• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Lagkage med chokolade- og hindbærmousse

Lagkage med chokolade- og hindbærmousse

15. oktober 2016 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

“Kunne du ikke bage en lagkage, jeg kan have med til mine kolleger, når jeg går på efterårsferie på fredag?” Jooooh… Man kan ikke bare lade sådan en ud(/op)fordring gå forbi, vel? Og al den tiltro, der bliver lagt på mine skuldre… Jeg, der helst ikke overpynter en kage, men lader den være så simpel som muligt?

Lagkage med chokolade- og hindbærmousse

Den første lagkage og en af de første opskrifter

Dette er mit absolut første forsøg med en lagkage, som ikke bare er en almindelig lagkage. Jeg har set lagkageplast på TV og opgivet på forhånd. Men det er slet ikke så kompliceret. Det er nærmest smart:-) Der er hold på kagen, og man kan bygge den højere og mere lige, end hvis man bare lagde almindelige bunde sammen med noget creme. Prøv det!

Jeg så et billede på Pinterest af en lagkage med chokolademousse og fulgte linket. Jeg endte på spisbedre.dk, har rettet opskriften til og improviseret lidt.

Da der kunne være op til 20 kolleger på arbejde, lavede jeg kagen med en diameter på 27 cm. Den blev flottere, end jeg havde forestillet mig, og må siges at være den bedste lagkage, jeg nogensinde har smagt. Alt går op i en højere enhed, lidt surt, lidt sødt og lidt salt. Helt perfekt, når hver skefuld bliver blandet i munden. Himmelsk, intet mindre!

Lagkage med chokolade- og hindbærmousse

Det tager det meste af en dag at lave kagen. Så er du advaret! Det er dog alle anstrengelserne værd. Den er ikke kompliceret. Det er tiden i køleskabet, som får det til at tage lang tid.  Og ja, kagen kunne transporteres fra Odense til Kolding og stadig se godt ud, da den nåede frem;-)

Du finder mine øvrige lagkageopskrifter her.

Lagkage med chokolade- og hindbærmousse

Lagkage med mælkechokolade- og hindbærmousse

En fin, enkel lagkage med kakaobund, kiksebund, hindbærmousse og mælkechokolademousse.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Køletid 6 timer t
Samlet tid 7 timer t 35 minutter min
Ret Lagkage
Køkken Bagværk
Antal 18 personer

Udstyr

  • 1 Springform, Ø27 cm
  • 1 Kageplast, H8xL88 cm

Ingredienser
  

Mørk lagkagebund

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 90 g sukker
  • 80 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 spsk mørk kakao
  • 2 tsk bagepulver

Mørk kiksebund

  • 450 g Digestivekiks
  • 180 g smør
  • 4 spsk brun farin
  • 4 spsk mørk kakao
  • ½ tsk fint salt

Mælkechokolademousse

  • 4 blade husblas
  • 360 g mælkechokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 5½ dl piskefløde
  • ½ tsk groft salt

Hindbærmousse

  • 6 blade husblas
  • 550 g (frosne) hindbær
  • 225 g sukker
  • 2 vanillestænger
  • 3½ dl piskefløde
  • 270 g skyr med vanille
  • Saft af en citron (ca. ⅔ dl.)

Pynt

  • Mørk kakao
  • 40 g mælkechokolade

Sådan gør du
 

Mørk lagkagebund

  • Tænd ovnen på 240° (alm. ovn, ikke varmluft). Pisk æg og sukker skummende. Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen, så luftigheden bevares.
  • Beklæd bunden af springformen med bagepapir og fordel dejen i formen. Bages 5 minutter.
  • Afkøles på en bagerist og tildækkes med et viskestykke, når den er kold. Du skal først bruge den om et par timer, så den må ikke blive tør.

Mørk kiksebund

  • Beklæd springformens bund med bagepapir. Knus kiksene til krummer i en foodprocessor og bland dem med farin, sigtet kakaopulver og salt.
  • Smelt smørret ved svag varme og rør det i kiksekrummerne. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen og tryk den godt sammen med en dejskraber.
  • Sæt kiksebunden i køleskabet, mens du laver chokolademmoussen.

Mælkechokolademousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Hak chokoladen, smelt den over vandbad og tag den af varmen. Rør æggeblommerne i chokoladen.
  • Varm 2 dl. af piskefløden til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen. Knug husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde. Rør rundt, til husblassen er helt opløst.
  • Rør fløde-/husblasblandingen i chokolademassen lidt ad gangen og rør energisk i midten af blanding med en dejskraber, til chokolademassen samler sig og bliver blank og glat. Rør salt i. Lad det køle af, til det er lunkent.
  • Pisk resten af fløden til bløde toppe og vend det forsigtigt i chokolademassen.
  • Læg den stive kiksebund på et kagefad og sæt et stykke lagkageplast fast langs springformens inderste kant.
  • Fordel chokolademoussen ovenpå kiksebunden og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer. Når den er stivnet, lægges chokoladebunden ovenpå.

Hindbærmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Skrab kornene ud af vanillestængerne.
  • Kom hindbær og sukker i en gryde sammen med vanillekorn og de flækkede vanillestænger, og bring det i kog. Lad det koge i 10 minutter ved svag varme og smag til med citronsaft.
  • Blend hindbærrene til en jævn puré med en stavblender, og pres mosen gennem en fintmasket sigte ned i en skål, så kernerne sorteres fra, og der kun er den rene puré tilbage.
  • Hæld den siede hindbærpuré tilbage i den rene gryde og varm den op. Husblassen knuges fri for vand og smeltes i den varme hindbærpuré. Rør til husblassen er helt opløst.
  • Lad pureen køle af, til den er lunken.
  • Pisk fløden til skum og vend forsigtigt skyren i. Vend flødeblandingen med den lunkne hindbærpuré, til den er helt glat og ensartet.
  • Hæld moussen ovenpå lagkagebunden, og sæt kagen på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
  • Høvl de 40 g mælkechokolade til spåner.
  • Fjern springformsringen og skær lagkageplasten forsigtigt fra. Glat evt. mousserne med en paletkniv.
  • Sigt kakaopulver hen over kagen, og pynt den med chokoladespåner og friske bær.

Noter

Lagkagen kan fryses ned, så den kan laves i god tid. Holdbarheden er op til tre måneder.
Tags Chokolade, Hindbær, Lagkage, Mousse
Lagkage med chokolade- og hindbærmousse snit

Update med alternativt pynt

Jeg har siden da bagt denne lagkage flere gange med skiftende pynt. Jeg har pyntet den med en rosa glaze på toppen og omkranset af et chokoladegitter.

Lagkage med hindbærmousse
Lagkage med hindbærmousse

Jeg har prøvet at vride en bomuldssnor hårdt op i vand, før jeg lagde den dekorativt på toppen af kagen og dryssede med mørk kakao. Derefter var det en smal sag at fjerne snoren og beundre det fine mønster. – Og kakaoen på snoren hang fast i den, så det ikke dryssede på utilsigtede steder på kagen.

Lagkage med hindbærmousse
Lagkage med hindbærmousse
Lagkage med hindbærmousse

Tags: Chokolade, Chokolademousse, Dessert, Fest, Fødselsdag, Gæster, Hindbær, Hindbærmousse, Husblas, Lagkage, Mousse, Moussekage

Previous Post: « Spaghetti Carbonara – nem og hurtig hverdagsmad
Next Post: Bag med surdej – man kommer til at holde af sådan en lille én »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Solveig

    1. november 2018 kl. 8:08

    Sikke en fin kage.
    Kan man ligge fondant over den eller vil det blive for tungt ovenpå moussen?
    Mvh Solveig

    Svar
    • Lene

      1. november 2018 kl. 8:10

      Hej Solveig:-)
      Mousserne kan sagtens bære fondant, men du skal huske at smøre kagen op, før du lægger fondant over, da fløden i moussen ellers vil ødelægge fondanten;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Solveig

    1. november 2018 kl. 8:15

    Super tak

    Svar
  3. Henriette

    19. januar 2019 kl. 17:32

    Den ser super lækker ud. Den vil jeg prøve og lave. Er der noget med at mousser nemt kan skille?
    Og hvis jeg vil lave en i en mindre form, kan jeg vel bare halvere opskriften?
    Jeg er meget ny i kagebagning. 🙂
    Hilsen Henriette

    Svar
    • Lene

      19. januar 2019 kl. 18:13

      Hej Henriette:-)
      Mousser kan skille, hvis de ikke er kølet nok ned, når flødeskummet blandes med bærrene, fx. – Eller hvis man pisker for meget, så flødeskummet skiller.
      Du kan sagtens halvere opskriften. Hvis du vil have en mere nøjagtig beregning på størrelsen, kan du læse om det her:-)
      Bagvrk.dk/stoerrelsesforhold
      Kh Lene

      Svar
  4. Susanne

    10. marts 2019 kl. 20:40

    Hej

    Det lyder som en super lækker kage. Elsker simpelthen dine opskrifter.

    Har du et bud på, hvor mange mennesker der er til i én kage? Jeg vil nemlig gerne lave den til min datters konfirmation og der kommer ca. 50 gæster.

    Kh. Susanne

    Svar
    • Lene

      10. marts 2019 kl. 20:43

      Hej Susanne:-)
      Tusind tak for dine søde ord:-)
      Der blev 20 stykker ud af lagkagen på 27 cm i diameter. God fornøjelse med kagen og tillykke med din datter:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme