Du har lyst til orientalske eller mellemøstlige lækkerier? Må det gerne være supernemt og tage under en halv time at lave mad? Du har fundet den helt rigtige opskrift, for køfte og couscoussalat er virkelig lækker og nem mad.
Køfte
Køfte eller köfte er tyrkiske, stegte kødboller med en krydderiblanding, som du også kan bruge til kebab. Krydderiblandingen kan varieres i det uendelige, men jeg startede med at købe en færdiglavet blanding i Tyskland, hvorfra jeg har lavet min egen variant.
Hver region har sin egen sammensætning. Jeg har lavet min, som vi godt kan li’ den.
Du kan lave köfte med alle slags kød. Vi foretrækker oksekød, men du kan lige så godt vælge lam eller kylling. Brug dem fx også i pitabrød, når du bager mine helt vidunderlige pitabrød, som er helt hule indeni.
Couscous
Couscous er traditionelt tilbehør i Nordafrika, hvor den gerne serveres med en gryderet.
De små gryn kaldes også semulje på dansk og er den inderste og hårdeste del af hvedekernen. De er hurtige at tilberede, fordi de blot skal overhældes med kogende vand eller bouillon og have lov at trække.
Køfte og couscoussalat
Du bliver glad af den farverige ret. Hvis du serverer tzatziki til, bliver den bestemt ikke ringere.
Jeg æltede krydderierne ind i det hakkede oksekød med hænderne. Jeg brugte dog en ske til at blande couscoussalaten.
Gå i køkkenet og glæd familien med lækker aftensmad, fuld af farver og smag. Begge dele er velegnet til en buffet og kan nemt ganges op til store portioner.
Köfte og couscoussalat
Ingredienser
KöFTE
- 400 g hakket oksekød
- 2-3 fed hvidløg, presset
- 1 tsk tørret persille (eller 1 spsk frisk)
- 1 tsk oregano
- 1 tsk fint salt
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk paprika
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk tørret pebermynte
- ½ tsk revet muskatnød
- ¼ tsk stødt kanel
COUSCOUS
- 3 dl vand
- ½ terning hønsebouillon
- 3 dl couscousgryn (225 g)
GRØNT TIL SALATEN
- 4 forårsløg i tynde, skrå ringe
- 12 cherrytomater i kvarte
- 1 finthakket, rød chili (efter smag)
DRESSING TIL SALATEN
- ½ dl olivenolie
- 1 usprøjtet citron, saft og skal
- 1 tsk tørret persille (eller 1 spsk frisk)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld mynte, finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
KÖFTE
- Bland kødet med krydderierne. Form små kødboller og steg dem på grillen eller i olivenolie på en varm pande. Hold dem varme indtil servering.
COUSCOUSSALAT
- Bring vandet i kog og opløs bouillonterningen. Sluk for varmen. Hæld couscousgrynene i, rør rundt med en gaffel, og lad det trække under låg i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel.
- Skær forårsløgene i tynde ringe. Hak chilien fint og skær cherrytomaterne i kvarte.
- Ryst ingredienserne til dressingen sammen. Bland grønsagerne i couscous'en og hæld dressingen over. Bland godt.
Skriv et svar