• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Kartoffelsalat – det her er verdens bedste opskrift!

Kartoffelsalat – det her er verdens bedste opskrift!

18. februar 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Solen skinner fra en skyfri himmel. Det lugter lidt af forår, selvom kalenderen stadig siger midt i februar. Har du også lyst til grillmad og kartoffelsalat?

Sommerstemning på terrassen med opdækning og kartoffelsalat.

Jeg tog billeder til denne opskrift sidste år i maj. Det var starten på den varmeste sommer i mands minde. Sommeren blev ved og ved, og vi boede nærmest udendørs hele døgnet. Selvom græsplænen nok ikke bliver til græsplæne igen, ville jeg ønske, at det blev sådan en lang sommer igen i år.

Jeg fik ikke opskriften på bloggen i sommer. Heller ikke, da min søster spurgte efter den i januar. Men nu, hvor solen skinner, vil jeg dele den med dig, så du er klar til at servere frikadeller eller pølser fra grillen.

Kartoffelsalat på terrassebord. Sommerstemning.

Kartoflerne

Kartoffelsalat bliver allerbedst med små, nye sommerkartofler, når den tid kommer. Indtil da må vi vælge en kartoffelsort, som stadig er lidt fast efter kogning. Eller lade være med at koge kartoflerne fuldstændig møre.

Jeg har bedst erfaring med at skære kartoflerne ud, før jeg koger dem. Så er det nemlig nemmere at holde øje med, hvornår kartoflerne er kogt lige tilpas, og kogetiden er ikke så lang.

Opdækning udenfor med Lexington serviet og kartoffelsalat. Bagvrk.dk

Dressing til kartoffelsalat

Det er simpelt at lave kartoffelsalat, men det hele afhænger af dressingen. Dressingen skal smage af noget, men må ikke overtage hele styringen. Den skal være mild, men samtidig så krydret, at kartoflerne ikke synes søde og flade.

Dressingen til min kartoffelsalat er en blanding af ylette og mayonnaise. Du kan bruge forskellige surmælksprodukter som yoghurt naturel, creme fraiche eller ymer i stedet. Jeg vil ikke bruge skyr. Det bliver for tørt og syrligt til dressingen.

Min mayonnaise er en fuldfed variant i pose. Det, synes jeg, er nemmest at arbejde med. Det er i hvert fald nemmere, at få det hele ud af posen i forhold til at klemme det ud af en plastictube.

Dressingen smages til med hakket rødløg, dijonsennep, salt, peber og purløg eller dild. Du tilpasser den bare efter din egen smag;-) Men du skal unde dig selv at lave dressingen med halvt mayonnaise og halvt surmælksprodukt. Det giver en fin balance mellem det syrlige og det fede.

Vi blander tomater i grove tern i vores kartoffelsalat. Du kan også bruge agurk eller radiser. Servér evt. kartoffelsalaten sammen med souvlakispyd fra grillen.

Kartoffelsalat

Verdens bedste kartoffelsalat smagt til med sennep, purløg og hakket rødløg.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Ret Aftensmad, Grill, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fyld

  • 1200 g afkølede, kogte kartofler
  • 2-3 tomater i grove tern

Dressing

  • 200 g mayonnaise
  • 200 g ylette/ymer
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg (og/eller dild)

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne lige netop møre. Skær dem evt i mindre stykker. Lad kartoflerne afkøle helt. Skær tomaterne i grove tern.
  • Bland mayonnaise og ylette. Smag til med rødløg, sennep, salt, peber og purløg. Tilsæt kartofler og tomater og vend det rundt.
  • Stil kartoffelsalaten køligt indtil servering.
Tags Grill, Kartoffel, Salat
Kartoffelsalat i baggrunden. Tallerken og glas foran.

Tags: Dansk klassiker, Grill, Kartoffel, Nem opskrift, Picnic, Salat, Sommer, Tilbehør aftensmad

Previous Post: « Cremetærte med babypærer – eller andre slags frugt
Next Post: Bagvrk i Pindle – linselus eller opskrift? Læs om mit interview… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bente

    19. februar 2019 kl. 18:14

    Åhhhhhh, så er sommeren på vej .
    Elsker det.

    Svar
    • Lene

      19. februar 2019 kl. 19:09

      Ja, Bente, det satser vi på:-D
      Kh Lene

      Svar
  2. Gitte Kirstine

    19. februar 2019 kl. 19:59

    Jeg elsker kartoffelsalat – så jeg skal helt sikkert prøve din opskrift til sommer. 😀

    Svar
    • Lene

      20. februar 2019 kl. 7:28

      Ja, det må du simpelthen gøre:-)
      Kh Lene

      Svar
    • Pia

      10. april 2021 kl. 17:28

      Din opskrift på kartoffelsalat, er stort set den samme som jeg er vokset op med.
      Vi kommer dog både agurker og tomater i.
      Dressingen er den samme.

      Der findes ikke en bedre kartoffelsalat.

      Svar
      • Lene Tranberg

        10. april 2021 kl. 17:46

        Hej Pia:-)
        Ja, det er verdens bedste;-) Agurker er også lækkert i kartoffelsalat.
        God weekend!

        Kh Lene

        Svar
  3. Randi

    10. april 2021 kl. 18:54

    Hej Bagvrk

    Hver gang jeg logger ond på din blog og ser dit billede, så bliver jeg glad og kan ikke lade være med at smile tilbage – og så er et ikke engang pga det, at jeg nærmest hver eneste dag kigger ind – dejligt sted at været…… TAK

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. april 2021 kl. 18:59

      Kære Randi:-)
      Tusind tak for din søde besked<3
      Tak, fordi du læser med. Det inspirerer mig til at gøre verden til et lidt bedre sted.
      Ha’ en dejlig aften!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme