• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Souvlaki til grillen og en anmeldelse af ‘Webers største hits’

Souvlaki til grillen og en anmeldelse af ‘Webers største hits’

23. marts 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Forestil dig at sidde på en græsk strandbar med udsigt over det blå Middelhav, mens du får serveret souvlaki og græsk salat? Det er lige præcis sådan, den her opskrift smager!

Topview souvlaki Bagvrk.dk

Det var nærmest umuligt at vælge én opskrift fra kogebogen ‘Webers største hits’. (Men jeg skulle jo vælge én og kun én.) Valget faldt på Krydret souvlaki med græsk salat. Hvis du vil læse anmeldelsen af bogen, finder du den efter opskriften.

Souvlaki med græsk salat

Kødet til souvlaki skulle marinere i køleskabet i 6-8 timer, så det går der selvfølgelig lidt tid med, men du kunne have sat det i køleskabet i marinaden om morgenen, og så var kødet klar til at sætte på spyd, når du kom hjem fra arbejde. Resten er nemt og hurtigt gjort.

Krydret souvlaki efter grill Bagvrk.dk

Jeg tilføjede lidt til retten, nemlig et godt, hjemmebagt flûte og grillede portobello svampe.

Jeg brugte min egen kryddereddike til salatdressingen i stedet for rødvinseddike, og rødløg i stedet for skalotteløg. Jeg har skrevet opskriften på souvlaki, som jeg lavede den, så der er få afvigelser i forhold til den originale opskrift i kogebogen.

Souvlaki Webers største hits Bagvrk.dk
Souvlaki med bogforside Udvalgt billede Bagvrk.dk

Krydret souvlaki med græsk salat

Krydret souvlaki med græsk salat er som at sidde på en græsk strandbar med udsigt over Middelhavet.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Marinering 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 45 minutter min
Ret Aftensmad, Grill
Køkken Græsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 675 g nakkekam uden ben, fedt skåret fra, skåret i tern på 2½x2½ cm

Marinade

  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk stødt chilipulver
  • 1 tsk flagesalt
  • ¾ tsk friskkværnet peber

Salatdressing

  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk kryddereddike

Salat

  • 500 g cherry- eller cocktailtomater
  • 1 stor agurk
  • 200 g feta, skåret i tern
  • 1 rødløg
  • 1 glas sorte oliven
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk oregano

Til servering

  • Citronbåde

Sådan gør du
 

Marinering af kødet

  • Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål. Læg kødternene i en frysepose, og hæld marinaden ved. Pres luften ud af posen og luk den tæt.
    Closeup af svinekød til souvlaki Bagvrk.dk
  • Vend kødet rundt inde i posen, så alt dækkes af marinaden, og læg posen på en tallerken i køleskabet. Vend posen af og til, og lad kødet marinere i 6-8 timer.
  • Gør metal- eller bambusspyd klar. Hvis du bruger spyd af bambus, skal de ligge i blød i vand i mindst 30 minutter først.
  • Klargør grillen til direkte, middelhøj varme (200-250°).
  • Tag kødternene op af fryseposen, og sæt kødet på spyddene. Kassér marinaden.

Salaten

  • Pisk olie og kryddereddike sammen i en mellemstor serveringsskål. Skær tomaterne i både. Skræl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurken i halve skiver på 5 mm tykkelse. Skær rødløget i tynde skiver.
    Græsk salat med feta og oliven Bagvrk.dk
  • Vend tomater, agurk, feta, løg og oliven med dressingen i skålen. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet indtil kort før servering.

Grillning

  • Børst grillristen ren. Grill spyddene over direkte, middelhøj varme med låget lukket i 8-10 minutter. Vend spyddene jævnligt, så de bliver brunet på alle fire sider. Kødet på spyddene skal være jævnt brunt på ydersiden, og kødet netop lyserødt indeni. Tag spyddene af grillen.
  • Smag salaten til med salt og friskkværnet peber, og pynt den med den friske oregano. Pres citronbådene over souvlakierne, og server dem varme sammen med salaten.
Tags Salat, Sommer, Svinekød

Boganmeldelse af ‘Webers største hits’

(Anmeldereksemplar) Jeg er fan! Af Weber og af denne kogebog, ‘Webers største hits’ fra Lindhardt & Ringhof.

