• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kakaoroulade med navn på – og bloggens et års fødselsdag

Kakaoroulade med navn på – og bloggens et års fødselsdag

26. september 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Tillykke til bloggen og til mig. Bagvrk.dk bliver i dag et år! Det skal fejres:-) Både med en give-away med lækkert bageudstyr på min Facebookside – men også med en kakaoroulade med navn på. Det er ikke helt så svært, som det lyder. Det sværeste var faktisk at rulle rouladen, uden at den flækkede;-)

Kakaoroulade med indbagt motiv.
En kakaoroulade med navn på.

Tænk, at der er gået et år herinde allerede? Den allerførste opskrift var på gulerodsbollerne med chiafrø, og de er med i top 4 hver eneste måned. I skrivende stund er der 1.284, der synes godt om Bagvrk på Facebook og over 22.000 visninger på bloggen hver måned. Jeg glæder mig over hver eneste og er dybt taknemmelig:-) TAK!

En kakaoroulade med navn på

Jeg ville lave noget spektakulært og dog tilgængeligt til i dag. Alle kan bage en kakaoroulade med navn på! Det er nemt at få mønster i kagen, og jeg må udtænke flere kager, hvor jeg kan benytte mig af det. For at navnet træder skarpt frem, tegner jeg navnet op med én dej og sætter det i fryseren i 30 minutter, før jeg lægger den anden dej henover og bager kagen.

Det allervigtigste i den forbindelse er at huske, at motivet skal være spejlvendt! Når man lægger papir hen over navnet, tegner det op, smører den mørke dej hen over og bager det, før man vender det ud, skal det skrives spejlvendt. – Jeg så en video på Youtube, hvor én sirligt skrev ‘Love’ rigtig mange gange, men desværre var det spejlvendt, da hun havde bagt kagen. Dødærgerligt, når man har gjort sig umage…

Kakaoroulade med indbagt motiv.

Du kan farve skrivedejen i alskens farver, hvis du har lyst. Du kan lave hjerter eller flag, balloner eller biler ligesom på den her bagte kagekant eller slå dig løs som på min halloweenroulade. Kun din fantasi sætter grænser.

For at få min tekst fra hjemmesiden og over på kagen tog jeg et screenshot på telefonen, beskar billedet, spejlvendte det, satte det ind i et word-dokument og printede det ud. Min rouladeform måler 25×31 cm, så selve logoet blev 21 cm bredt, og midten af det stod ca. 12 cm nede på siden.

Man skal bruge en dej, som ikke får alt for store lufthuller, for så bliver resultatet unøjagtigt og grumset. Derfor er der heller ikke nogen hævemidler i min opskrift. Der er æggehvide i skrivedejen, for at den ikke bliver for gul. Især hvis du vil farve den. Kakaodejen bliver luftig af at vende æggehviderne i dejen. Du behøver ikke mere luft end det.

Jeg fyldte min roulade med flødeskum pisket med sukker og lidt vanille – sammen med en banan i tynde skiver. Du må fylde den med lige det, du har lyst til.

Kakaoroulade med indbagt motiv.

Kakaoroulade med indbagt motiv

En lækker kakaoroulade med flødeskumsfyld. Udførlig vejledning til en roulade med motiv.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 17 minutter min
Frysetid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 47 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Skrivedej

  • 35 g blødt smør, stuetemperatur
  • 45 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • 45 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)

Kakaodej

  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g smør
  • 20 g mørk kakao
  • 3 spsk vand
  • 90 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 spsk vand
  • 3 æggehvider
  • 75 g sukker

Fyld

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 moden banan

Sådan gør du
 

Start med skrivedejen

  • Gør dit motiv klar. Klip et stykke bagepapir på 25×31 cm, som passer ned i formen. Læg motivet ind under og fastgør det evt. med et stykke tape, så det ikke kan rykke sig.
  • Husk, at motivet skal være spejlvendt!
    Kakaoroulade med indbagt motiv.
  • Rør det bløde smør med flormelis, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggehviden, og pisk godt. Dejen vil skille lidt, men den samler sig, når du rører melet i. Hvis du vil farve dejen, skal du gøre det nu. Rør pastafarve i, til du har den ønskede farve og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen bliver meget tyndere af farven.
    Kakaoroulade med indbagt motiv.
  • Hæld skrivedejen i en sprøjtepose med en fin, rund tyl og tegn motivet op. Ret kanter og hjørner til med en stegenål eller en tandstikker, så du følger motivet så nøjagtigt som overhovedet muligt. Gør dig umage og lad det tage den tid, det tager. Det bliver du glad for, når kagen er bagt.
    Kakaoroulade med indbagt motiv.
  • Lad bagepapiret med skrivedejen glide over på en bageplade og sæt det i fryseren i minimum 30 minutter, mens du laver kakaodejen. Hvis du har skrivedej tilbage, så tilsæt den i kakaodejen. Den skal ikke gå til spilde.

Kakaodej

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • I en lille kasserolle smelter du smør sammen med kakao og de tre spsk. vand. Rør godt, så der ikke er nogen klumper. Tag kasserollen af varmen og lad det køle lidt af.
  • I en skål pisker du æggeblommer med sukker, til det er lyst og skummende. Tilsæt kakao og smør i en tynd stråle, mens du pisker. Hvis du havde skrivedej til overs, blander du det i kakaodejen nu. Sigt melet i dejen ad tre omgange, og vend det i med lange tag med en dejskraber – skiftevis med de sidste to skefulde vand.
  • I en helt ren skål pisker du æggehviderne stive. (Vend skålen på hovedet, så du er sikker!) Tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen, mens du pisker. Pisk, indtil du har en tyk og sej marengs uden sukkerkrystaller. Gnid lidt af marengsmassen mellem fingrene. Hvis du kan mærke sukkerkorn, skal du piske mere.
  • Vend først ¼ af marengsmassen i kakaodejen med lange tag med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af marengsen. Når det er blandet godt, og der ikke er synlig marengs, tilsætter du den næste ¼ og fortsætter, indtil du har blandet dejen godt og forsigtigt med al marengsen.
  • Tag bagepapiret med motivet ud af frysen, læg det i formen og fordel kakaodejen henover. Min form er en silikoneform, så jeg satte den på en bageplade, så jeg var sikker på, den ikke blev skæv under transporten til ovnen.
    Kakaoroulade med indbagt motiv.
  • Løft bagepladen med formen nogle cm over bordet og sæt den hårdt ned igen et par gange, så evt. store luftbobler kommer til overfladen.
  • Bag din kakaoroulade i nederste tredjedel af ovnen i 16-18 minutter. Kagen må ikke få for meget, for så bliver den svær at rulle.

Afkøling og fyld

  • Når din kakaoroulade er færdigbagt, skal du have den vendt om. Skær rundt langs kanten af formen, så kagen slipper. Sigt lidt flormelis på overfladen (som nu er bagsiden), læg et rent viskestykke henover, derefter en bageplade og vend kagen over på viskestykket og pladen.
  • Fjern formen og træk forsigtigt bagepapiret af motivet. Læg et rent stykke bagepapir henover, og derefter et viskestykke. Vend nu igen kagen om, men lad det første viskestykke ligge på dejen, indtil kagen er kølet af. Viskestykkerne holder på fugten, så kagen ikke bliver tør og knækker.
  • Husk at vende kagen rigtigt! Du skal rulle din kakaoroulade fra den modsatte ende end der, hvor navnet står.
  • Pisk fløden stiv sammen med vanillesukker og sukker. Fordel halvdelen af flødeskummet på indersiden af kagen, når den er kølet af, men stadig blød. Lad den sidste cm i “navneenden” stå uden flødeskum. Skær bananen i tynde skiver og fordel dem ovenpå flødeskummet og læg derefter resten af flødeskummet på.
  • Rul rouladen fra den modsatte, korte ende end der, hvor navnet står. Brug bagepapiret til at hjælpe med rulningen. Træk det med op omkring rouladen, så den ikke knækker, men bliver støttet i rulningen. Vær forsigtig og pres ikke rouladen så meget sammen, at fyldet presses ud.

Noter

Når du har rullet din kakaoroulade sammen og ser motivet komme frem, må du gerne være lidt selvfed og stå med armene over hovedet;-) – “Når man har noget at prale med, så må man godt”:-)
Tags Kakao, Roulade, Rørekage
Kakaoroulade med indbagt motiv.
Følg mig på Instagram

Tags: Banan, Barnedåb, Børnevenlig, Dansk klassiker, Fest, Flødeskum, Fødselsdag, Gæster, Kakao, Motivkage, Nem opskrift, Roulade, Rørekage

Previous Post: « Hjemmelavede sukkerøjne – jeg holder øje med dig;-)
Next Post: Amerikanske pandekager – Nem opskrift på tykke pandekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anja

    26. september 2017 kl. 8:37

    Super smart. Kender godt til fremgangsmåden, men har aldrig set sådan en form før.
    Altså selve roulade-silikone formen du bager i. Hvor er den fra?

    Svar
    • LT

      26. september 2017 kl. 8:43

      Hej Anja:-)
      Min er fra Mette Blomsterberg, men jeg tror ikke, hun har den i sortimentet længere. Til gengæld ved jeg, at Nyborgs Room har en fra Wilton i butikken. Du kan finde den her: https://nyborgs-room.com/produkt/roulademaatte/
      Ha’ en dejlig dag:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Monica Marqvorsen

    26. september 2017 kl. 9:52

    Super flot kage . Skal navnet ikke stå midt i kagen, men i øverste eller nederste del?

    Svar
    • LT

      26. september 2017 kl. 9:58

      Hej Monica:-)
      Tusind tak:-)
      Med den størrelse, min kageform har, passer det med ca 12 cm fra endekanten til overkanten af navnet. Hvis den var på midten af kagen, ville navnet komme til at stå på siden af kagen. (Fordi der kommer mere kage ind i rouladen end udenpå;-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Nina Marie Marvin

    26. september 2017 kl. 15:19

    Tillykke med det første år.
    Jeg glæder mig til mange mange flere år med dine dejlige lækre opskrifter.

    Svar
    • LT

      26. september 2017 kl. 15:21

      Tusind tak, Nina Marie:-)
      Og tak, fordi du er her! Jeg håber også på mange år endnu:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Nina

    12. august 2020 kl. 21:08

    Hej Lene. Hvis jeg ikke vil lave kakaoroulade – så undlader jeg vel bare kakao? Eller skal der så dét mere mel i?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. august 2020 kl. 10:04

      Hej Nina:-)
      Ja, jeg ville putte det ekstra mel i, så konsistensen er den samme.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Nina

        20. august 2020 kl. 20:29

        Jeg har lige et spørgsmål mere. Jeg skal både pose blommer med æg samt hvider med sukker – deler jeg bare sukkeret op i 2 lige store dele?

        Svar
        • Nina

          20. august 2020 kl. 20:29

          Pose = piske

          Svar
          • Nina

            20. august 2020 kl. 20:30

            Hold kæft jeg er fuld jo.

            Jeg skal både piske blommer med sukker – og piske hvider med sukker….

            Deler jeg bare sukkermængden i 2?

          • Lene Tranberg

            20. august 2020 kl. 20:58

            Hej Nina:-)
            Du skal piske blommerne med 75 g sukker og hviderne med de sidste 75 g (står nederst), når hviderne er pisket stive.
            God bagelyst:-)

            Kh Lene

  5. Sanne

    2. juli 2021 kl. 13:00

    Lene, kan du ikke lave en vejledning til hvordan man spejlvender teksten. Bare for os klovne, som ikke selv kan finde ud af det 🙂
    Og i øvrigt tak for dig og alle dine fantastiske opskrifter og forklaringer – og skønne historier:)

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. juli 2021 kl. 16:02

      Hej Sanne:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Det tog mig også lidt tid at finde frem til den nemmeste måde (for mig) at gøre det på.
      Løsningen blev at tage et screenshot (på computeren eller tlf) af teksten, åbne billedet på telefonen (iPhone, så jeg ved ikke, om man kan på Android) og spejlvende det, før jeg satte det ind i et Worddokument og printede i den rigtige størrelse;-)
      Der er sikkert smartere måder at gøre det på, men den her virkede;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  6. Karoline

    21. maj 2022 kl. 20:50

    Hej,
    Vil bare lige sige, at jeg lavede to roulader, hvor der stod “Helene 9 år” og led tegnede hjerter med stor succes i dag -også uden form. Min datter og vores gæster var fornøjede og imponerede.
    Eneste afvigelse fra opskriften (udover det med formen), var at jeg efter fødselarens ønske skiftede banan ud med halve hindbær.
    Man kan ikke sende billeder i kommenteren vel?
    Så TAK for opskrift og inspiration

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. maj 2022 kl. 21:14

      Hej Karoline:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Fedt, at de lykkedes så godt, at din datter blev glad og gæsterne imponerede.
      Tillykke med Helene.

      Man kan desværre ikke sende billeder i kommentaren, men du er velkommen til at dele dem på Bagvrks Facebookside eller i Facebookgruppen Bag om Bagvrk:-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme