• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Makronmuffins, som ikke falder sammen – et mysterium?

Makronmuffins, som ikke falder sammen – et mysterium?

24. januar 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Virkelig mange har problemer, når de bager makronmuffins. En ret stor andel af opskrifter giver muffins, der faldet sammen eller ikke hæver op. Bagt rigtigt er makronmuffins en lækkerbisken: Sprød top, saftigt, luftigt indre og en god smag af makroner og marcipan. Du får hemmeligheden bag min opskrift her.

Billederne i min opskrift havde levet i over fire år på bloggen. Der sker meget med billeder og fotografevner på den tid, så hermed har du opskriften opdateret og nyfotograferet, så du får endnu mere lyst til at bage med makroner.

Mysteriet om makronmuffins

Min søster har en tidligere kollega, som hedder Sten. Mens de fortravlede sad ved computerskærmene og sukkede efter noget sødt om eftermiddagen, faldt snakken tit på kage og opskrifter. Sten havde lidt problemer med sine makronmuffins. De faldt altid sammen, men han ville så gerne bage dem, fordi de smagte så godt. Jeg har derfor længe haft et hængeparti med at finde en god opskrift til Sten. (Ikke fordi det er en ønskebrønd det her, men et godt mysterium er altid spændende.)

Makronmuffins udvalgt Bagvrk.dk

Jeg havde skrevet et indlæg om fejlfinding ved kagebagning, og i min research fandt jeg løsningen på Stens problemer. Jeg er helt sikker på, at han rører for meget i dejen og/eller bager dem ved for høj temperatur. Jeg har derfor løst makronmuffinmysteriet og kan hænge min Sherlock Holmes hat over på stumtjeneren for i dag;-)

Der er forskel på forskellige typer mandelessens og mandelekstrakt. Derfor vil jeg råde dig til at smage dig lidt frem, hvad du synes om smagen i den rå dej. Det er nemmere at tilføre lidt ekstra end at fjerne det igen, så prøv med en teskefuld ad gangen. Jeg brugte den fra Tørsleff, fordi det var den, jeg havde i skabet.

Makronmuffins før bagning Bagvrk.dk

Der er yoghurt naturel i opskriften. Det kunne lige så godt have været creme fraiche eller kærnemælk, hvis det var det, vi havde haft i køleskabet.

Jeg har en basisopskrift på muffins, som jeg går ud fra, når jeg skal prøve noget nyt, fordi jeg ved, at den virker. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang, vel? Jeg kan bedst li’, når mine muffins og cupcakes er flade på toppen, fordi det så er nemt at få glasur eller anden topping til at ligge pænt. Derfor bager jeg gerne ved 180° i stedet for de 200°, der står i mange opskrifter.

Der behøver ikke komme noget ovenpå makronmuffins, men vil du gerne pynte dem på toppen, kunne det være med en smule smeltet, lys chokolade.

Makronmuffins Pinterest Bagvrk.dk

Er du på jagt efter flere, nemme muffins, er jeg sikker på, at bananmuffins eller drømmekagemuffins er noget for dig.

Makronmuffins udvalgt Bagvrk.dk

Makronmuffins

Luftige makronmuffins med sprød top og saftigt indre.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 21 minutter min
Samlet tid 36 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 tsk mandelekstrakt
  • 60 g yoghurt naturel (eller creme fraiche)
  • 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g makroner

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen op til 180° (alm. ovn, ikke varmluft.) og læg 12 papirforme i en fast muffinform med 12 huller.
  • Pisk smør og sukker godt sammen, så det bliver lyst og lidt luftigt. (Med røremaskine eller håndmixer.) Rør æggene sammen med mandelekstrakt og yoghurt. Tilsæt blandingen ad to omgange og rør godt mellem hver gang. Nu skal du ikke bruge røremaskinen mere!
  • Bland mel og bagepulver i en skål. Knus makronerne ned i skålen med melet med hænderne. Det skal ikke blive til småkrummer, der må gerne være større stykker i. Bland dem godt med melet.
  • Vend mel og makroner i den våde blanding med en dejskraber. Rør ikke for meget, for så bliver kagerne kompakte. Det skal kun lige blandes godt.
  • Fordel dejen i muffinformene og bag kagerne i ca. 21 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om de er gennembagte, eller der følger dej med op. Åbn ikke ovnlågen før tid. Du har lys i ovnen og glas i lågen, for at du kan følge med;-)
  • Lad kagerne stå fem minutter i metalformen, før du lader dine makronmuffins afkøle helt på en bagerist.

Noter

Makronmuffins kan godt fryses i op til tre måneder, hvis du når det, inden du har spist dem alle.
Tags Dansk Klassiker, Muffins, Supernem

Tags: Bageskole, Bagværk, Bagvrks bedste, Billig, Børnevenlig, Cupcakes, Dansk klassiker, Hurtig, Makroner, Muffins, Nem opskrift, Rørekage

Previous Post: « Nytår 2022 – successer, tanker og en top 10
Next Post: Choux au craquelin med Earl grey creme – den perfekte guide til vandbakkelser »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke

    13. december 2020 kl. 10:48

    Alle andre opskrifter på makron muffins jeg kender og jeg har set er der ikke yoghurt ell creme fraiche i. Kan man skifte det ud med noget andet. Jeg er laktose allergiker, men vil gerne finde en idiot sikker opskrift, for mine falder også altid sammen.

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. december 2020 kl. 11:27

      Hej Rikke:-)
      Jeg har desværre ikke nogen erfaring med laktose allergi. Kan du tåle de “laktosefrie” produkter eller er det helt no-go?
      Noget af det vigtigste, når man bager muffins og andre rørekager, er, at æggene ikke er køleskabskolde, og at man ikke rører/pisker dejen, efter melet er kommet i. Det skal kun lige vendes i med lange tag med en dejskraber, til der ikke er mere synligt mel. Du kan også finde flere fejlmuligheder i dette indlæg: https://bagvrk.dk/fejlfinding
      Måske er det bare en lille justering i fremgangsmådeb, der skal til;-)

      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  2. Sisse

    7. maj 2021 kl. 13:39

    Har du erfaring med at komme f.eks. rabarber stykker i dejen, tænkte at drysse dem med sukker og vende dem i, tror det det gør noget for muffinen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. maj 2021 kl. 13:40

      Hej Sisse:-)
      Det kan du sagtens. Det vil de kun blive saftigere af.
      God bagelyst;-)

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme