• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Marengs & småkager / Nutellacookies – det allerbedste af alting

Nutellacookies – det allerbedste af alting

15. november 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Sprøde i kanten, bløde og lidt seje og med en blød klump Nutella i midten. En fyldig smag af mørk chokolade, lidt salt og hasselnødder, og jeg kan ikke modstå fristelsen til at spise rundt langs kanten først, før jeg bider i Nutellaen i midten. Nutellacookies har det bedste af alting.

Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.

Jeg tog en kage i hånden, da jeg gik mod computeren for at skrive det her indlæg. Jeg tog en bid, ombestemte mig og tog en Nutellacookie mere med. En er ikke nok, men fire kan godt blive for meget, for de er lidt store;-) (Som om for meget chokolade og Nutella nogensinde har været for meget?)

Der skal dog lyde en lille advarsel: Sørg for at putte kagerne i en kagedåse, og sæt låget godt på. Sæt derefter dåsen så højt op, at du ikke kan nå den uden at hente en stol. Du må ikke gøre det for nemt for dig selv. Så spiser du dem bare! Du risikerer også at få fedtede fingre. Nu har jeg sagt det;-)

Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.

Det er på eget ansvar at bage Nutellacookies!

Der er ikke noget svært i opskriften. Du skal bare sætte Nutellaklumperne i fryseren, så de bliver hårde. Derefter er det ikke noget problem at rulle dem ind i dejen, så de bliver lukket helt inde og først åbenbarer sig, når du når ind til midten af småkagen.

Du får 24 cookies ud af portionen. Kagerne holder sig fint i en kagedåse og bevarer deres sejhed og blødhed. Det er selvfølgelig også en mulighed at fryse de ubagte dejkugler ned, så du altid kan fremtrylle en pladefuld nybagte Nutellacookies.

Tag dejkuglerne ud af fryseren, når du tænder ovnen, og bag dem et par minutter længere end i opskriften. De behøver ikke tø helt op først.

Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.
Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.

Nutellacookies

Sprød kant, blød og sej med en midte af flydende Nutella…
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 29 minutter min
Ret Småkage
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 160 g Nutella (cirkavægt)
  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 175 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 nip groft salt
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 1 æggeblomme
  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 2 spsk mørk kakao
  • 1 tsk natron
  • 140 g mørk chokolade
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Afsæt 24 teskefulde Nutella på bage- eller smørrebrødspapir og sæt dem i fryseren i en times tid, til de er helt frosne.
    Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.
  • Imens laver du cookiedejen:
    Rør det bløde smør godt med farin, sukker, vanillesukker og et nip salt til en ensartet masse.
  • Skrab skålens sider ned og tilsæt æg og æggeblomme. Rør igen godt.
  • Sigt mel, Maizena, kakao og natron sammen i en skål. Hak chokolade og nødder groft. Bland begge dele i dejen og rør igen godt.
  • Dæk skålen til, og sæt den på køl, indtil Nutellaen er frossen.
  • Tænd ovnen på 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd tre bageplader med bagepapir.
  • Vej dejen af til 24 lige store klumper dej. Bred dem lidt ud, før du tager Nutellaen ud af fryseren og lægger en frossen klump på hvert stykke dej.
    Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.
  • Fold dejen op omkring Nutellaen, så den er helt lukket inde, og tril det til en kugle. Sæt kuglerne med god afstand, ca. 8 på hver bageplade.
  • Bag dine Nutellacookies i nederste tredjedel af ovnen i ca. 14 minutter. Kagerne skal være krakelerede på overfladen, men er stadig meget bløde. 
  • Lad dem afkøle 5-10 minutter på bagepladen, før du flytter dem til en bagerist, og lader dem afkøle helt.

Noter

Nutellacookies opbevares i tætlukkede kagedåser (på øverste hylde).
Den ubagte dej kan fryses ned i kugler.
Tags Cookies, Nutella

Har du lyst til at bage flere slags cookies, kan jeg anbefale de her chokoladecookies eller mine cookies med tranebær og hvid chokolade.

Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.
Nutellacookies - de allerbedste, du har smagt! Fra Bagvrk.dk.

Tags: Bagværk, Bagvrks bedste, Børnevenlig, Chokolade, Cookies, Familiefavorit, Hurtig, Nem, Nem opskrift, Nødder, Nutella, Småkager

Previous Post: « Rundstykker – sådan bager du dem lige så godt som bagerens!
Next Post: Klejner – den bedste opskrift på en juleklassiker! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Villumsen

    17. november 2018 kl. 12:41

    Kære Lene.

    Svar
    • Lene

      17. november 2018 kl. 15:08

      Kære Jette:-)
      Har du et spørgsmål til opskriften?
      Kh Lene

      Svar
    • Bente

      11. april 2019 kl. 12:13

      Hejsa….
      Da det skal være alm.ovnvarme – skal jeg så bage en plade af gangen, eller må man godt sætte alle 3 plader i ovnen på en gang ?

      Vh. Bente

      Svar
      • Lene

        11. april 2019 kl. 13:20

        Hej Bente:-)
        Jeg bruger altid almindelig ovnvarme og bager en plade ad gangen, primært fordi varmluften i min ovn bager meget ujævnt.
        Hvis din ovn bager jævnt ved varmluft, kan du godt bage alle tre plader på én gang, men så skal du sænke ovnens temperatur med 20 grader i forhold til opskriften:-)
        God fornøjelse.
        Kh Lene

        Svar
        • Vivian

          7. november 2020 kl. 16:56

          Hej Lene
          Kan man ikke bruge bagepulver i stedet for natron. Kan nemlig ik lide eftersmag af natron
          Hilsen Vivian

          Svar
          • Lene Tranberg

            7. november 2020 kl. 19:14

            Hej Vivian:-)
            Jo, det ville jeg lade komme an på en prøve, men det tror jeg sagtens, du kan;-)
            God bagelyst!

            Kh Lene

      • Bente

        12. april 2019 kl. 10:35

        Tak – jeg valgte den sikreste løsning med 1 plade af gangen og de bilen mega fine og smager himmelsk
        Vh. Bente

        Svar
        • Lene

          12. april 2019 kl. 11:01

          Fantastisk, Bente:-)
          God weekend!
          Kh Lene

          Svar
  2. Christina

    14. januar 2021 kl. 16:09

    Hejsa. Hvis jeg nu vil fryse nogle dej kugler ned, hvordan gør jeg så med tilberedning bagefter. Skal de tø op, eller bages de frosne, og evt hvor længe? På forhånd tak 🙂
    Mh Christina

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. januar 2021 kl. 16:14

      Hej Christina:-)
      Du tager dem bare ud af fryseren, når du tænder ovnen. De skal bage ca. 2-3 minutter længere, når de kommer fra fryseren, men du behøver ikke tø dem op først.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  3. Nicla

    30. oktober 2022 kl. 8:13

    Hejsa
    Kan jeg lave disse hvis jeg ikke har adgang til en fryser?

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. oktober 2022 kl. 14:05

      Hej Nicla:-)
      Ja, du kan stille Nutellakuglerne i køleskabet, til de er afkølede og faste. Det er svært at forme dem, hvis Nutellaen er for blød.

      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  4. Jette

    1. marts 2023 kl. 10:24

    5 stars
    Hej Lene
    Denne opskrift er mega god. Jeg er begyndt at lave Nutellakuglerne færdig, hvorefter jeg fryser dem. Så har jeg altid noget til når vi bliver lækker sulten.
    Tusinde tak for opskriften😃.
    Hilsen
    Jette

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. marts 2023 kl. 19:14

      Hej Jette:-)
      God idé. Man kan aldrig have for mange Nutellacookies på lager:-)
      God weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme