• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Blondie med blåbær og Bülow lakrids – og taknemmelighed!

Blondie med blåbær og Bülow lakrids – og taknemmelighed!

19. marts 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg er nødt til at udtrykke min taknemmelighed, før jeg skriver om min blondie. Jeg fik en træls kommentar på mit indlæg om rundstykker, hvor jeg valgte at godkende kommentaren og svare på den.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys nærbillede, Bagvrk.dk

Jeg delte min oplevelse på Facebook og Instagram og er fuldstændig overvældet over de mange søde beskeder og skulderklap, som I har skrevet til mig. Tusind, tusind tak<3 Jeg kunne ikke ønske mig sødere læsere end jer<3

Jeg fortsætter på min egen måde og med min egen stil, som jeg hele tiden har gjort. Jeg er nemlig allerbedst til at være mig selv;-) Alle mine opskrifter er afprøvede i mit eget køkken, og jeg ved, at de virker, før jeg lægger dem på bloggen.

Mine billeder er ikke photoshoppede (undtagen billedet af min sammenrullede halloweenroulade) (indsæt selv en græder-af-grin-emoji), og jeg gør mig virkelig umage for at være nøjagtig i både opskrift og fremgangsmåde.

Bülow saltkaramelsirup på ske, Bagvrk.dk

Det egentlige blogindlæg

[Reklame/produkttest] Nogle gange skal man afprøve sine grænser og sin kræsenhed. Nogle gange går det godt. Andre gange kan man stadig ikke li’ det. Jeg har aldrig brudt mig om hvid chokolade. Men en gang imellem prøver jeg til, om jeg stadig ikke kan li’ det.

Jeg tror, hvid chokolade er ligesom kaffe og oliven. Man kan lære at spise det. Lidt ad gangen og af og til. Måske kan man pludselig li’ det for alvor?

Jeg har det også sådan med lakrids i kage (eller lakrids i mad i det hele taget). Jeg har virkelig glædet mig, til den trend skulle slutte. Men i dag blev dagen, hvor jeg både udfordrede den hvide chokolade OG lakrids i kage – og det blev den bedste kage, jeg har smagt længe! Sådan kan man blive så overrasket.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys, Bagvrk.dk

Blondie?

En blondie er en “brownie” med hvid chokolade. Masser af hvid chokolade! Denne blondie er der også en stor skefuld saltlakridssirup og blåbær i. Kombinationen af saltlakrids og hvid chokolade ophæver fint hinanden og løfter det til noget meget større. Saltlakridsen tager det hvinende søde af chokoladen, og får blandingen til at balancere så fint.

Det er supernemt at bage en blondie. Du skal bare sørge for, at den ikke bager for længe, for så bliver den tør. Og ingen gider spise tør kage… Selvfølgelig hjælper blåbærrene også med til at holde kagen saftig. Kagen smager VIRKELIG skønt!

Du behøver ikke bruge blåbær, hvis du hellere vil have hindbær, brombær eller rabarber i din kage. Bare mængden er den samme, så er du godt med. Har du ingen saltlakridssirup, så undlad den. (Men har du mulighed for det, vil jeg på det varmeste anbefale dig at putte det i.)

Denne blondie blev bagt torsdag, og det sidste blev spist søndag. Den var stadig lækker, blød og saftig. En blondie er selvfølgelig også fryseegnet.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys, Bagvrk.dk

Hvorfor reklame?

Det pynter ikke, at der står reklame i starten af indlægget. Men det skal der. Jeg håber ikke, at det afholder dig fra at læse mine indlæg og opskrifter, for jeg er stadig lige så uafhængig og tjener ikke penge på min blog.

Forbrugerombudsmanden har lavet en lov, som især gælder for bloggere og andre influenter, hvor alle de steder, hvor der optræder gratis ting, skal markeres som reklame. Man må ikke være i tvivl om, at det er noget, jeg har fået. Som gave.

Jeg ønsker ikke at påtvinge eller lokke dig til at bruge de samme produkter som jeg. Det bestemmer du heldigvis helt selv. Jeg nævner blot, hvad jeg har brugt. Så freestyler du resten.

Omvendt er det også svært for mig at skjule min begejstring, når jeg synes, det er et godt produkt. Forestil dig, at du har fået den fedeste bog i julegave. Bogen er interessant, spændende, flot, velskrevet. Men du må ikke fortælle nogen, at du har fået den, for så er det, som om du vil have, at andre også skal læse den. Du må kun sige, at du har læst en bog. Ingen titel, forfatter eller navn på den glade giver, du har fået den af.

Sammenligningen med bogen er selvfølgelig ikke helt det samme, som at jeg nævner et produkt. Det ved jeg godt. Det er heller ikke mit formål at starte en diskussion om gaver til bloggere som mig. Jeg ønsker blot, at du ved, at jeg ikke er til fals for gaver. Jeg omtaler kun produkter, jeg kan stå 100% inde for. Og jeg får som sagt ikke penge for det. OK? 🙂

Blondie med blåbær nærbillede, Bagvrk.dk

Gaverne

I dette indlæg er der gaver fra flere forskellige leverandører. Nu jeg har nævnt, at der er gaver involveret i indlægget, så lad mig nævne dem med det samme:

Bülow saltkaramel på ske højformat, Bagvrk.dk

Lakridssiruppen og RÅ lakridspulver fra Lakrids by Bülow og den hvide Konnerup chokolade har jeg fået af min “vinpusher”, Lene Nielsen, fra Vinoble i Ringe og Svendborg. Lene er altid sød og hjælpsom, når jeg besøger butikken, og at hun også forkæler mig med produkter til mine kager, gør mig glad. Du finder et link til Vinoble Ringes Facebookside her.

Blondie i formen, Bagvrk.dk

Millennium bageformen, som jeg har bagt min blondie i, har jeg fået som gave fra Grillbutikken. Det er en smart form, som man samler af flade metalstykker, som bare skydes ind i hinanden. Derfor fylder formen ingenting, når man ikke bruger den, og den kan indstilles med rum i alle mulige størrelser. Du finder linket til Millennium bageformen her.

Endelig har jeg modtaget vanillepastaen som gave fra Dr. Oetker. Pastaen er økologisk og produceret i Australien. Vanillepastaen er genial, fordi der er store, sorte vanillekorn i – og en teskefuld svarer til en vanillestang. Det er derfor supernemt at dosere den.

Min vanillepasta står altid i køleskabet, og jeg havde selv købt en bøtte, før jeg fik en fra Dr. Oetker. Dr. Oetker er nemlig et varemærke, som jeg er vokset op med, og jeg bruger sjældent andet. Derfor var det umuligt at sige nej, da de spurgte, om jeg ville modtage produkter til test. Du finder linket til Dr. Oetkers økologiske vanillepasta her.

Blondie med blåbær Bagvrk.dk
Vil du pimpe din blondie, så pynt med drageret lakrids, blåbær og surkløver.

Opskriften på blondie

Du er der næsten, ved opskriften. Det er virkelig nemt at bage en blondie, og jeg har som altid forklaret fremgangsmåden udførligt.

Jeg brugte frosne blåbær, men hvis du har friske bær, bruger du bare dem.

En blondie bliver bedst, når den får lov at stå og trække lidt. Og den er allernemmest at skære i pæne stykker, når den er kold. Du skal dog ikke servere den køleskabskold. Den smager af mere, hvis den får lov at stå og temperere.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys, Bagvrk.dk

Jeg skar de fine, lige stykker med et pizzahjul og en tommestok. Tommestok? Ja, jeg måler min kage op og sætter små mærker med en kniv, før jeg skærer den ud. Så får jeg nemlig lige store stykker kage. Altid. Men det er altså ret nemt at skære en kage som denne ud med et pizzahjul. Prøv det!

Jeg skar 24 små stykker á 4,5×5,5 cm. Det er en ret intens kage, så man kan ikke spise kæmpestore stykker af den. Hellere få to gange end ikke at kunne spise et helt stykke.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys, Bagvrk.dk

Blondien er pyntet med spåner af hvid chokolade, groft drys af lakrids og pink glitterstøv. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville bruge nogle tørrede kornblomster, jeg plukkede i sommer, men det glemte jeg. Det ville ellers have været fint:-) Jeg husker det næste gang.

