• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kanelmuffins – den bedste kanelkage med kærnemælk

Kanelmuffins – den bedste kanelkage med kærnemælk

27. august 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kanelkage og kanelmuffins er en af de hurtigste kager, du kan bage. Der skal ikke engang bruges æg i dejen. En saftig kanelkage bages med kærnemælk.

Kanelmuffins

“Mor, tror du, spejderne opdager, hvis der mangler et hjørne af den kanelkage, du har bagt til dem i morgen?” “Øh ja, det tror jeg helt bestemt!”

Når en 20-årig står med savlen hængende ud af mundvigen, mens han egentlig er på vej ud af døren, så er der kun ét at gøre. – Det er at sige: “Øjeblik, min søn, giv mig lige en halv time, så er der kage!” Og det var der vitterlig.

Kanelmuffins er hurtige og nemme at bage. Det lover jeg:-) Selvfølgelig tog det mig lidt længere tid, fordi jeg skulle tage billeder undervejs, men du kan sagtens gøre det hurtigere end mig.

Kanelmuffins

Kanelmuffins uden æg

Kanelmuffins er egentlig bare kanelkage, bagt i en mindre portion. Kanelkage er en af de nemmeste kager at bage, hvis man har kærnemælk i huset. Der skal ikke engang æg i. Jeg havde opskriften på kanelkage i min gamle, håndskrevne kogebog, men jeg blev helt i tvivl, fordi der ikke stod æg nogen steder i opskriften. Men da jeg spurgte min ven, Google, kom han frem til samme resultat. Det er nemt: Ingen æg – og ingen piskning!

Har du ingen kærnemælk, kan du bruge creme fraiche, ymer, syrnet fløde eller et lignende surmælksprodukt.

Dejen skal bare røres sammen. Det tager ikke mange minutter. Der er natron i som hævemiddel. Natron kræver et surmælksprodukt for at virke (eller en anden syre). Til gengæld hæver det lynhurtigt og kraftigt, så det er vigtigt, at du bager kanelmuffins ved en lav temperatur, hvis du ikke vil have revnede muffins og vulkaner.

Jeg har skrevet et indlæg om fejlfinding i forbindelse med kager. Det er en del af Bagvrks Bageskole. Der kan du bl.a. læse om, hvordan du undgår høje toppe på dine muffins, men også hvordan du kan undgå, at dine kager falder sammen. Læs hele indlægget her og brug det som opslagsværk, så du kan lære af dine fejl:-)

Kanelmuffins

I glasuren er der smør, vanille, kakao og lidt kaffe til at fremhæve kakaosmagen. Kan du ikke li’ kaffe, undlader du den bare og bruger vand. Du kan også bruge kanel i stedet for vanille, hvis du vil have endnu mere kanelsmag. Som pynt brugte jeg små stykker hel kanel. De kan ikke spises, det er jo bark. Men de er godt nok dekorative:-)

Kanelmuffins

Laver du dobbeltportion af dejen, passer den til en lille bradepande på ca. 23×33 cm. Kagen skal så bages ved 200° i 25-35 minutter.

Kanelmuffins med kærnemælk

Kanelmuffins

Verdens bedste og nemmeste kanelkage.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Kager

  • 50 g smør
  • 180 g sukker
  • 180 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk natron
  • 2¼ dl kærnemælk

Glasur

  • 30 g smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 tsk mørk kakao
  • 2 spsk stærk kaffe
  • ca. 160 g flormelis
  • Krymmel eller hel kanel (bark)

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft) og læg 12 papirforme i en fast muffinform med 12 huller.
  • Smelt smørret i en gryde og bland det med sukkeret i en skål. Du kan nøjes med at røre dejen sammen med en grydeske.
  • Bland de tørre ingredienser godt i en anden skål. Du kan evt. piske mel, natron og kanel sammen med et piskeris, så du er sikker på, at natronen er godt fordelt i melet.
  • Hæld 1/3 af melet ned til smør og sukker ad gangen, skiftevis med kærnemælken, og rør godt, indtil alt er blandet. Fortsæt, indtil du har rørt det hele i. Mel skal i sidst.
    Dejen til kanelmuffins røres sammen med en grydeske.
  • Fordel dejen i de 12 papirforme. De må kun fyldes ⅔ op.° Bag dine kanelmuffins midt i ovnen i 20-22 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op.
    Kanelmuffins dej i forme
  • Lad dine kanelmuffins afkøle i den faste muffinform i fem minutter, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en bagerist.

Imens rører du glasuren

  • Smelt smørret i en lille gryde. Bland det godt med vanillesukker, kakao og kaffe, før du rører flormelis i, til du har en tyk, men blød glasur.
  • Fordel glasuren ovenpå dine kanelmuffins med en ske og pynt med et stykke hel kanel eller krymmel.

Noter

Kanelmuffins er fryseegnede i op til tre måneder, men de fryses bedst uden glasur.
 
Bager du dobbeltportion af opskriften, passer den til en lille bradepande på ca. 23×33 cm. Kagen bages så ved 200° i 25-30 minutter.
Tags Dansk Klassiker, Kærnemælk, Muffins, Skærekage, Supernem

Tags: Billig, Børnevenlig, Cupcakes, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Kanel, Kærnemælk, Muffins, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Fougasse med timian – smukt og dekorativt surdejsbrød
Next Post: Blommechutney – krydret tilbehør til asiatisk mad og grill »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heidi

    18. april 2020 kl. 16:28

    Wow, de var lækre og meganemme at lave! Dem vil jeg bage snart igen. Tak for opskriften, Lene.

    Svar
  2. Emilie Jørgensen

    22. september 2020 kl. 17:43

    Hej.
    Jeg overvejer at bage dem her til weekenden. Når du skriver “Stærk kaffe” Er det er bare stærkt blandet (og nedkølet) Instant kaffe? Altså i flydende format? 🙂
    Mvh. Emilie

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. september 2020 kl. 17:45

      Hej Emilie:-)
      Ja, det er nemlig flydende kaffe. Du behøver såmænd ikke køle det af, før du bruger det.
      Rigtig god bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Emilie Jørgensen

        23. september 2020 kl. 9:28

        Hej igen!
        Tusind tak for svar! Jeg vil give mig i kast med disse lækre muffins!

        Og tak for diverse lækre opskrifter på bagværk og middagsretter!
        Rigtig god dag 🙂

        Mvh. Emilie

        Svar
        • Lene Tranberg

          23. september 2020 kl. 9:30

          Også dejlig dag til dig, Emilie:-)

          Svar
  3. Anja

    6. marts 2021 kl. 10:02

    Kan man bage den på alm mælk eller skal det være kærnemælk

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. marts 2021 kl. 10:26

      Hej Anja:-)
      Det skal være et surmælksprodukt, så du kan fx bruge yoghurt, creme fraiche eller ymer i stedet for kærnemælk. Kærnemælken erstatter også æggene i dejen, så du vil ikke få et godt resultat med mælk.
      Natron skal bruge syre i dejen for at hæve.

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  4. Sanne

    7. april 2021 kl. 18:01

    Kære Lene.
    Åh, disse muffins er strøget til tops på hitlisten herhjemme, og jeg har efterhånden bagt dem rigtig mange gange.
    Tak for en nem opskrift på de lækreste muffins
    Bedste hilsner Sanne

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. april 2021 kl. 20:10

      Kære Sanne:-)
      Kanelkage er også en klassiker, som ALTID lykkes:-)
      Tak for din søde besked<3

      Kh Lene

      Svar
  5. Bente

    17. juli 2021 kl. 16:20

    5 stars
    De smager virkelig godt og er dejligt svampede.

    Bedste hilsner Bente

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. juli 2021 kl. 16:25

      Hej Bente:-)
      Det glæder mig, du også er fan af kanelkage.
      Ha’ en dejlig sommer!

      Kh Lene

      Svar
  6. Kirsten

    30. november 2024 kl. 14:13

    Har lige bagt dem for første gang. Og hold da op.
    Super lækre muffins. De har bare en fejl : de er svære at holde sig fra 🙂 de bliver spist lynhurtigt, så næste gang er det dobbelt portion. Glasuren en fantastisk!
    De burde hedde: ‘ka ikke la dem være muffins.
    Tak for mange gode opskrifter og god jul til dig.
    Vh. Kirsten

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2025 kl. 16:20

      Hej Kirsten:-)
      Beklager det meget sene svar.
      Hvor dejligt, du er så vid med dem:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme