• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kanelstang med æbler – en nem, flettet æblekringle fuld af sød og lækker efterårssmag

Kanelstang med æbler – en nem, flettet æblekringle fuld af sød og lækker efterårssmag

7. november 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Vinden rusker i træerne, det er efterår. Der findes ikke noget bedre end et lunt stykke kage, når vi med røde kinder vender hjem efter en tur i skoven. Bag en kanelstang med æbler og find hverdagsmagien.

Efterår er bagetid. Der er ro til at fordybe sig i køkkenet, og haven kalder ikke i samme grad som om sommeren. At stå med hænderne i en gærdej er en kærkommen form for mindfulness.

Kanelstang med æbler Æblestang Bagvrk.dk udvalgt høj

Kanelstang med æbler

Har du for mange æbler? Måske nogle, der har set bedre dage eller en pose Too good to go, som du ikke lige har fået spist? I stedet for at smide dem ud, skal du bage dem ind i en gærdej.

Den bløde, saftige kanelremonce kombineret med æbler sender dit mundvand ud i de yderste afkroge af mundhulen bare ved tanken. Et stykke er slet ikke nok. Heldigvis bliver der to gode stænger af opskriften, så du kan roligt spise løs.

Den smidige gærdej holder på fyldet uden at lade den mindste smule sive ud på bagepladen. Når toppen af en kanelstang med æbler flettes som her, får den damp, der siver ud fra de varme æbler, lov at forsvinde fra dejen, så den ikke bliver for våd eller revner.

Der er marcipan og rosiner i fyldet. Begge klæder både æbler og kanel, men kan undværes, hvis du vil. Mængden af remonce skal skrues lidt i vejret, hvis du undlader marcipanen.

Kanelstang med æble på tallerken Bagvrk.dk

En smidig gærdej

Den blanke, smidige dej er nem at have med at gøre, når den er æltet længe nok. Det er nemlig vigtigt, at gluten i dejen udvikles, så dejen kan strække sig, når den hæver. Glutenudviklingen gør også dejen nem at rulle ud uden at hænge i bordet.

Ligesom den navnkundige Søren Ryge kringle eller Bagvrks kringle virker dejen klistret, indtil den er æltet nok. Derfor er mange tilbøjelige til at putte mere mel i, end der står i opskriften. Lad være med det.

En dej med for meget mel vil aldrig kunne blive lige så luftig, og dit bagværk bliver hurtigere tørt.

Jeg ælter dejen ved lav til medium hastighed i 15 minutter. Så slipper dejen skålens sider og er blank og elastisk. Den klistrer ikke til fingrene, og du kan nemt trække dejen af dejkrogen. 

Kanelstang med æbler klar til ovnen penslet med æg Bagvrk.dk
Kanelstang med æbler drysset med perlesukker og svensk perlesukker (haglsukker).

Når du senere ruller dejen ud, giver den sig. Du behøver ikke drysse så meget mel på bordet som med en dej, der ikke var æltet grundigt. Flyt på dejen under udrulningen og drys bordet let med mel, når det er nødvendigt.

Det er nemmest at ælte dejen i en røremaskine, men du kan godt ælte den i hånden. Så skal den æltes i mindst 20 minutter, før du har den samme glutenudvikling som på maskinen. Der skal armmuller og en grydeske til;-)

Prøv at bruge bagemargarine i blok i stedet for smør i din kanelstang med æbler. Det giver en luftigere dej, når kagen er bagt. Med smør bliver krummen mere bastant og tung, men den får selvfølgelig smørsmagen af det.

Vær opmærksom på, at en dej godt kan æltes for længe. Lad være med at ælte den fx en halv time i maskinen. Når en dej er overæltet, revner den og falder fra hinanden. Så er den lige til skraldespanden, for du vil aldrig kunne få et godt resultat med en dej, hvor glutenstrengene er revet over.

Hel kanelstang med æbler Bagvrk.dk
Kanelstang med æbler efter afkøling.
Kanelstang med æbler Æblestang Bagvrk.dk udvalgt

Kanelstang med æbler

En luftig gærdej med fyld af kanelremonce, marcipan og æbler.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 58 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 2 stænger

Ingredienser
  

Gærdej

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 æg, str. M/L
  • 25 g sukker
  • 1 nip groft salt
  • 350 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 150 g blød margarine (ikke smør)

Fyld

  • 200 g æbler, skrællede i tynde skiver
  • 75 g blødt smør eller bagemargarine
  • 75 g sukker
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 30 g rosiner

Pensling og drys

  • 1 sammenpisket æg
  • Perlesukker
  • Svensk perlesukker

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt æg, salt, sukker og ⅔ af melet. Saml dejen, før margarinen æltes ind, til der ikke er mere synligt margarine. (Det gøres nemmest med K-spaden i røremaskinen.)
  • Skift til dejkrogen, tilsæt resten af melet og ælt dejen grundigt i ca. 15 minutter, til dejen slipper skålens sider og er blød, blank og smidig. Når dejen er færdigæltet, klistrer den stort set ikke til fingrene.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
  • Imens laver du fyldet: Rør en remonce ved at blande smør, sukker, marcipan, vanillesukker og kanel godt sammen. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.
  • Når dejen er færdighævet, ruller du den ud til et kvadrat på 40×40 cm på et let meldrysset bord. Flyt på dejen undervejs og løft den op fra bordpladen i begge sider, så dejen slapper af og ikke trækker sig sammen, når du begynder at skære i den.
  • Del dejen i to felter på 20×40 cm. Flyt dem lidt fra hinanden.
    Kanelstang med æble remonce rosiner Bagvrk.dk
  • Fordel remoncen på midten af de to dejstykker. Drys med rosiner og læg æbleskiverne tæt.
    Kanelstang med æbler skårne strimler Bagvrk.dk
  • Skær nu skrå strimler ud fra midten med en lille smule afstand til fyldet. Fold enderne ind og flet dejstrimlerne ind over fyldet. Gentag med den anden kanelstang.
    Kanelstang med æbler start på flet Bagvrk.dk
  • Flyt stængerne over på en bageplade klargjort med bagepapir. Dæk dem til med et tørt viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Varm imens ovnen op til 220°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Når dejen er færdighævet, pensles den med sammenpisket æg og drysses med svensk perlesukker (haglsukker) og perlesukker.
  • Bag kanelstængerne i nederste tredjedel af ovnen i 5 minutter, før ovnen skrues ned på 200°, og de bages i yderligere 12-15 minutter, til de er gyldentbrune.
  • Dæk de færdigbagte kanelstænger til med et tørt viskestykke, mens de køler af.

Noter

Kanelstænger med æble er fryseegnede i op til tre måneder.
Når du tager den op igen, kan du enten lade den ligge på køkkenbordet i fryseposen i 2-3 timer og lune den i ovnen ved 200° – eller du kan pakke fryseposen ind i et viskestykke og lægge kringlen på en lun radiator i et par timer.
Tags Æble, Dansk Klassiker, Gærdej, Kanel, Marcipan
Følg mig på Instagram.

Tags: Æble, Billig, Dansk klassiker, Efterår, Familiefavorit, Fødselsdag, Gær, Gærdej, Gærkage, Kanel, Marcipan, Nem opskrift, Remonce

Previous Post: « Himmelsk flæskesteg i airfryer – saftig med sprød svær, klar på ingen tid!
Next Post: Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til din pizzaovn – bliv pizzamester i dit eget køkken! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Muldvarpeskud – en helt klassisk dessert

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme