Du drømmer om choux au craquelin med en frisk, blød creme indeni? Lidt syrligt. Små vandbakkelser med lemon curd creme er svaret på dine bønner!
Har du læst min opskrift på choux au craquelin med earl grey te? Der er masser af muligheder med de små vandbakkelser. En af dem er at variere fyldet med lemon curd.
Harry Potter og Hufflepuff
Straks så jeg en mulighed for at blande lidt Harry Potter ind i historien, for eftersom lemon curd er gult ligesom kollegiet Hufflepuff i bøgerne, var det oplagt også at lave en gul småkagetop på vandbakkelserne. Det er næsten en spiritusprøve at sige titlen på en kage som de her: Hufflepuff choux au craquelin med lemon curd creme.
Hufflepuff er navnet på et af kollegierne på Hogwarts (Skole for heksekunster og troldmandsskab) i Harry Potter, opkaldt efter Helga Hufflepuff. Helga Hufflepuff var kendt for sin venlighed og omsorg og repræsenterer venskab, flittigt og ærligt arbejde og altid at stå sammen med sine venner. Det er allesammen gode egenskaber.
På Pottermore kan man tage en test, så man finder ud af hvilket kollegium på Hogwarts, man ville tilhøre. Hvis man altså fik et optagelsesbrev leveret med en ugle… Min yngste søn er en Hufflepuff og med egenskaberne ovenfor in mente, er det ikke det værste sted at høre til, vel?
Vandbakkelser med lemon curd creme
Jeg har en skøn opskrift på lemon curd, som jeg bestemt vil anbefale dig at lave. Det er lækkert smørepålæg på brød, men du kan også bruge det i kager. Jeg lavede en portion og har brugt ca. halvdelen til at fylde i mine vandbakkelser. Du kan godt bruge købt lemon curd, hvis du vil. Jeg har puttet et enkelt blad husblas i cremen, fordi jeg gerne ville have den en lille smule stiv.
Vil du vide alt om vandbakkelser, og hvordan du lykkes med dem? Så læs det her indlæg!
Jeg har delt en masse gode råd og tricks til vandbakkelser i indlægget, som jeg linker til ovenfor, så derfor vil jeg ikke gentage dem her. Jeg går direkte til opskriften på denne lækre kage med et sprødt ydre og et blødt indre.
Vandbakkelser med lemon curd creme
Ingredienser
Småkagedej – craquelin
- 70 g blødt smør
- 80 g sukker
- 80 g mel
- Lidt gul pastafarve
Vandbakkelser
- 1,2 dl vand
- 50 g smør
- 75 g mel
- 2 æg, str. M/L
Lemon curd creme
- 2½ dl piskefløde
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 200 g lemon curd
- 1 blad husblas
Sådan gør du
Småkagedej
- Rør det bløde smør godt med sukkeret og pastafarven. Sigt melet i og rør til en samlet dej. Fyld dejen i en frysepose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen. Buk enden af posen om og læg dejen i fryseren, mens du laver vandbakkelsesdejen.
Vandbakkelser
- Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.
- Varm vand og smør op i en lille gryde, indtil smørret er smeltet og blandingen koger. Tag gryden af varmen. Sigt melet i på én gang og rør dejen jævn. Sæt gryden over varmen igen. Der røres grundigt, til dejen er glat og blank – og gennemvarm. Det tager et par minutter.
- Æggene piskes sammen med en gaffel. Dejen hældes over i en skål. Lad den køle 5-10 minutter, før æggene tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes godt mellem hvert æg. – Brug håndmixer eller røremaskine. Når du tilsætter æggene (jeg hældte æg i ad to omgange), skiller dejen lidt, og så skal du røre, indtil den er helt samlet igen, før du hælder mere æg i.
- Fyld dejen i en engangssprøjtepose, klip spidsen af og afsæt 12 runde kager med en diameter på ca. 5 cm. på bagepapiret.
- Tag småkagedejen ud af fryseren. Udstik 12 cirkler med en diameter på 4 cm og læg en skive dej ovenpå hver vandbakkelse.
- Sæt straks vandbakkelserne i ovnen og bag dem i 30-35 minutter, til de er gyldne, og den krakelerede top er gyldengul. Åbn endelig ikke ovnen undervejs. Glæd dig over, at dine vandbakkelser (forhåbentlig) er store, flotte og runde:-)
- Lad dine choux au craquelin afkøle på en rist.
Lemon curd creme
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Sæt en lille gryde med vand over. Tryk husblassen fri for vand og læg den i en skål sammen med tre spsk. fløde. Smelt husblassen over vandbad. Bland den godt med den lille smule fløde og tag den af varmen. Lad husblassen afkøle til højest lillefingervarmt.
- Pisk resten af fløden sammen med sukker og vanillesukker, til den danner bløde toppe. Den må ikke piskes helt stiv.
- Pisk lemon curd’en godt igennem, så den er glat. Når husblassen er afkølet lidt, tager du en spiseskefuld flødeskum og rører ud i husblassen. Det sænker temperaturen, så du undgår trævler i cremen. Tjek, at blandingen ikke er varmere end håndvarm. Ellers kan du røre lidt lemon curd ud i husblasblandingen.
- Hæld den i lemon curd’en i en stråle, mens du pisker, til det er blandet godt. Vend nu ¼ af flødeskummet i din lemon curd, til cremen er jævn. Fortsæt med at vende resten af flødeskummet i ad et par omgange. Vend det nænsomt i med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.
- Fyld lemon curd cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en sprøjtetyl, fx en med et rundt hul på 5 mm i diameter. Skær et hul med en spids kniv i bunden af hver Hufflepuff choux au craquelin og fyld cremen i. Fyld bollerne helt op. Du kan mærke, når de bliver fyldte, fordi vandbakkelserne bliver tunge og nærmest spiler lidt ud fra presset af cremen.
Anne - Lene Bundesen Sommerlund
Lemon curd er det noget der købes eller laver du det selv ?
LT
Hej Anne:-)
Man kan godt købe det, men jeg synes, det er supernemt at lave selv;-)
Min opskrift er lige her: https://bagvrk.dk/scones-og-lemon-curd-afternoon-tea/
Kh Lene
Camilla
Hej Lene
Mine unger er ikke meget for citron men er vilde med chokolade. Ville du lave en chokolademousse og fylde i istedet eller en slags chokoladecreme?
KH
Camilla
LT
Hej Camilla:-)
Jeg ville bare tage en chokolademousse og fylde i:-) Det lyder lækkert!
Kh Lene
Jette Sørensen
jeg skal bage nogle (små kager) til bryllup, men kan disse fryses, da jeg vil begynde i go tid
Hilsen Jette
LT
Hej Jette:-)
Du kan fryse den ubagte dej ned, så de er klar til at sætte i ovnen. Bagte vandbakkelser bliver noget blødt noget, hvis de fryses. Du skal også være opmærksom på, at den krakelerede top bliver blød, hvis den står til fx dagen efter, men jeg lunede dem et par minutter i ovnen, før de skulle fyldes, og så var de fine.
Den største udfordring med at være i god tid er, at vandbakkelser bliver bløde af at stå med fyldet i. Du kan sagtens lave fyldet dagen før og lægge det klar i sprøjteposen i køleskabet, men jo senere du sprøjter det i, jo bedre er resultatet.
Jeg ved, at man kan købe frosne profiteroles med cremefyld, men efter min mening er en vandbakkelse bedst, når den er sprød. (Og det er naturligvis smag og behag, for andre kan bedst li’ bløde vandbakkelser;-))
God fornøjelse med projektet.
Kh Lene
Heidi
De var gode! Cremen er megalaeker og vandbakkelserne lykkedes uden problemer. Jeg havde bare problemer med min sprøjtepose. Har du en god en du kan anbefale? Tak igen for en anden dejlig opskrift, Lene. God søndag!
Lene Tranberg
Hej Heidi:-)
Tak for din søde besked<3
Jeg bruger engangssprøjteposer, som jeg køber i Fleggaard til 10 kr. pr. rulle. Altså, de billigste, jeg har kunnet finde.
Tricket er at dreje sprøjteposen rundt foroven, så den strammes til omkring fyldet. Så er posen nemlig fast og nem at arbejde med.
Gav det mening? Altså, jeg sætter en poseklemme på foroven, når jeg har fyldt cremen i, drejer posen foroven, så den strammes til omkring fyldet. Så skal du heller ikke bruge så mange kræfter for at sprøjte det ud:-)
Også god søndag til dig!
Kh Lene