Der er emner, man ikke skal diskutere, for man kan ikke blive enige, hvis man ikke er på samme “hold”: Børneopdragelse, religion – og grill! Der er nogle, der ikke kan fordrage Weber og nærmest benytter enhver lejlighed til at tale det ned. Og andre, der (som jeg) er fans og klapper i vores små hænder, hver gang vi har grillet, fordi det bliver så godt.

‘Webers største hits’ af Jamies Purviance er udgivet på forlaget Lindhardt & Ringhof og koster vejl. kr. 299,95. Bogen udkom den 19. marts 2018.

Kød og bog Bagvrk.dk

Ræk jeres hænder i vejret, jer der er vokset op i 70’erne og 80’erne, hvor grillen blev tændt op med rigelig tændvæske, alt kødet blev lagt på risten på én gang, og alt havde en sort kant, fordi det fik lidt for meget. 😉 Måske en smule sat på spidsen, men grillmad skulle være hurtigt at lave, og man fik det kun om sommeren, når det var virkelig fint vejr. (Hvilket det altid var om sommeren dengang.)

Græsk salat med feta og oliven Bagvrk.dk

Vores Weber-historik

Jeg gav min mand en kuglegrill i julegave for ca. 17 år siden. En Weber. Og pludselig blev det “se, det er far, der laver mad”. Altså, som i at han tændte op i briketterne, satte sig med en øl på terrassen, og ventede på at kullene blev klar – mens jeg gjorde alting klar i køkkenet. (Nej, det passer ikke… Det er meget karikeret, for min mand er dygtig i køkkenet. Overdrivelse fremmer forståelsen, ikke?)

Men ting udvikler sig over tid, og efterhånden blev grillmad mere avanceret, og måtte gerne tage længere tid som fx ‘pip på dåse’, hvor man sætter en kylling ned over en halv dåse øl, og steger den ved indirekte varme. Mængden af udstyr til grillen steg, og det samme gjorde antallet af grill-kogebøger.

Det marinerede svinekød til Souvlaki Bagvrk.dk

Indtil den dag hvor jeg revolutionerede terrassen, og indkøbte en gasgrill trods store protester fra gemalen: “Det smager jo ikke rigtigt!” Hold nu op, hvor blev det nemt at grille. 10 minutter efter den var tændt, var grillen klar.

Det blev endnu nemmere at grille hele året. Jeg stod med det alene – i starten – for efter et stykke tid blev han omvendt, og kulgrillen står nu pakket væk i et hjørne på den lille terrasse, helt uden opmærksomhed.

Der er nok en del grill-grej, der står Weber på hos os. Min gasgrill er udvidet med rotisserie (et roterende spyd), så jeg steger de mest fantastiske grillkyllinger med sprødt skind. Dem må I få opskriften på ved en senere lejlighed.

Græsk salat som tilbehør Bagvrk.dk

‘Webers største hits’

Tilbage til kogebogen om ‘Webers største hits’. Alle retter er illustrerede med lækre fotos, som ser ud, som de ville kunne på min egen terrasse. (Hvis bare solen skinnede.) Alt er gennemtestet og udvalgt af Webers eksperter og Weberfans, så der er ikke nogen stjernekokke med mystiske ingredienser ind over.

Ved hver ret er beskrevet, hvor varm grillen skal være, hvordan du laver marinaden og hvordan du griber det an. Altså, en kogebog på et plan, hvor alle kan være med, både begyndere og øvede.

Souvlaki på spyd Bagvrk.dk

Bogen er meget grundig, og i hver opskrift bliver man mindet om, at grillristen skal rengøres – når grillen er varm – ligesom man i børnekogebøger altid starter med at vaske hænder. 320 velskrevne sider, 120 opskrifter og masser af tips og tricks. Ikke mindst en række guides bagest i bogen over vejledende grilltider og kernetemperaturer, så man hurtigt får et fingerpeg om, hvor lang tid fx en lammekrone skal have.

Hvad synes jeg?

Som det burde være med alle greatest hits samlinger er der tale om de mest populære “sange”, ikke blot dem bandet har udvalgt, men også de sange, som publikum har udvalgt som de bedste. Opskrifterne er krydret med små anekdoter fra Webers historie – og så de her fantastiske billeder, som kan gøre mig lækkersulten, selvom jeg netop har spist.

Er der noget, jeg savner i ‘Webers største hits’? Ja, jeg ville gerne have haft, at forlaget havde læst korrektur en ekstra gang, så de havde fanget de to fejl, jeg stødte på: En slåfejl og en fejl i en opskrift. Jeg synes, det er så ærgerligt, at de ikke er blevet opdaget, før bogen gik i trykken, for de springer mig i øjnene og slører det positive helhedsindtryk lidt.

Det marinerede svinekød til souvlaki Bagvrk.dk med bog

En dansk bearbejdning ville også have været godt, men måske er der restriktioner på bogen fra forfatterens side. Smør i USA er generelt mere salt end i Danmark, så derfor anvendes der usaltet smør i mange opskrifter, og tilsættes lidt salt for at få den rigtige smag. Vores smør er “tilpas salt” til at bage med og passer selvfølgelig til danske smagsløg, så derfor vil jeg bruge almindeligt smør i stedet:-)

Souvlaki med græsk salat Bagvrk.dk

Jeg er VILD med det omfattende register! Der er ikke alene et stikordsregister, så man kan finde den rigtige opskrift, når man ved, hvad den hedder. Der er også ingrediensregister sammen med stikordsregisteret, så man hurtigt kan få et overblik over opskrifter med fx kylling eller majs.

Ville jeg selv have købt ‘Webers største hits’? Ja, for jeg ville have givet den til min mand i Fars Dags gave. En genial måde at få lusket endnu en kogebog ind i reolen, uden at det ser ud som om, jeg køber oceaner af kogebøger til mig selv:-)

PS:

Alle billeder i denne boganmeldelse er mine egne. Billederne er taget i forbindelse med boganmeldelsen og afprøvningen af opskriften. De har derfor intet med billederne i bogen at gøre.

Tags: Aftensmad, Billig, Boganmeldelse, Dressing, Familiefavorit, Feta, Gæster, Græsk, Grill, Nem opskrift, Oliven, Salat, Sommer, Svinekød

Previous Post: « Krakelerede vandbakkelser med blåbærskum
Next Post: Saltdej – trylledej til bordkort eller julepynt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sacha

    29. maj 2020 kl. 8:58

    Da min far fik øjnene op for gasgrillen (tror min mor prikkede til ham), er det som om grillen er vokset.
    For lige pludselig er der fire brændere, et gasblus, to niveauer inde i grillen og et skab under, med plads til gas og grej.
    Grillen har også fået en fast plads udendør under et halvtag.

    Til gengæld er der blevet stegt og bagt på grillen, og det er yderst sjældent at det er pølser der tilberedes.

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. maj 2020 kl. 12:33

      Hej Sacha:-)
      Sådan går det tit, når mænd får en ny hobby;-) Man skal have alt i tilbehør…
      Det gode ved gasgrillen er, at når man engang imellem har lyst til en god grillpølse, skal man ikke først vente en evighed på, at kullene bliver varme for at kunne stege en pølse på 7 minutter.
      Ha’ en skøn weekend!

      Kh Lene

      Svar
  2. Marianne

    14. juli 2021 kl. 18:48

    Kan jeg bruge kylling i stedet for nakkekam?

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. juli 2021 kl. 19:43

      Hej Marianne:-)
      Ork ja, sagtens;-)
      God sommer!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme