• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Rosmarinciabatta – flutes med rosmarin er lækkert til din grillmad

Rosmarinciabatta – flutes med rosmarin er lækkert til din grillmad

5. september 2024 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Rosmarinciabatta er nemme at bage og er svaret på dine bønner, hvis du også har en krydderurt stående, du får brugt for lidt. Du kan nemlig bruge alle slags krydderurter i dejen.

Rosmarin ciabatta flutes Bagvrk.dk lav

Om sommeren gror krydderurterne, som om de var betalt for det. Timian, estragon og rosmarin slynger sig ud over krukkens sider og nærmest tigger om at blive brugt.

Samtidig er der gang i grillen, hvor brødet kan spille en større rolle som tilbehør, hvis det får lov. Disse rosmarinciabatta kan enten æltes på røremaskine, eller du kan folde dejen, som i min opskrift på ciabatta. Du bestemmer, om du vil have en åben krumme med uregelmæssige huller som i den foldede dej – eller en mere ensartet krumme som på billederne i indlægget her, hvor dejen er æltet på røremaskine.

Uanset får du en tynd, sprød skorpe, som du og dine gæster vil elske.

Long time, no see

Det er længe siden, jeg har delt en ny opskrift på Bagvrk. Foråret og sommeren 2024 fløj afsted med overtagelse af en dejlig villalejlighed fra 1933, renovering, flytning, udpakning og alt det, der følger med. Heldigvis er vi landet godt i det nye, og jeg glæder mig til at bage endnu mere i det nye, lækre køkken.

Følelsen i lejligheden er som at bo på et lækkert hotel – bortset fra at badeværelset i halvanden måned var i en skurvogn i indkørslen. Det er ovre nu. Det nye badeværelse er endelig klar.

Rosmarinciabatta Bagvrk.dk

Rosmarinciabatta til grillmad

Madbrød kan sagtens spille en større rolle i et måltid. – Også (eller måske især) om sommeren, hvor det grillede ofte ledsages af en lækker salat.

Ciabatta kan bruges til sandwiches, bruschetta eller croutoner. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Den milde smag af frisk rosmarin (eller hvilken krydderurt, du nu har lyst til at bruge) giver et sommerligt pift.

Rosmarinciabatta er naturligvis fryseegnede i op til 3 måneder, så du altid kan have et brød i baghånden i fryseren.

Ha’ den skønneste sensommer:-)

Rosmarin ciabatta flutes krydderurter top Bagvrk.dk
Rosmarinciabatta Bagvrk.dk udvalgt flutes

Rosmarinciabatta

Nemme flutes med rosmarin eller andre krydderurter
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 53 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 6 stk.

Ingredienser
  

  • 4 dl lunkent vand, 28°
  • 40 g gær
  • 20 g honning
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket, frisk rosmarin (eller andre krydderurter)
  • 600 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sådan gør du
 

  • Smuldr og rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning, salt, olie og rosmarin sammen med ⅔ af melet. Bland det godt, før resten af melet tilsættes. Ælt dejen, indtil den slipper skålens sider og er blød og smidig. Det tager ca. 10 minutter.
  • Smør en ren skål med lidt olie, før dejen hældes deri. Dæk skålen til, fx. med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Klargør en bageplade med et stykke bagepapir. Drys køkkenbordet godt med mel. Vend forsigtigt dejen ud på melet uden at ælte den. Træk i dejens hjørner, så du får et rektangel. Drys også mel ovenpå dejen. Skær dejen ud i 6 aflange stykker, og flyt dem forsigtigt over på bagepladen.
  • Tildæk med et tørt viskestykke og lad dine ciabatta efterhæve i 30 minutter.
  • Varm imens ovnen op til 240° (alm. ovn, ikke varmluft) med et bagestål på risten i den nederste tredjedel af ovnen.
    Har du ikke et bagestål, kan du bruge en bageplade, som opvarmes sammen med ovnen, og bagetiden forlænges med et par minutter.
  • Lad forsigtigt bagepapiret med dine ciabatta glide ind på bagestålet. Bag dem i ca. 18 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Rosmarinciabatta er fryseegnede i op til tre måneder. 
Du kan bruge alle andre typer friske (eller sågar tørrede) krydderurter til opskriften.
Tags Grill, Krydderurter, Madbrød, Tilbehør
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Familiefavorit, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Grill, Krydderurter, Nem opskrift, Rosmarin, Sensommer, Sommer

Previous Post: « Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
Next Post: Kagemand som walesstang – en festlig luksuskagemand til dine fødselsdage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme