Rugbrødschips – hvordan bliver de sexede?

Rugbrødschips er noget af det nemmeste at lave. De er jo bare rugbrød i MEGET tynde skiver, penslet med lidt olie, drysset med salt og i ovnen. Det er der ikke mange ben i.

Der, hvor det drillede mig lidt med dette indlæg, var billederne. Hvordan får man rugbrødschips til at tage sig lidt godt ud på et billede? En mørkebrun flad skive, som der faktisk ikke er meget sjov ved? Hvordan bliver den lækker? Måske endda lidt sexet? I hvert fald ikke ved at ligge fladt på bordet som på dette billede:

Rugbrødschips

Jo, da jeg først begyndte at lege med dem, gik det op for mig, at jeg måtte have lidt hjælp af modlys, så lyset kommer ind igennem rugbrødet, og man kan se, hvor tynde skiverne i virkeligheden er.

Rugbrødschips

Forestil dig scenen fra filmen ‘Den eneste ene’, hvor Sidse Babett Knudsen (næsten) elegant læner sig op ad dørkarmen og siger “Bare ærgerligt, Sonny Boy!”. Kan du se det for dig? Forestil dig nu, at en rugbrødschip gør det samme. Den læner sig op ad skålen med oliven og siger “Bare ærgerligt, Sonny Boy!”

Jeg havde samme bøvl med at få rugbrødet til at blive stående, som Sidse Babett havde med at læne sig nonchalant op ad dørkarmen. Og jeg tror, du ved, hvad jeg mener. Kan rugbrødschips være sexede? Ja, det kan de godt. Hvis man altså har en god fantasi;-)

Rugbrødschips

Rugbrødschips er gode som en lille eftermiddagssnack. Eller til velkomstdrinken. Ovenpå en salat. Som pynt på hovedretten. Som drys til en suppe. Som chips til søndagsfilmen. Fortsæt selv listen…

Rugbrødet skal være lidt tørt og ikke skåret i skiver i forvejen. Jeg brugte mandolinjernet og skar skiver på 1½ mm, men har også brugt min foodprocessor og skåret tynde skiver på 2 mm. Er du lidt ferm med en brødkniv, skærer du dem bare i helt tynde skiver i hånden. Det er vigtigt, at de bliver skåret så tyndt som muligt, for ellers bliver de ikke sprøde, men hårde.

Rugbrødschips

Rugbrødschips

  • Tørt rugbrød, ikke skiveskåret
  • 2-3 spsk. olivenolie eller en oliespray
  • Flagesalt

Varm ovnen op til 170° varmluft, hvis du laver flere plader ad gangen. Ellers skal ovnen stå på 190° almindelig over- og undervarme. Klargør et par bageplader med bagepapir.

Skær rugbrødet i tynde, tynde skiver. Del dem, så de kommer i mere mundrette stykker, fx. trekanter. Læg skiverne tæt sammen på bagepapiret, men de må ikke overlappe hinanden.

Rugbrødschips

Pensl med olie eller brug en oliespray. (Det er klart nemmest med oliesprayen, for så kommer der ikke for meget på.) Drys med flagesalt.

Bag dine rugbrødschips i ovnen i 18-20 minutter, til de er sprøde og tørre. Opbevar dem i en tætlukket kagedåse, så de ikke bliver bløde.

Rugbrødschips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *