• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Helstegt oksemørbrad – sådan steger du den perfekt

Helstegt oksemørbrad – sådan steger du den perfekt

27. december 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Ved du, hvor let det er at stege en hel oksemørbrad eller roastbeef helt perfekt? Du skal kun bruge ovnen eller grillen i sammenlagt 28 minutter, resten er hviletid! Det bliver ikke nemmere! Du får en gæstemiddag uden stress. Kødet venter på, at gæsterne bliver færdige med forretten eller hænger fast i trafikken, uden at værtinden går i panik.

Roastbeef eller oksemørbrad rosastegt

Oksemørbrad til nytår?

Dette er min go-to opskrift til fx nytårsaften. Det er nem gæstemad, men også når vi kun er vores lille familie samlet, er det verdens nemmeste genvej til perfekt stegt kød.

Du har frit slag med tilbehøret til kødet. Det kunne fx være en broccolisalat eller flødekartofler, du serverede til. Begge dele kan laves i god tid og skal kun vente på gæsterne, og at kødet får de sidste minutter i ovnen.

Prøv også at lave kartoffeltårne eller røstikartofler til. Er det aspargessæson, så server hvide asparges med brunet smør og hasselnødder til.

Roastbeef

Rosastegt roastbeef eller oksemørbrad

Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 28 minutter min
Hviletid 2 timer t 10 minutter min
Samlet tid 2 timer t 48 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • Oksemørbrad eller roastbeef
  • Salt
  • Peber
  • Timian

Sådan gør du
 

  • Start med at pudse kødet af for hinder, hvis det er nødvendigt. Varm ovnen op til 250° (alm. ovn, ikke varmluft). Krydr kødet godt med salt, peber og timian. Læg kødet i et ovnfast fad af passende størrelse og sæt det midt i ovnen i 20 minutter.
  • Tag kødet ud, pak det godt ind i sølvpapir, læg det i en frysepose (for at holde styr på kødsaften) og pak det hele godt ind i et stort håndklæde. Lad kødet hvile ved stuetemperatur i 2 timer (og går der 2,5 timer går det også).
  • Du kan bruge tiden, mens kødet hviler, til at klargøre resten af middagen, dække bord, klæde om – og alt det andet du lige skal have styr på. Mens kødet hviler, bevæger varmen sig fra ydersiden af stegen ind mod kernen, men kernen forbliver rød.
  • Når de to timer er gået, varmes ovnen igen op til 250°. Hvis du har en gasgrill, giver det en lækker smag til kødet at stege den sidste gang i grillen i stedet for ovnen.
  • Kødet pakkes ud (pas på kødsaften, den kan du bruge i din sauce), lægges tilbage i det ildfaste fad og steges yderligere 8 minutter.
  • Kødet skal nu hvile igen i ti minutter indpakket i sølvpapir, før du skærer det ud. Og voilá: Du har et helt perfekt stegt stykke kød, helt uden sved på panden.
Tags Aftensmad, Nytår, Oksekød, Steg
Følg mig på Instagram.

Tags: Aftensmad, Dansk klassiker, Familiefavorit, Fest, Gæster, Mørbrad, Nem opskrift, Nytår, Oksekød

Previous Post: « Småkagemand som bordkort – en alsidig herre
Next Post: Et nyt år! Det ønsker jeg mig i 2019 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ilse

    26. december 2021 kl. 11:57

    Ser lækker ud, men du skriver ikke noget omkring vægten af kødet? Det er måske underordnet

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. december 2021 kl. 11:58

      Hej Ilse:-)
      Ja, vægten er underordnet, for den virker både på hele og halve oksemørbrad;-)
      Godt nytår!

      Kh Lene

      Svar
  2. Mie

    26. december 2021 kl. 21:07

    Virker det også med en kalvemørbrad?

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. december 2021 kl. 21:09

      Hej Mie:-)
      Det er jeg sikker på, det gør;-)
      Godt nytår!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme