Konfetti Mix cookies har en mild smag af lakrids og er samtidig så farvestrålende, at de er lige til at blive i godt humør af.
Jeg har haft det lidt svært med alle de opskrifter, der har været lakrids i de sidste mange år. Jeg synes fx ikke, chokoladeovertrukket lakrids er en himmerigsmundfuld, eller at lakrids har det mindste at gøre i nærheden af min steak.
Sidste år fik jeg et billede fra en ven, som var i Finland, hvor der var blevet serveret cookies med lakrids for ham – som endda smagte godt. Jeg har gået som katten om den varme grød siden.
Konfetti Mix cookies
Jeg har haft lyst til at bage småkager med farvestrålende krymmel i. Men det var først, da jeg stod med posen med de glade lakridsdragees i hånden, at jeg så for mig, hvordan de to ting kunne kombineres. Konfetti Mix Cookies!
Konfetti Mix har en sød lakridssmag, men er ikke hård lakrids. Dragé-metoden stammer fra Frankrig, hvor man lagde en tynd sukkerskal omkring en midte af fx mandel. Det samme gælder min absolutte slikfavorit, Lakridspinde. Der SKAL være Lakridspinde på en kagemand, hvis du spørger mig:-)
Jeg fik Junior til at agere håndmodel, da jeg skulle tage billederne. Baggrunden skulle være farvestrålende og Tivoli-agtig, så det matchede de farvestrålende cookies. De var nu heller ikke nemme at holde fingrene fra:-)
Har du lyst til flere cookies, kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på fx disse to: Bløde, chewy chokoladecookies, Nutellacookies eller mine vanvittigt lækre tranebærcookies med hvid chokolade!
Konfetti Mix cookies
Ingredienser
- 115 g blødt smør
- 150 g sukker
- 1 æg, str. M/L
- 1 tsk citronsaft
- 180 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 1 tsk natron
- 1 tsk Maizena majsstivelse
- 1½ tsk rålakridspulver
- 80 g Konfetti Mix lakridsdragé (en pose)
- 20 g multifarvet krymmel
Sådan gør du
- Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ægget og citronsaften og rør igen, til du har en glat, sammenhængende masse.
- I en skål sigter du mel, natron, Maizena og rålakridspulver sammen og blander det med et piskeris, så alt er godt fordelt.
- Rør de tørre ingredienser sammen med de våde, til der ikke er striber af tørt mel.
- Del hver Konfetti Mix dragé i fire-seks stykker og rør dem i dejen sammen med krymlen. Rør ikke for længe, kun til alt er blandet grundigt.
- Dæk skålen til og lad dejen hvile i køleskabet i 2-3 timer.
- Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
- Tril dejen til kugler på størrelse med en stor teskefuld (ca. 16 g), og sæt dem med god afstand på bageplader med bagepapir.
- Bag dine cookies i nederste tredjedel af ovnen i 10-12 minutter. Lad kagerne afkøle på pladen i 5 minutter, før du flytter dem til afkøling på en rist.
Skriv et svar