Regnbuemuffins – guld for enden af regnbuen?

Dette indlæg kunne også have heddet: Regnbuemuffins, den mest besværlige måde at lave vanillemuffins på. Indrømmet, der er et par arbejdsgange ekstra i denne opskrift. Men når familien spiser dem og overraskes over fundet af guld i midten af kagen, er det alle anstrengelserne værd:-)

Det er St. Patrick’s Day i dag. Irske folkeeventyr fortæller om en lille mand, en Leprechaun, som har en krukke med guld for enden af regnbuen. – Det omtalte jeg også forleden, da jeg lavede regnbuekrymmel. Det kan du lave i en kage. Hvor sejt er det?

Ideen fik jeg fra Elise Strachan, som har bloggen My Cupcake Addiction. Mage til glad og sprudlende kvinde skal man lede længe efter. Hun har hundredevis af opskrifter på alle slags kager, som man næsten ikke kan forestille sig. Også en del, som er besværlige at lave, men husk nu: 1. Elise lever af det her. 2. Det skal være lidt spektakulært for at tiltrække seere. 3. Man behøver ikke bage alle kagerne, man kan bare nøjes med at kigge og beundre;-)

Regnbuemuffin

Dejen er en ganske almindelig vanilledej til muffins. Ikke noget spektakulært over det. Man kan bare ikke lade være med at blive i godt humør, når man står og arbejder med en kage, som er så farverig som denne. Der bliver 12 regnbuemuffins af opskriften.

Regnbuemuffins

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ dl. mælk
  • Pastafarve i regnbuens farver: Lilla, blå, grøn, gul, orange, rød
  • Frosting, fx. den fra min påskekage, men kun en lille portion
  • Guldkrymmel
  • Regnbuekrymmel
  • 12 chokoladeguldmønter

Varm ovnen op til 200°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)

Rør smør lyst og luftigt med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg, så dejen er ensartet. Bland mel og bagepulver og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med mælken.

Regnbuemuffins

Del dejen i seks små skåle og indfarv hver portion med pastafarve i regnbuens farver. Læg papirmuffinforme i en muffinform med 12 huller. Du skal IKKE smøre papirformene med smørspray for en sikkerhedsskyld. Det gør den næste proces mere besværlig, jeg siger det bare;-)

Regnbuemuffins

Start med den lilla dej. Fordel dejen i de 12 forme, det er ca. en teskefuld til hver. Bred den herefter ud i bunden af formen. Fortsæt med den blå og læg en skefuld dej ovenpå den lilla. Bred dejen ud, så den dækker den lilla. Fortsæt herefter med de andre farver i rigtig rækkefølge: Grøn, gul, orange og rød. Alle skal bredes ud, så de dækker den foregående farve med et tyndt lag. Når dejen hæver, giver det regnbueeffekten.

Regnbuemuffins

Bag kagerne i 18-20 minutter, til de er gennembagte. Lad kagerne køle HELT af.

Regnbuemuffins

Nu kommer vi til det spændende

Skær et lille låg af toppen. Jeg brugte en metaltylle til at skære efter, og så skar jeg bare rundt om den med en spids kniv. Skær toppen af dette låg og gem det. Udhul din muffin lidt mere, så du har plads til at fylde noget i. Jeg brugte krymmel, som ligner små guldstykker. Det kan også være konfettikrymmel eller mini-smarties, som du laver guldfarvede med guldstøv. Fyld hulrummet op næsten til kanten og læg låget på igen. Pil papirformen af din muffin, så man kan se på den, at den er regnbuefarvet.

Regnbuemuffins

Top dine muffins med smørcreme eller en tyk glasur og drys med regnbuekrymmel. Lav en slidse med en kniv i toppen af kagen og sæt guldmønten fast.

Regnbuemuffins

Når man nu ser de færdige kager, ligner det bare, at det er en regnbuemuffins. Med guldmønten forstår man det med guld for enden af regnbuen, så det er først, når man spiser den, at man finder ud af, at der er noget indeni.

Dette trick med at udhule kagen kan bruges ved mange andre lejligheder. Forestil dig at invitere familien på eftermiddagskaffe med almindelige lyse muffins med hvid smørcreme på toppen, men når man så spiser af den, vælter det ud med lyserøde eller lyseblå smarties? (Og alle de andre farver, vil du være nødt til at spise i køkkenet;-)) En kage med wow-effekt!

Ha’ en dejlig weekend:-)

2 Replies to “Regnbuemuffins – guld for enden af regnbuen?”

  1. Hej.
    Hvad kan jeg bruge istedet for den frosting, fra din påskekage, noget nemt.
    Tak for dine lækre opskrifter som altid er nemme at lave efter

    1. Hej Martha:-)
      Tak for din søde besked:-) Du kan altid putte glasur på, hvis det skal være rigtig nemt. Jeg kan bedst li’ glasur af æggehvide og flormelis, fordi jeg synes, den bliver flottere. Så kan du sætte chokoladeknapper i regnbuefarver på eller krymmel?
      Endelig kan glasuren farves og lægges på i cirkler, hvis du har lyst?
      Ha’ en dejlig aften.
      Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *