchased this beautiful teapot second-hand in Australia, and I am in love! It’s stunning. I’m just trying to figure out, how much did the teapot cost when you bought it brand new in 2013? I can’t find this information anywhere and I’m very curious.

    Many thanks from Sydney!

    Svar
    • LT

      10. november 2017 kl. 5:06

      Hi Justin,
      Now I’m curious, how much did your second-hand teapot cost?
      When I bought mine in 2013, it cost DKK 2,000,- That’s just about AUD 407,-
      Have a nice weekend!
      Best regards, Lene

      Svar
  4. Kirsten

    7. januar 2018 kl. 12:16

    Min stedmor brugte sin krystalosteklokke 2-5 gange om året i de 38 år, hun ejede den. Da min far døde og hun flyttede i et lillebitte hus ved plejehjemmet, var den en af de mange sjældent brugte krystal- og sølvting, jeg fik. Jeg brugte og bruger det hele hver dag. Det eneste jeg ikke spiser med sølv er æg. Efter i et halvt år, sagde hun: ‘Nu har du nydt den osteklokke lige så mange gange, som jeg har i alle de år. Man skal ikke leve, som jeg gjorde’. Sådan skal det ikke være, når man sidder der i plejeboligen. Hun begyndte derefter at drikke te af de ‘fine kopper’ hver dag. Omsider. Det er nu endnu vigtigere at huske at rejse og gå tur og se opera – eller hvad man nu er til.

    Svar
    • LT

      7. januar 2018 kl. 13:23

      Hej Kirsten:-)
      Det var en dejlig historie om et arvestykke – og så fik din stedmor endda fornøjelsen af at se dig glædes over osteklokken hver dag. Sådan burde det altid være:-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme