Opdag en uimodståelig kombination af sødme og salt i den sprøde melonsalat med feta og rucola. Den saftige melon, den cremede feta og den pebrede rucola skaber en harmonisk symfoni af smag i hver eneste bid.
Skal man gøre min mand glad, skal man servere salat til hvert eneste måltid. Som tilbehør ganske vist, men han foretrækker salat frem for kartofler og sauce.
Melonsalat er nem gæstemad
Melonsalaten her fik hurtigt ben at gå på og blev bedømt som den bedste og friskeste salat i mands minde. Det siger ikke så lidt;-)
Den farverige og forfriskende salat er den perfekte ledsager til sommerens frokoster eller som let og lækkert tilbehør. Lad dig forføre af den sprudlende smagseksplosion og nyd et kulinarisk eventyr, der får dine smagsløg til at danse af glæde!
Det er nemt at lave melonsalaten, og det er nemt at lave en stor portion. Derfor er opskriften her særdeles velegnet til sommerens fester og sammenkomster. Stil salaten frem på en buffet med lækkert focacciabrød og en kartoffelsalat eller broccolisalat. Det er nem gæstemad.
Du kan sagtens lave salaten i god tid, men vent med at drysse de ristede pinjekerner henover, så de bevarer sprødheden.
Varier salaten med de meloner, som er i sæson. Brug mozzarella i stedet for feta. Brug babyspinat, små sprøde salatblade eller lige det, du har lyst til og kan få fat i. Opskriften er taknemmelig, for det er den nemme dressing, der gør hele forskellen.
Melonsalat med feta og rucola
Ingredienser
- 125 g Rucolasalat
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 spsk olivenolie
- 1 melon fx, galia melon
- 125 g feta, skåret i tern fx Puck feta
- ½ rødløg i tynde skiver
- 40 g pinjekerner
- 1 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
- 1 nip flagesalt
Sådan gør du
- Skyl rucolasalaten godt og lad den tørre på et viskestykke. Fordel salaten på et stort fad. Dryp balsamico og olivenolie over og vend det rundt, så det er godt fordelt.
- Skræl melonen, halver den og skrab kernerne ud. Skær melonen i tern. Fordel dem over salaten.
- Fordel fetaen, de tynde skiver rødløg og pinjekernerne henover melonen. Dryp med den sidste spiseskefuld olivenolie og drys med friskkværnet peber og flagesalt. Stil salaten køligt indtil servering.
Skriv et svar