• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Rabarber upside-down kage

Rabarber upside-down kage

8. juli 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Rabarber upside-down kagen er ikke verdens pæneste kage. Men det er en af de saftigste. Bag den og nyd en lækker kage, der holder sig i flere dage.

Rabarber upside-down kage

Hold kæft, where is it da ugly:-) (Jeg håber ikke, at jeg er den eneste, der har set ‘The Julekalender’, for så falder starten af dette indlæg lidt til jorden…)

Rabarber upside-down kage

Dette er ubestridt den grimmeste kage, jeg har bagt. Jeg overvejede at drysse lidt dekorativt krymmel på, men lod være. For når man smager på den, er udseendet fuldstændig lige meget. Det er det indre, der tæller. Og det indre i denne kage er supersaftigt, lækkert og også lidt tungt. Lad mig præsentere dig for Rabarber upside-down kagen.

Rabarber upside-down kage

Kagen er med karamel og rabarber, som efter bagning trænger ned i den saftige kage, når man vender den op og tager formen af.

Er dette mon sæsonens sidste rabarberopskrift? Måske… Men jeg tror liiiige, der er en rabarbertærte, som også vil bages, før det er slut.

Det kan ikke betale sig at lægge rabarberne dekorativt i denne kage, for man ikke se det for karamel og rabarbersaft, når den er vendt om. Til gengæld løber både karamel og rabarbersaft ned i kagen og gør den saftig.

Rabarber upside-down kage

Hav alting klar, før du laver karamellen. Ellers når den nemlig at stivne, og det er ikke nogen fordel.

Find endnu mere inspiration til, hvad du skal bruge dine rabarber til her.

Rabarber upside-down kage

Rabarber upside-down kage

En saftig upside-down kage med karamel og rabarber.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Fyld

  • 450 g rabarber
  • 125 g rørsukker
  • 2 tsk Maizena

Dej

  • 175 g smør
  • 225 g rørsukker
  • Fintrevet skal af en lille, økologisk citron
  • 4 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 300 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¾ dl skyr eller creme fraiche

Karamel

  • 125 g rørsukker
  • 50 g smør

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 165°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Rengør rabarberne og snit dem i stykker på 2 cm længde. Bland rabarberne med sukker og Maizena i en skål og lad det trække i en halv times tid. Rør i det en gang i mellem.
  • Imens rører du smørret lyst og luftigt med rørsukkeret og den fintrevne citronskal. Tilsæt de fire æg ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
  • Sigt mel, bagepulver og natron sammen og tilsæt det ad et par gange, skiftevis med creme fraichen. Rør ikke for meget, det skal kun lige blandes godt.
  • Gør en springform på 23 cm klar ved at beklæde bunden med bagepapir, som klemmes fast mellem bund og side, og smøre siderne godt. Læg to lag staniol udenom formen, så den slutter helt tæt i bunden og sæt formen på en bageplade.
  • Bland smør og rørsukker til karamellen i en lille gryde. Pisk, mens du lader det smelte og koge op, så det bruser i et par minutter.
  • Hæld karamellen i bunden af springformen og fordel herefter rabarberne med saft og sukker. Hæld dejen henover og glat den med en dejskraber.
  • Bag din rabarber upside-down kage i 1 time og 15 minutter. Det øverste af dejen kan synes færdig allerede efter 45 minutter, men der, hvor dejen møder rabarberne, vil dejen være ubagt i længere tid.
  • Når du har taget kagen ud, skal du lade den køle af i 5-10 minutter i formen, før du med en kniv skærer hele vejen rundt langs kanten af springformen. Læg et fad omvendt henover kagen og vend den om, før du fjerner springformen og papiret.
  • Lad kagen køle af på fadet, mens rabarbersaft og karamel synker ned i din rabarber upside-down kage og gør den blød og lækker. Server den gerne med creme fraiche eller vanilleis.

Noter

Kagen er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Formkage, Karamel, Rabarber
Rabarber upside-down kage
Følg mig på Instagram

Tags: Dansk kage, Forår, Formkage, Karamel, Nem opskrift, Rabarber, Rørekage, Sommer

Previous Post: « Karamelmuffins med ægte karamel
Next Post: Pina colada lagkage – Piña colada, den perfekte drink »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme