• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Snacks & sundt / Knækbrød med frø og kerner – sundere snacks til det nye år

Knækbrød med frø og kerner – sundere snacks til det nye år

7. januar 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

[Reklame for Valsemøllen. Læs mere nederst i indlægget.] Bare en lille snack… Jeg er lækkersulten… Vi skal snart spise… Der er længe til aftensmaden… Undskyldningerne er mange, og de fleste af os kan nikke genkendende til dem. Knækbrød med frø kan stille den lille (lækker)sult og udsætte hovedmåltidet.

Knækbrød med frø udvalgt billede Bagvrk.dk

Knækbrød er godt i madpakken, før træningen og om aftenen, hvor du stadig er i gang med at fordøje aftensmaden, men endnu ikke er på vej i seng.

Selvom der er olie i, er det sundere end kage, slik eller chokolade. Og måske lidt mere spændende end skrællede gulerødder? (Selvom gulerødder også er godt.)

Bærer indlægget præg af, at det er januar, og vægten er på sit højeste efter decemberhyggen?

Vi skal ikke på kur. Vi skal “kostomlægge”. Det vil i vores tilfælde sige, at vi siger nej tak til at dele en juleøl om aftenen, og at jeg vil skære ned på de mellemmåltider, som nemt finder vej ind i min mund, når jeg går hjemme.

Knækbrød set oppefra Bagvrk.dk

Nemme knækbrød med frø

Der er ikke noget nemmere end at bage knækbrød med frø og kerner, så man kan undre sig over, at jeg gør det så sjældent.

Dejen skal bare røres sammen med en grydeske, og det hele måles af i decilitermål. Det tager ti minutter at gøre dem klar til ovnen og 20 minutter at bage dem.

Knækbrød med frø udskåret oppefra Bagvrk.dk

Jeg brugte de kerner og frø, jeg i forvejen havde i køkkenet. Er der nogen af dem, du ikke kan li’, eller som du ikke kan få fat i, skifter du dem bare ud med noget andet.

Det er første gang, jeg har brugt de økologiske rugkerner fra Valsemøllen. Kernerne er poppede, så de skal ikke udblødes inden brug. Når man smager på dem, smager de nærmest som guldkorn, men uden sukkersmagen. Rigtig fine til at give en anden slags knas end alle kernerne.

Du behøver ikke rulle dejen ud. Jeg pressede/skubbede dejen ud til kanterne af bagepapiret med min trærulle, så hvis du ikke har en kagerulle, kan du sagtens bage knækbrød alligevel. Brug fx en flaske i stedet.

Jeg ridser dejen før bagning med et pizzahjul. Hvis man dypper den i vand, før man ruller, hænger dejen ikke fast.

Har du fået lyst til at bage andre typer knækbrød, kan jeg varmt anbefale disse bagt med rester af surdej. Du kan også lave lækre müeslibarer med kun få kalorier i.

Knækbrød med frø lavformat Bagvrk.dk

Knækbrød med frø og kerner

Supernemme knækbrød med en blanding af frø, kerner og groft mel.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Brød, Snack
Køkken Bagværk
Antal 2 bageplader

Ingredienser
  

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl poppede rugkerner
  • 1 dl groft fuldkornshvedemel
  • 2 dl sigtet speltmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt (eller 1½ tsk groft salt)
  • 1 dl smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bland alle de tørre ingredienser. Rør olie og vand i. Bland det godt.
  • Del dejen i to, og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og skær dejen ud i passende stykker med et pizzahjul. Dyp pizzahjulet i vand, så dejen ikke hænger i.
  • Bag knækbrødet i nederste tredjedel af ovnen i 18-20 minutter. Lad knækbrødet køle af på en rist, før du knækker det fra hinanden.

Noter

Knækbrød med frø og kerner opbevares i en tætsluttende dåse i op til en måned.
Hvis du bruger varmluft for at kunne bage begge plader på én gang, skal varmen reduceres til 180°. (Min ovn bager ujævnt med varmluft, så derfor bager jeg altid en plade ad gangen med almindelig ovnvarme.)
Tags Kerner, Madpakke, Snack

PS: Kerner, frø og mel har jeg modtaget som gave fra Valsemøllen. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge ingredienserne, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Valsemøllens produktsortiment her.

Tags: Billig, Familiefavorit, Kerner, Knækbrød, Madpakker, Mellemmåltid, Nem, Nem opskrift, Snacks, Sund

Previous Post: « Nyt profilbillede, nyt år – samme blog
Next Post: Chokoladebrud – bløde og store. Verdens bedste! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bente

    9. januar 2020 kl. 16:35

    Mums.
    Har tit tænkt på, at jeg må prøve en sådan opskrift. Så det er vist nu, jeg slår til. Lyder lækkert

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. januar 2020 kl. 19:53

      Ja, Bente, gør det:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Malene

    9. januar 2020 kl. 18:57

    Lyder vildt lækkert og må prøves. Jeg elsker knækbrød med ost og ja så god mellem snacks som du selv skiver

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. januar 2020 kl. 19:52

      Lige præcis:-) Det er et godt (og sundere) alternativ.
      Kh Lene

      Svar
  3. Pia

    12. januar 2020 kl. 10:34

    Det lyder rigtig lækkert. Og mine drenge og jeg ku godt bruge nogle sundere alternativer til snacks om eftermiddagen. kh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. januar 2020 kl. 11:05

      Hej Pia:-)
      Teenageren her i huset sætter også stor pris på dem. – og jeg sætter pris på, at han ikke behøver fylde hovedet med “skrammelmad”, når han kommer hjem fra skole;-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Anne Sofie

    12. januar 2020 kl. 16:20

    Elsker bare knækbrød, er sikker på denne er god, den minder meget om den jeg plejer at bruge – prøver denne næste gang 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. januar 2020 kl. 17:59

      Hej Anne Sofie:-)
      Jeg tror, mange af disse frøknækbrødsopskrifter har den samme grundstamme og dermed uendelige varianter over et kendt tema;-)
      Ha’ en dejlig aften!
      Kh Lene

      Svar
  5. Anne Mette Gjerløv Jochumsen

    8. januar 2023 kl. 11:12

    Hej Lene.

    Jeg har et par gange tidligere bagt knækbrød (fra andre opskrifter), men selvom jeg kommer dem i en dåse med tætsluttende låg efter de er kølet af, så bliver de lidt bløde i løbet af et par dage. Har du et forslag til, hvad jeg kan køre for at undgå det?
    Hilsen Anne Mette

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. januar 2023 kl. 11:40

      Hej Anne Mette:-)
      Prøv at bage dine knækbrød en smule længere, så du er sikker på, de er helt tørre.
      Der er ikke noget i vejen for, at du bager knækbrødene igen, hvis de er blevet bløde, så de tørrer op igen.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Æg i cocotte med tomat og chorizo – til tapas…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme