Har du også smagt de fantastiske, sprøde, lidt stærke Chicken Taquitos hos 7-Eleven? Sniger du dig nogle gange forbi uden at fortælle det til nogen? Bare fordi du gerne vil have én til? Min søn gør;-)
De her taquitos er større end snackversionen. De er nemlig beregnet som aftensmad.
Vil du gerne lave tynde, friturestegte taquitos, skal du enten bruge nogle små, tynde tortillas eller måske sådan en forårsrulledej, som fås på frost i nogle supermarkeder eller asiatiske butikker. – Og så er der fyld til rigtig mange i min opskrift.
Bløde tortillas kan foldes
Udover det lækre fyld, som på ingen måde er kaloriefattigt, skal du bruge bløde tortillas. Det kan du få ved at bage dem selv efter den her opskrift på hvedetortillas.
Du kan også varme købte tortillas. Det er vigtigt, at de bliver bløde og medgørlige, for ellers kan du ikke folde dem og lave pakkerne helt tætte omkring fyldet.
Tænd for den kolde hane, kør dine tortillas hurtigt ind under hanen, ryst overskydende vand af, pak stakken ind i stanniol og varm dem i ovnen ved 200°.
Et godt trick til at holde tortillas bløde er, at lægge et hårdtopvredet viskestykke henover dem efter opvarmning. Det holder på dampen inde i stakken.
Spicy Chicken Taquitos
Opskriften her er ikke fri fantasi. Jeg har kigget dygtige Gastromand.dk over skulderen og sammenlignet hans opskrift med andre opskrifter på det store internet. Gastromand er også den, du skal ty til, hvis du skal lave pulled pork. Det fås ikke bedre:-)
– Som altid får opskriften mit eget twist og erfaringer.
Opskriften blev gennemtestet flere gange herhjemme, før den fik lov at komme på bloggen. Der var nemlig plads til et par forbedringer, før den passede til vores smag.
Dip har aldrig skadet texmexmad, og der hører naturligvis både tomatsalsa, guacamole og creme fraiche til. Vil du prøve noget anderledes, men helt fantastisk, skal du prøve en mangosalsa til.
I en spicy chicken taquito er det naturligvis kylling, men også hakkede jalapenos, smøreost, creme fraiche og masser af revet cheddar. Nogle gange kan det bedst betale sig at købe en blok cheddar og selv rive det på et groft rivejern. Det tager ikke mange minutter.
Smag til med jalapenos, så det rammer din smag. De kan være djævelsk stærke, og ikke alle er lige store fans af chili. Mand og søn er begejstrede for den stærke smag, men sveden sprang frem på gemalens pande, da han havde sat tænderne i nummer to;-)
De her taquitos er ikke så fedtede udenpå som dem fra tanken. De pensles med olie og gratineres i ovnen, så de bliver sprøde, men ikke fedtede. Til gengæld gør ostefyldet dem brandvarme indeni.
Spicy chicken taquitos
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 200 g flødeost (ikke light), fx Buko eller Philadelphia
- 200 g creme fraiche 18%
- 350 g revet cheddar
- 25-50 g finthakkede, syltede jalapenos efter smag
- 1 tsk hvidløgssalt
- 2 tsk rosenpaprika
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk spidskommen
- ¾ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 8-10 hvedetortillas
- Rapsolie til pensling
Sådan gør du
- Kog kyllingebrystet i 15 minutter. Pluk det små stykker med to gafler. (Du kan også bruge en rest kylling, som plukkes i småstykker.)
- Sørg for at dine tortillas er bløde og let bøjelige. Varm dem evt. Dæk dem til med et hårdtopvredet viskestykke, så de ikke bliver stive.
- Tænd ovnen på 240° (alm. varme, ikke varmluft). Varm en bageplade op sammen med ovnen i den andennederste rille.
- Bland flødeost, creme fraiche og ost i en gryde. Varm det op under omrøring, så massen bobler let, og osten er delvis smeltet. Tilsæt kylling, jalapenos og krydderier. Smag det til og lad massen afkøle let.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Der skal dine taquitos lægges på, efterhånden som du får dem færdige.
- På midten af hver tortilla lægges ca. 3 spsk fyld. Sørg for at få brugt det hele.
- Fold enderne ind og rul tortillaen om fyldet, så det er lukket godt inde. Pensl hver pakke med lidt rapsolie på begge sider og læg den på bagepapiret.
- Træk bagepapiret over på den bageplade, som blev opvarmet sammen med ovnen. Bag dine taquitos i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Nanna
Hej – jeg har et spørgsmål. Hvorfor må man ikke bruge light flødeost? 🙂
Lene Tranberg
Hej Nanna:-)
En light flødeost er mere vandet i konsistensen og vil ikke binde fyldet så godt sammen som den fuldfede.
Tæller man kalorier er det dog helt i orden at gøre forsøget med den lightost;-)
God fornøjelse og dejlig mandag.
Kh Lene