Blondie med blåbær hvid chokolade lakridsdrys nærbillede, Bagvrk.dk

Blondie med blåbær og lakridssirup

En kage med masser af hvid chokolade, blåbær og et skud sirup af saltlakrids. 
5 fra 2 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 24 stykker

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade, finthakket
  • 20 g saltlakridssirup fra Lakrids by Bülow
  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 200 g sukker
  • 1 tsk Dr. Oetker vanillepasta
  • 180 g hvedemel med lavt proteinindhold
  • 1/4 tsk fint salt
  • 125 g hvid chokolade, grofthakket
  • 150 g blåbær (frosne)

Pynt

  • Hvid chokolade i blok, høvlet
  • RÅ lakridspulver fra Lakrids by Bülow
  • Pink glimmerstøv, Mill & Mortar

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en form på ca. 22×27 cm med bagepapir. 
  • Det er nemmest at få papiret helt ud i hjørnerne, hvis du gør papiret vådt og vrider det som en klud. Så bliver papiret blødt og nemt at forme. Alternativt kan du lægge bagepapir i bunden af formen og smøre formens sider.
  • Smelt smørret i en gryde og hak de 200 g chokolade fint. Tag gryden af blusset og hæld den hvide chokolade i smørret. Lad det stå et par minutter, så chokoladen smelter, og rør det derefter sammen. Tilsæt lakridssiruppen og rør igen.
  • Pisk æggene med sukker og vanillepasta, til æggene er lyse og skummende. Det tager 7-9 minutter ved rask hastighed. 
  • Sigt mel og salt sammen i en skål. Bland den grofthakkede, hvide chokolade i. 
  • Vend nu smør-/chokoladeblandingen i æggene med lange tag med en dejskraber. Derefter vendes mel, hvid chokolade og blåbær i dejen. Rør ikke længere, end at du ikke kan se striber af mel i dejen. 
  • Hæld dejen i den klargjorte form og bag den i ca. 30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Når du stikker en tandstikker eller en kniv ned i kagen, skal den stadig være fugtig, men der skal ikke hænge dej ved.
  • Lad kagen køle helt af, før du trækker bagepapiret af. Sæt kagen i køleskabet, så den er fast, før du skærer den i pæne, lige stykker. 
  • Lav hvide chokoladespåner med en skrællekniv og en blok hvid chokolade. Drys kagerne med chokoladespåner, lakridspulver og lidt glimmerstøv på en pensel.

Noter

En blondie er naturligvis fryseegnet i op til 3 måneder.
Tags Blåbær, Hvid chokolade, Lakrids

Tags: Blåbær, Bradepandekage, Dessert, Familiefavorit, Formkage, Gæster, Hvid chokolade, Lakrids, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « 6-kornsbrød – det bedste grovbrød med 6 slags kerner
Next Post: Pasta med valnødder, salvie og bacon – juniors nye favorit »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne Kristensen

    19. marts 2019 kl. 10:15

    Hej Lene

    Jeg har det nøjagtigt som dig med hensyn til hvid chokolade og til dels med lakrids, så jeg vil glæde mig til at prøve den her opskrift af. Taxa for den 🙂

    Svar
    • Lene

      19. marts 2019 kl. 10:17

      Kære Susanne:-)
      Jeg håber, du synes lige så godt om den, som jeg gjorde:-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  2. Else

    5. marts 2020 kl. 9:23

    Har en ide om at ville lave en blondie med tørrede tranebær og lakrids, tror du jeg ville kunne erstatte blåbær med tranebær og ellers gå ud fra din opskrift?

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. marts 2020 kl. 9:28

      Hej Else:-)
      Det kan du sagtens. Jeg ville nok udbløde tranebærrene i et par timer (bare i vand), så de svulmer op i kagen. Den vil blive mere saftig så;-)
      God fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
      • Else

        5. marts 2020 kl. 9:30

        Tusind tak for hurtigt svar, glæder mig til at komme i gang.

        Svar
        • Lene Tranberg

          5. marts 2020 kl. 9:31

          Velbekomme:-)

          Svar
  3. Lene Tranberg

    14. november 2020 kl. 23:09

    Hej Kristiane.
    Der kan være variationer i ovntemperaturer og bagetider, så derfor skal man altid tilpasse en opskrift til sit eget køkken.
    Jeg håber, du finder en fremgangsmåde, som fungerer for dig.
    Kh Lene

    Svar
  4. Karen

    14. november 2020 kl. 23:11

    5 stars
    En virkelig lækker kage:-)

    Svar
  5. Helle

    20. januar 2021 kl. 8:45

    5 stars
    En rigtig god og saftig kage. Det er ikke sidste gang, jeg bager den.

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. januar 2021 kl. 9:00

      Hej Helle:-)
      Tusind tak. Den er altså også lækker!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Æg i cocotte med tomat og chorizo – til tapas…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme