• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Flammkuchen – Den bedste opskrift på tysk pizza

Flammkuchen – Den bedste opskrift på tysk pizza

7. marts 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du været på ferie i Tyskland, har du måske stiftet bekendtskab med den tyske “pizza” Flammkuchen. En helt tyndt udrullet dej med creme fraiche, løg, bacon og måske et drys emmentaler. Den er supernem selv at lykkes med.

Flammkuchen udvalgt højformat Bagvrk.dk

Du kan variere fyldet alt efter din smag, men vil du have den “originale”, skal du lave den her. Har du spist frokost på vinbaren i Rote Straße i Flensburg, kommer min opskrift rigtig tæt på. – I hvert fald så tæt på vi kan komme, når det ikke er muligt at køre over grænsen og smage den originale der.

Bunden skal være helt sprød, tynd og have det rigtige knæk. Det er derfor vigtigt, at du ikke ælter dejen for længe, og at du bruger mel med lavt proteinindhold. Hvis du ælter dejen længe eller bruger mel med højt gluten-/proteinindhold, bliver dejen mere sej, når du bider i den.

Der er ingen gær i dejen, så derfor er det hurtigt at bage Flammkuchen, hvis du får gæster.

Tarte Flambee med bacon og løg Bagvrk.dk

Hvor kommer Flammkuchen fra?

Der findes sikkert lige så mange opskrifter på Flammkuchen, som der findes familier i de dele af Tyskland og Frankrig, hvor den hører hjemme. I den franske del af Alsace kaldes pizzaen også en Tarte Flambée eller en Flammekueche.

Der er mange tyske delstater, hvor retten også findes i flere lokale varianter. Nogle steder er der lidt gær i dejen, andre steder bagepulver. Jeg valgte en variant uden hævemidler.

Tarte flambee flammkuchen Bagvrk.dk

Oprindeligt var Flammkuchen en indikator for, om den brændefyrede ovn var tilpas varm til at bage brød i.

Den tynde dej blev skubbet ind i ovnen (mens der stadig var flammer), og så var bagetiden afgørende for, om ovnen var for varm, for kold eller tilpas til, at man kunne gå i gang med at bage de rigtige brød. – Samme historie som de franske fougasse.

Server et godt glas hvidvin til maden. Så er det næsten som at være der selv. Din foretrukne øl er også et godt match. (Husk også at snitte en salat;-))

Tysk pizza Flammkuchen Bagvrk.dk

Rul dejen ud med kagerullen

Usædvanligvis anbefaler jeg, at du ruller dejen tyndt ud med kagerulle. Det gør jeg aldrig, når det gælder almindelig pizza med gær eller surdej, som jeg altid former i hånden.

Fordi der ikke er hævemiddel i den her dej, er der ingen luftbobler, vi skal passe på. Du får den tyndeste, jævneste dej ved at rulle den ud med kagerulle.

Flammkuchen i ovnen Bagvrk.dk
Flammkuchen udvalgt Bagvrk.dk

Flammkuchen

Nem opskrift på den tyske pizza. Portionen giver to store Flammkuchen.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 53 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Fransk, Tysk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 450 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1½ tsk fint salt
  • 2 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 æg, str. M/L

Fyld

  • 200 g creme fraiche 38%
  • 100 g emmentaler, groft revet
  • 3 mellemstore løg
  • 150 g bacon i tern
  • Flagesalt
  • Friskkværnet, sort peber
  • Et drys timian

Sådan gør du
 

  • Det er nemmest at lave dejen i en foodprocessor, men du kan godt blande den i hånden. Dejen skal kun lige samles, ikke æltes.
  • Bland mel og salt. I en kande blander du vand, olivenolie og æg. Hæld de våde ingredienser i de tørre og saml hurtigt dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  • Læg bagestålet på ovnristen i nederste tredjedel af ovnen, og varm den op til 260° (alm. ovnvarme, ikke varmluft.) Det tager mindst 30 minutter, før stålet er rigtig varmt. Kan din ovn ikke gå så højt op, skruer du den op til det højeste, den kan, men din pizza skal bage længere.
  • Skær løgene i skiver og læg dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 3-4 minutter, før du hælder vandet fra. Skær baconen i mindre stykker.
  • Del dejen i to og rul dejen tyndt ud i en størrelse, der passer til bagestålet.
    Creme fraiche, emmentaler, bacon og løg Bagvrk.dk
  • Smør bundene med creme fraiche, drys med ost og fordel løgringe og bacon på de to Flammkuchen. Drys med lidt flagesalt, kværn peber henover og drys med et nip timian.
  • Når bagestålet er brandvarmt (tjek evt. temperaturen med et infrarødt termometer), åbner du ovnen, og lader den første Flammkuchen glide ind på stålet sammen med bagepapiret. 
  • Bag pizzaen i 8-9 minutter, til bunden er let gylden og sprød. Gentag med den anden pizza.

Noter

Klip pizzaerne ud med en saks. Det er nemt:-)
Hvis du vil fryse pizzaerne, så bag dem fx 5-6 minutter, så de ikke skal have så lang tid i ovnen, når du vil spise dem.
Har du ikke et bagestål, kan du varme en bageplade op sammen med ovnen. Din Flammkuchen skal så bage lidt længere, fordi en bageplade ikke rummer så meget varme som et bagestål.
Tags Pizza, Supernem
Dej til Flammkuchen med fyld Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Bacon, Billig, Familiefavorit, Ferie, Fransk, Hurtig, Hverdagsmad, Løg, Nem opskrift, Pizza, Tysk

Previous Post: « Den du ved nok – en dansk bradepande-klassiker
Next Post: Løgtærte – tærte med karamelliserede løg og tomater »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria

    29. marts 2022 kl. 18:45

    5 stars
    Hej Lene.
    Det er første gang, jeg har bagt flammkuchen, men bestemt ikke sidste. De smager præcis, som dem vi har fået i Alsace.
    Hilsen Maria

    Svar
  2. Marion Bak

    16. juni 2022 kl. 16:44

    Rigtig nem og dejlig opskrift. Jeg kunne ikke lige få fat i creme fraiche 38 pct., men snød så og blandede lidt piskefløde i den 18 pct. creme fraiche, og resultatet blev perfekt. Jeg vil helt bestemt gemme denne opskrift og bruge den igen og igen
    Hilsen Marion

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. juni 2022 kl. 16:48

      Hej Marion:-)
      Det var et godt tip at blande lidt piskefløde i creme fraichen:-)

      Det glæder mig, at du også er glad for opskriften.
      Ha’ en dejlig sommer:-)

      Kh Lene

      Svar
  3. Connie Isaksen

    22. august 2022 kl. 8:04

    Vi fik Flammkuchen på ferie i Ebeltoft på Cafe LøCroQ. Det var med lækker gedeost, gedepølse og grønt. Smagte fantastisk. Deres var bagt på Tipo mel.

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. august 2022 kl. 22:13

      Hej Connie:-)
      Der må vi forbi, næste gang vi er på de kanter.
      Tak for tippet:-)

      Kh Lene

      Svar
      • LiwWionczek

        15. marts 2023 kl. 7:36

        5 stars
        Første gang og helt som den bedste vi spiste i Tyskland

        Svar
        • Lene Tranberg

          20. marts 2023 kl. 10:49

          Hej Liw:-)
          Tusind tak for din besked. Det glæder mig, at du også kan genkende den fra de tyske ferier.

          Ha’ en dejlig dag.

          Kh Lene

          Svar
  4. Jesper Kirkegaard Hansen

    16. februar 2023 kl. 11:31

    Er bagestål bedre end pizzasten?

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2023 kl. 11:49

      Hej Jesper:-)
      Det korte svar er ja. Bagestål er langt mere effektivt end en pizzasten, når du bruger det i ovnen.
      Jeg har skrevet to indlæg om bagestål: https://bagvrk.dk/bagestaalet-en-anbefaling/ og https://bagvrk.dk/diablosteel/ men du får lige highlights her:

      Bagestålet er en 6 mm tyk stålplade, som man varmer op sammen med ovnen, så den er rygende varm, når man skal bage på den. Den fordeler varmen jævnt og holder godt på den, så man får langt bedre resultater end på en almindelig bageplade og kan bage mange brød i træk. Et bagestål leder varmen 18 gange bedre end en pizzasten.

      Man kan godt bruge en pizzasten, men min erfaring er, at den ikke bager så hurtigt eller sprødt som et bagestål.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
      • Jesper Kirkegaard Hansen

        16. februar 2023 kl. 12:13

        Jeg vil prøve at lave den på grill – pga. at den bliver varmere end ovnen. Må lige ha’ investeret i bagestål…

        Svar
        • Lene Tranberg

          16. februar 2023 kl. 15:07

          Hej igen:-)
          Rigtig god bagelyst.

          Kh Lene

          Svar
  5. Kirsten

    16. marts 2025 kl. 18:04

    Har desværre ikke creme fraiche.
    Kan jeg mon bruge græsk yoghurt i stedet?
    Tak for mange gode opskrifter og inspiration.
    Elsker din surdejspizzabund.

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. marts 2025 kl. 18:01

      Hej Kirsten:-)
      Beklager det sene svar.
      Ja, du kan sagtens bruge græsk yoghurt i stedet.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme