• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Pasta med valnødder, salvie og bacon – juniors nye favorit

Pasta med valnødder, salvie og bacon – juniors nye favorit

20. marts 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du har lavet verdens bedste friske pasta, men synes, der skal noget andet til end den sædvanlige kødsovs. Det kunne være den klassiske spaghetti carbonara, men du kunne pifte den lidt op til at være denne pasta med valnødder i stedet.

Pasta med valnødder, salvie og bacon Bagvrk.dk

Linguine er en af mine favoritpastaer, når jeg skal købe pasta. Det er nemt at få en sauce til at hænge fast, den er rarere at bide i end almindelig spaghetti, og ikke så stor i munden som båndspaghetti, fettuccine.

Den nemmeste opskrift på hjemmelavet pasta finder du her.

Tagliatelle, tagliolini, taglierini, linguine?

Same, same, but different? Der findes 400 forskellige typer pasta i Italien. Det er så mange, at det er umuligt at overskue. Jeg har spurgt Wikipedia om forskellene og blev ikke meget klogere.

Linguine har et ovalt tværsnit og en bredde på ca. 4 mm. Det er bredere end spaghetti, men ikke så bredt som fettuccine. Hvis pastaen er tyndere end linguine, hedder den linguettine.

Tagliatelle er smallere bånd end fettuccine. Tagliatelle har en bredde på mellem 6,5 og 10 mm. Det italienske ord ‘tagliare’ betyder ‘at skære’. 

Tagliolini og varianten taglierini er lange, smalle bånd med en tykkelse på under 3 mm.

Pasta med valnødder, salvie og bacon Bagvrk.dk

Forvirringen er total. Mange af forskellene er regionale. Mens fettuccine er populær i det romerske og toscanske køkken, er tagliatelle en typisk pasta i Bologna.

Jeg ved ikke, præcis hvilken type min friske pasta blev. Den blev virkelig god og har fået sit eget blogindlæg. Og uanset, hvad den hedder, kommer den alligevel ikke, når jeg kalder:-D

Jeg har ikke lavet pasta i 10 år, og det fortryder jeg nu. Det er nemlig ikke ret svært.

Frisk pasta - Bagvrk.dk

Pasta med valnødder

Aftensmaden blev et ret vellykket forsøg. Jeg lavede en flødesauce med salvie, valnødder, sprød bacon og masser af friskkværnet peber. Meget simpelt og megalækkert.

Valnødderne giver et godt bid til retten, så det er helt klart en ny favorit på det italienske repertoire.

Junior er altid med på at teste nye retter. Og ikke mindst går han op i at finde på nye navne til retterne. Hans bud var, at min pastaret skulle hedde ‘iuglandis’, fordi det betyder valnød på latin. Jeg er ret sikker på, det bliver sværere at finde pasta iuglandis på Google end pasta med valnødder…

Frisk pasta i denne tykkelse skal kun koge 3-4 minutter, men hvis du bruger en anden pasta, skal du bare kigge på kogeanvisningen på pakken.

For en gangs skyld brugte jeg kun kort tid på at tage billederne. Maden var simpelthen så lækker, at vi kastede os over den, før nogen kunne nå at sige “Instagram”.

Pasta med valnødder, salvie og bacon Bagvrk.dk

Find listen med alle mine pastaopskrifter her.

Pasta med valnødder, salvie og bacon Bagvrk.dk

Pasta med valnødder, salvie og bacon

Frisk pasta med en cremet flødesauce med valnødder, salvie og bacon.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 50 g valnødder
  • 200 g bacon i skiver
  • 1 spsk smør
  • 6 g friske salvieblade (12 mellemstore)
  • 1 dl piskefløde
  • 65 g friskrevet parmesan
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 450-500 g frisk pasta

Sådan gør du
 

  • Rist valnødderne på en tør pande i ca. 10 minutter. Læg dem i et tørt viskestykke og gnid skallerne af. Hak valnødderne lidt groft. 
  • Steg baconskiverne sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og klip dem i mindre stykker med en køkkensaks.
  • Varm smørret op på en ren pande. Hak salviebladene i tynde strimler, og rist dem på panden, indtil smørret begynder at brune. Tilsæt valnødderne, hæld fløden i panden, og rør det sammen Tag panden af varmen og stil den til side.
  • Kog rigeligt vand til den friske pasta. Tilsæt salt til kogevandet, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Lad det dryppe af i et dørslag.
  • Bland den kogte pasta med saucen med salvie og valnødder, bacon, parmesan og smag den til med salt. 
  • Hæld pastaretten over i et serveringsfad, og krydr med masser af friskkværnet peber.
Tags Bacon, Pasta, Valnødder
Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Bacon, Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Hurtig, Hverdagsmad, Nem opskrift, Pasta, Salvie, Valnødder

Previous Post: « Blondie med blåbær og Bülow lakrids – og taknemmelighed!
Next Post: Nicolines grovbrød – ALLE kan lære at bage! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne

    8. januar 2021 kl. 18:21

    5 stars
    Uden tvivl den bedste, nye pastaret, vi har prøvet i familien.
    Vores piger var vilde med den.

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. januar 2021 kl. 21:03

      Hej Hanne:-)
      Det glæder mig, I kunne li’ den.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme