• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Snacks & sundt / Rugbrødschips – hvordan bliver de sexede?

Rugbrødschips – hvordan bliver de sexede?

20. november 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Rugbrødschips er noget af det nemmeste at lave. De er jo bare rugbrød i MEGET tynde skiver, penslet med lidt olie, drysset med salt og i ovnen. Det er der ikke mange ben i.

Der, hvor det drillede mig lidt med dette indlæg, var billederne. Hvordan får man rugbrødschips til at tage sig lidt godt ud på et billede? En mørkebrun flad skive, som der faktisk ikke er meget sjov ved? Hvordan bliver den lækker? Måske endda lidt sexet? I hvert fald ikke ved at ligge fladt på bordet som på dette billede:

Rugbrødschips

Jo, da jeg først begyndte at lege med dem, gik det op for mig, at jeg måtte have lidt hjælp af modlys, så lyset kommer ind igennem rugbrødet, og man kan se, hvor tynde skiverne i virkeligheden er.

Rugbrødschips

Rugbrødschips

Forestil dig scenen fra filmen ‘Den eneste ene’, hvor Sidse Babett Knudsen (næsten) elegant læner sig op ad dørkarmen og siger “Bare ærgerligt, Sonny Boy!”. Kan du se det for dig? Forestil dig nu, at en rugbrødschip gør det samme. Den læner sig op ad skålen med oliven og siger “Bare ærgerligt, Sonny Boy!”

Jeg havde samme bøvl med at få rugbrødet til at blive stående, som Sidse Babett havde med at læne sig nonchalant op ad dørkarmen. Og jeg tror, du ved, hvad jeg mener.

Kan rugbrødschips være sexede? Ja, det kan de godt. Hvis man altså har en god fantasi;-)

Rugbrødschips

Rugbrødschips er gode som en lille eftermiddagssnack. Eller til velkomstdrinken. Ovenpå en salat. Som pynt på hovedretten. Som drys til en suppe. Som chips til søndagsfilmen. Fortsæt selv listen…

Rugbrødet skal være lidt tørt og ikke skåret i skiver i forvejen. Jeg brugte mandolinjernet og skar skiver på 1½ mm, men har også brugt min foodprocessor og skåret tynde skiver på 2 mm. Er du lidt ferm med en brødkniv, skærer du dem bare i helt tynde skiver i hånden. Det er vigtigt, at de bliver skåret så tyndt som muligt, for ellers bliver de ikke sprøde, men hårde.

Prøv også at lave tynde rugchips eller brødstænger med frø og parmesan.

Rugbrødschips

Rugbrødschips

Tynde, lækre chips af tørt rugbrød.
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Bagværk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • Tørt rugbrød, ikke skiveskåret
  • 2-3 spsk olivenolie eller en oliespray
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 170° varmluft, hvis du laver flere plader ad gangen. Ellers skal ovnen stå på 190° almindelig over- og undervarme. Klargør et par bageplader med bagepapir.
  • Skær rugbrødet i tynde, tynde skiver. Del dem, så de kommer i mere mundrette stykker, fx. trekanter. Læg skiverne tæt sammen på bagepapiret, men de må ikke overlappe hinanden.
  • Pensl med olie eller brug en oliespray. (Det er klart nemmest med oliesprayen, for så kommer der ikke for meget på.) Drys med flagesalt.
  • Bag dine rugbrødschips i ovnen i 18-20 minutter, til de er sprøde og tørre.

Noter

Opbevar dem i en tætlukket kagedåse, så de ikke bliver bløde.
Tags Rugbrød, Snack, Supernem, Velkomstdrink
Rugbrødschips
Rugbrødschips
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Børnevenlig, Chips, Gæster, Nem opskrift, Rugbrød, Snacks, Stop madspild, Tapas, Tilbehør, Velkomstsnack

Previous Post: « Napoleonskager – eller Bee Gees flødekager
Next Post: Tranebærcookies med hvid chokolade – søde, salte og helt vidunderlige »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme