• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Den du ved nok – en dansk bradepande-klassiker

Den du ved nok – en dansk bradepande-klassiker

3. marts 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

‘Den du ved nok’ er manges favoritkage. En saftig kage med kakaosmag, toppet med en blød creme, drysset med kokos. En supernem bradepandekage, som alle kan bage, og som endnu flere kan li’.

Jeg var for længst flyttet hjemmefra, før jeg smagte den kage, der hedder ‘Den du ved nok’. Jeg anede ikke, hvad folk talte om, når de nævnte en brun bradepandekage med noget creme på.

Finns kage aka Den du ved nok. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg var i hvert fald så gammel, at jeg gik på Arkitektskolen, da der var en, der havde fødselsdag og havde kage med. Jeg gætter på, det var i ’93-’94, så jeg har været 23-24 år. Da jeg smagte den, gik det op for mig, at jeg kendte den rigtig godt.

Finns kage eller Den du ved nok?

Jeg har en fætter, der hedder Finn. Det var hans yndlingskage. I hvert fald har den altid heddet Finns kage i min familie. Også i min mors opskriftbog, hvorfra jeg i sin tid skrev opskriften over i min egen bog.

Opskriften er fra en tid, hvor man målte mel og sukker af i rummål som kopper. Derfor har jeg som bonusinfo noteret over opskriften i bogen, at en kop er lig med 1½ dl.

Finns kage aka Den du ved nok. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg undgår helst rummål til opskrifter, så jeg har bagt kagen og vejet ingredienserne af, så du ret præcist ved, at der skal 270 g mel i dejen i stedet for 4½ dl. Det fungerer bedst i mit hoved, og jeg slipper for at stå og regne, når jeg skal bage.

Den her ‘Den du ved nok’ er blød, svampet og lækker. Jeg har bagt den med smør, selvom opskriften oprindelig er med margarine. Du bestemmer. Opskriften passer til en lille bradepande på 22×32 cm.

Har du lyst til andre chokoladekager, kunne det være Hagrids kage (eller Black Magic) eller den her Mudcake med hindbærmousse.

Finns kage aka Den du ved nok. En opskrift fra Bagvrk.dk.

‘Den du ved nok’ aka Finns kage

En nem chokoladekage med kakaosmørcreme på toppen.
4 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 20 stykker

Ingredienser
  

Kagedej

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 300 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 150 g smeltet smør, let afkølet
  • 1½ dl mælk
  • 270 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 spsk mørk kakao
  • 2 tsk bagepulver

Creme

  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 100 g flormelis
  • 3 spsk mørk kakao
  • 40 g kokosmel
  • 3 spsk kold, stærk kaffe (eller mælk)
  • Lidt kokosmel til drys

Sådan gør du
 

Kagen

  • Tænd ovnen på 180° (alm. ovn, ikke varmluft) og klargør en lille bradepande på ca. 22×32 cm med bagepapir. Det er nemmest at få bagepapiret til at ligge helt ud i hjørnerne, hvis du gør det vådt under vandhanen og vrider det op som en klud. Så bliver det blødt og medgørligt.
  • Pisk æggene med sukker og vanillesukker, til det bliver lyst og meget luftigt. Det tager ca. 10 minutter.
  • Smelt smørret og lad det afkøle lidt, før det røres i æggemassen (med en grydeske, du skal ikke piske mere, for så risikerer du at piske luften ud af æggene).
  • Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål og bland det godt, så bagepulveret er godt fordelt. Vend melet i dejen skiftevis med mælken med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke røre for meget i dejen, når du begynder at tilsætte melet, for så bliver din kage kompakt. Det skal kun lige blandes godt.
  • Fordel dejen i bradepanden og bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 25 minutter. Stik midt i kagen med en trætandstikker, om kagen er bagt, eller om der hænger dej ved.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden i 5 minutter, før du løfter den ud af formen og lader den afkøle på en rist.

Cremen

  • Pisk smørret lyst og luftigt. Det tager ca. 5 minutter. Sigt flormelis og kakao over i en skål og bland det sammen med de 40 g kokosmel.
  • Pisk flormelis, kakao og kokosmel i smørret og pisk det nogle minutter. Tilsæt kaffen en skefuld ad gangen, mens du pisker, indtil du synes cremen har en passende konsistens og smag.
  • Fordel cremen over den afkølede kage (den må gerne være lidt lun, men cremen skal ikke smelte) og drys med kokosmel.

Noter

Du kan godt fryse ‘Den du ved nok’ ned, hvis du ikke får spist det hele.
Tags Bradepandekage, Dansk Klassiker, Skærekage, Supernem
Finns kage aka Den du ved nok. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Tags: Børnevenlig, Bradepandekage, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Kakao, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Forårslagkage med hvid chokolade- og limemousse
Next Post: Flammkuchen – Den bedste opskrift på tysk pizza »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna

    27. marts 2021 kl. 14:12

    4 stars
    Tak for inspiration! Synes dog kagen godt kunne bruge 1-2 spsk kakao mere i dejen

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. marts 2021 kl. 14:14

      Hej Nanna:-)
      Tak for din besked:-)
      Det er du altid velkommen til. Min mor brugte ikke så meget, og det er sådan, jeg bedst kan li’ den.
      God weekend;-)

      Kh Lene

      Svar
  2. Bodil Østergaard

    1. november 2021 kl. 14:12

    Hej Lene
    Kan man ikke bruge K-Spaden på røremaskinen til at fordele smørret og efterfølgende mel/mælk med i stedet for grydeske / dejskraber, eller slår den også luften ud af æggene?
    MVH Bodil

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. november 2021 kl. 14:15

      Hej Bodil:-)
      Fordelen ved at vende det i med en dejskraber er, at du ikke fristes til at røre dejen længere end højest nødvendigt.
      Hvis du rører/pisker længere end til der ikke er mere tørt mel, risikerer du, at du aktiverer gluten i melet, og din kage vil blive tung og klæg.
      Bare du lover, at stoppe i god tid, kan du godt bruge K-spaden;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Bodil

        1. november 2021 kl. 16:48

        Tak Lene.
        Jeg ville bage 2 stk. af den her kage.
        2 udgave blev mel mv. rørt i med k-spaden. Det fungerede fint, synes det var nemmere at få mel mv fordelt uden luften gik ud af dejen.
        Tak for opskrifter og inspiration.
        Mvh

        Svar
        • Lene Tranberg

          1. november 2021 kl. 16:49

          Velbekomme og tak, fordi du læser med, Bodil:-)

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme