• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Pølsemumier – mumiepølsehorn til halloween er (u)hyggelig godt til madpakken

Pølsemumier – mumiepølsehorn til halloween er (u)hyggelig godt til madpakken

20. oktober 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jo, jeg kunne godt bare have bagt almindelige pølsehorn. Men jeg havde helt sikkert ikke hygget mig så meget med det. Dejen til disse pølsemumier er min almindelige til pølsehorn. Pølsehornenes udformning er noget mere usædvanlig, men helt perfekt, nu når det snart er halloween.

Pølsemumier pølsehorn til halloween med bold Bagvrk.dk
Pølsemumier kommer i mange faconer, men alle er lige sjove;-)

Ved du, hvorfor mumier ikke vil spille stikbold med zombier? (Fordi zombierne ikke kan dø:-D)

Ideer til halloween

Vi plejer ikke at blive overrendt at børn, som råber “Slik eller ballade!” til halloween, men det skal ikke afholde mig fra at bage til halloween. Jeg hader gys og gru i film. Jeg kan slet ikke li’ zombier. Jeg ser heller ikke splatterfilm.

Men mit indre legebarn kommer frem, når datoen nærmer sig den 31. oktober, hvor man fejrer halloween. Jeg er vild med edderkopper i plastic (og er heller ikke bange for de rigtige). Vi snitter altid græskarlygter til min fars fødselsdag. Og hvis jeg lige kan snige en mumie eller en blodig kage ind, så gør jeg det.

Der er masser af inspiration her på bloggen, og hvis du vil have det store overblik, finder du alle mine halloweenopskrifter her.

Pølsemumier

Pølsemumier er ikke svære

Det er ikke sværere at bage pølsemumier end pølsehorn. Det tager bare lidt længere tid, så vær tålmodig. Det er tilladt at stå og smågrine, imens du vikler bandager om de stakkels, små pølsemænd.

Disse pølsemumier blev bare bagt til skolemadpakken. Jeg bagte en dobbeltportion, men denne dej passer til 12-14 små kyllingepølser. Øjnene er skiver af sorte oliven. Du kan undlade dem, hvis du ikke bryder dig om oliven – eller skifte dem ud med jalapeños, hvis du føler for det.

Pølsemumier pølsehorn til halloween udvalgt Bagvrk.dk

Pølsemumier

Små, skæve pølsehorn til halloween. Hyggelige at lave sammen med børnene.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 57 minutter min
Ret Frokost
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 1¼ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g blødt smør
  • 325 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 12-14 små pølser
  • 24-28 skiver af sorte oliven

Pensling

  • 1 æg, str. M/L
  • 1 spsk mælk

Sådan gør du
 

  • Varm mælken, indtil den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af melet, før du ælter smør godt ind. Tilsæt resten melet i ad et par omgange.
  • Ælt dejen, til den er smidig og slipper skålens sider, gerne 10 minutter. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
  • Mens dejen hæver, forbereder du pølserne. Skær en slidse i den ene ende. Det bliver til ben. Skær to slidser midt på, som bliver til arme.
    Pølsemumier
  • Ælt dejen igennem og del den i to. Læg den ene portion under et fugtigt viskestykke, mens du arbejder med den anden. Rul den ene del ud til et par milimeters tykkelse og skær dejen i smalle strimler med et pizzahjul eller en skarp kniv. Strimlerne skal være ca. 4-5 mm brede.
    Pølsemumier
  • Læg et fugtigt viskestykke henover de strimler, som du ikke lige arbejder med, så de ikke tørrer ud. – Tør dej er nemlig ikke smidig, men svær at arbejde med. Det gør ikke noget, at dejen begynder at hæve, mens den ligger under viskestykket.

Sådan vikler du

  • Begynd at vikle nedefra. Vikl først om det ene ben op mod maven, derefter det andet. Vikl dejstrimler rundt om kroppen og armene. Afslut med hovedet og vikl dej rundt om øjnene af oliven, så de holdes på plads.
    Pølsemumier
  • Læg dine pølsemumier på bagepapir på en bageplade og fortsæt, til du har pladen fuld. Rul resten af dejen ud og skær også den i strimler. Læg et fugtigt viskestykke over og lad pølsemumierne hæve i 30 minutter.
  • Imens varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • Pisk ægget sammen med en spiseskefuld mælk og pensl dine pølsemumier, før de kommer i ovnen. Bag dem i ca. 12 minutter i nederste tredjedel af ovnen.
  • Når pølsehornene er færdigbagte, lægger du et hårdtopvredet viskestykke over, mens de køler af.

Noter

Pølsemumier skal opbevares i køleskab, da der er kød i. Jeg synes ikke, køleskabet gør noget godt for gærdej, så derfor plejer jeg at fryse dem ned i poser, der passer med en portion til en madpakke.
 
Hvis du skal varme pølsehorn eller pizzasnegle, har jeg et supergodt tip til dig. Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Skyl brødet under vandhanen (bare hurtigt ind igennem vandstrålen og ryst vandet lidt af) og læg dem på en bageplade. Sæt pølsehornene i ovnen i ca. 5 minutter, til de er varme indeni. Vandet på brødet gør, at de bliver som nybagte. Dette trick virker også med boller, rundstykker, flutes etc.
Tags Frokost, Halloween, Madpakker, Med børn
Følg mig på Instagram
Pølsemumier pølsehorn til halloween Bagvrk.dk

Tags: Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Frokost, Gær, Gærbrød, Gærdej, Halloween, Madpakker, Med børn, Nem opskrift, Picnic, Pølser

Previous Post: « Festlige græskarboller – bag madbrød til efterårets varme retter – en hyggelig opskrift!
Next Post: En småkagemand med hjerte – julens sødeste småkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia

    17. oktober 2019 kl. 11:47

    Wow de her er bare skønne. Dem tror jeg drengene skal have med i madpakken d. 31/10 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. oktober 2019 kl. 11:53

      Tak, Pia:-)
      Jeg stod også og småklukkede for mig selv, da jeg lavede dem;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Jeanette Stamp

    14. oktober 2021 kl. 1:02

    Jeg delte din opskrift på min Facebook side her i Calgary Canada og har allerede fået et et par likes fra mine Dansk damer . Jeg skal lige prøve at lave dem til Halloween.
    Tusind tak for all dine dejlige inspirerende opskrift .
    Jeanette

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. oktober 2021 kl. 9:03

      Hej Jeanette:-)
      Det glæder mig.
      Ha’ en skøn dag og god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Karamelmuffins med ægte karamel
  • Pitabrød så englene synger – så kan Jacob godt…
  • En bogstavkage er bare en anden form for talkage!?
  • Hjemmelavet pasta – basta! Find den bedste…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme