Muligheden foreligger, at alle allerede har en opskrift på broccolisalat. Men jeg ved, at mine børn ikke har skrevet den ned. – Og i stedet for at de skulle Google den, ville det være fint, hvis de bare skulle på min hjemmeside og finde den;-) Måske er der andre, der heller ikke har den?
Uanset hvad, er en broccolisalat lækker med stort L. Det er nemt at lave, der er få ingredienser, den smager godt som tilbehør til stort set alt kød – men alligvel får vi det ikke ret tit. I hvert fald ikke i vores familie. I dag er det gået op for mig, hvorfor.
Når en ingrediens sætter en stopper for projektet
Der er en enkelt ting på ingredienslisten, som stikker ud fra de andre. En ting, jeg kun sjældent har i køleskabet: Ylette! Der skal bruges en (1!) dl. Men hvad sytten skal jeg bruge resten af den til? Nu er det jo ikke sådan, at Ylette sælges i halve liter, eller i små bægre ligesom yoghurt, vel? Så man kunne nøjes med at købe det, man skulle bruge? Næ, kun hele liter. Så broccolisalat har været en ret, jeg kun lavede, når der skulle laves store portioner som til mine forældres diamantbryllup for nogle år siden.

Det er helt sikkert en skam. Men i dag undres jeg over, at jeg dog ikke for længe siden har eksperimenteret med at erstatte ylette med noget andet. – Og her tænker jeg ikke på ymer, for det fås også kun i hele liter;-)
I et velassorteret køleskab som vores står der tit en rest creme fraiche eller syrnet fløde, fordi vi har brugt det til guacamole, til at dæmpe chilismagen i Nikolais Chili con carne eller ved siden af et stykke tærte.
Som tænkt, så gjort. Det er ikke for sent at reducere tidsintervallerne mellem, at der bliver serveret broccolisalat her i huset. Og heller ikke hjemme hos dig.
Broccolisalat er perfekt til buffet
Broccolisalat er en klassiker på buffet’er. Der er ikke mange, der ikke kan li’ det. Den er dekorativ, både i skålen og på tallerkenen og rammer bredt smagsmæssigt. Jeg serverede den til frikadeller. Men som det ofte er med mine opskrifter: Du bestemmer, om det er kylling, okse- eller svinekød.
I min håndskrevne kogebog har jeg i parentes skrevet, at portionen passer til 10 personer som tilbehør. – Men så skal du nok også have kartofler til eller et godt brød.


Broccolisalat
Ingredienser
- 2 bundter broccoli
- 1 rødløg
- 1½ dl rosiner
- 1 dl solsikkekerner
- 120 g peanuts
- 1 dl Miracle Whip (det må gerne være den fedtfattige Balance)
- 1 dl creme fraiche/ylette/syrnet fløde
- ½ dl sukker
- 3 tsk rødvinseddike
- Salt og peber
- 1-2 pakker bacon
Sådan gør du
- Broccolien skylles godt, det allernederste, træede stykke af stokken skæres af, og resten skæres i mundrette stykker og buketter (også det øverste af stokken). Rødløget hakkes fint, og tilsættes sammen med rosiner, solsikkekerner og peanuts.
- Dressingen røres sammen, og smages til med salt og peber, før den blandes med salaten.
- Lad salaten trække minimum fire timer i køleskab. Så bliver den bedst.
- Baconen steges sprød på en varm pande, klippes i mindre stykker og drysses først over lige inden servering, så den ikke bliver blød.
Noter


Skriv et svar