• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / En jordbærdrøm, mens vi venter på forår

En jordbærdrøm, mens vi venter på forår

6. marts 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En saftig kage med en jordbærpuré, flødeskum og friske jordbær? Hvor der er prikket huller i kagen, så jordbærsaften kan løbe ned i kagen og gøre den endnu mere uimodståelig? Jep, det er en ny kage, der er tale om:-) Jeg var løbet tør for kagenavne, men heldigvis var der hjælp at hente hos mine “fans” på Facebook. Betina kom op med navnet “Jordbærdrøm”, så det hedder jordbærkagen nu.

Jordbærdrøm

Hvis du mangler inspiration til andre jordbærkager, så tjek mine opskrifter på jordbærlagkage, jordbærtærte og tærte med sukkermarinerede jordbær.

Instagram og 1.000 følgere

Jeg har haft noget at fejre i weekenden. Jeg har (langt om længe) nået 1.000 følgere på Instagram:-D Det har været tæt på i et par uger nu. Om aftenen, når jeg gik i seng, var der måske 998 følgere. Om morgenen var der så kun 993. Det er jeg ret ligeglad med, for dem, som “ikke-følger” mig igen, er oftest nogle, som kun følger én, for at man skal følge dem tilbage, og hvis man så ikke gør det, så holder de op med at følge én igen. Tøsesure…

Jordbærdrøm

Det er ikke for at være uhøflig, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg har bare lært lidt af mit stressforløb.

Hvis jeg ikke er 100% ærlig overfor mig selv, og kun vælger at følge dem, som inspirerer mig (eller som er min familie og venner), så bliver min billedstrøm oversvømmet, og jeg skal bladre forbi en masse billeder, jeg egentlig ikke interesserer mig for.

Som sagt, det er ikke uvilje eller uhøflighed, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg er bare blevet bedre til at passe på mig selv.

Jeg kan godt lade mig imponere af dem, som har mange tusinde (hundredetusinde) følgere på sociale medier. Men lad mig slå fast: De er ikke kommet sovende til det. Selvfølgelig er der nogle, der køber følgere for at komme i gang. Men dem kan man jo ikke bruge til noget…

Så er der dem, der er kendte. (De har også arbejdet for at blive kendte, ikke?) Og de store varemærker som Nike og den slags.  Men dem, som har bygget et stærkt fællesskab op omkring et eller andet, enten det så er mad, foto, fitness eller hvad det nu måtte være, som formår at nå ud til og inspirere mange tusinde mennesker hver dag!? Jo, det er altså lidt imponerende.

Bagvrk.dk

Jeg er kun en lille fisk, men jeg er mig. Og jeg er så taknemmelig for, at du læser med. Både på bloggen, på Facebook og på Instagram🙂 Der er link her på siden til både den ene og den anden profil, hvis du skulle have lyst til at se mere til mig. På Instagram deler jeg mange billeder, som aldrig når på bloggen.

Jordbærdrøm

En jordbærdrøm

Tilbage til min jordbærdrøm. Måske har du set en video på nettet af en “poke cake”? Man tager en kage, prikker en masse huller med skaftet på en grydeske og fylder et eller andet flydende snask ned i hullerne, som får lov at trække ind i kagen. Ofte er det en chokoladekage med karamel…

Kan man gøre en jordbærkage mere lækker? Det er næsten utænkeligt, er det ikke? Det eneste, som er bedre end én jordbærkage, er to jordbærkager…

Jeg bagte en kagebund, lidt henad en drømmekage, men lidt mere svampet og saftig, fordi jeg bruger yoghurt i dejen i stedet for mælk. Jeg lavede en frugtpuré af bær og sukker og hældte den udover kagen og ned i hullerne.

Jeg havde forestillet mig, at det skulle være en jordbærpuré, men jeg havde kun hindbær i fryseren, så det blev det, jeg brugte. Det smagte dejligt, men min tanke var jordbær, så det er det, der står i opskriften.

På toppen kom der en pisket flødeskum med lidt sukker og vanille – og friske jordbær. Kombinationen af den syrligt/søde bund og de søde jordbær er vidunderlig. – En ren jordbærdrøm:-)

Jordbærdrøm pokecake Bagvrk.dk

Vil du hellere bage den klassiske jordbærtærte med mørdejsbund, skal du bage den her.

Jordbærdrøm

Jordbærdrøm

En blød, saftig kage med masser af jordbærsmag.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 16 personer

Ingredienser
  

Kagebund

  • 3 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl yoghurt (eller et andet surmælksprodukt)
  • 250 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 2 tsk bagepulver

Jordbærpuré

  • 300 g frosne jordbær
  • 150 g sukker

Til toppen

  • 2½ dl piskefløde
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 400 g jordbær

Sådan gør du
 

Kagebunden

  • Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og meget luftigt. Det tager 10-12 minutter. Imens smelter du smørret og blander det med yoghurten. Sigt mel og bagepulver sammen og bland det godt, så bagepulveret bliver ordentligt fordelt.
  • Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bradepande på ca. 20×30 cm med bagepapir. (Det er nemmest, hvis du gør bagepapiret vådt og vrider det op. Så kan du få papiret helt ud i hjørnerne.)
  • Når æggesnapsen er tyk, rører du yoghurten i æggene. Du skal ikke piske, for så tvinger du noget af luften ud af æggene. Vend mel og bagepulver i de våde ingredienser med lange tag med en dejskraber. Igen, du skal ikke piske, for så bliver kagen kompakt. Du skal kun røre, indtil det hele er blandet.
  • Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med en trætandstikker, om dejen er gennembagt, eller der hænger dej ved. Lad kagen køle af.

Jordbærpuré

  • Bring sukker og jordbær i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil bærrene er helt bløde og let kan trykkes i stykker med en ske. Rør engang imellem. Mos bærrene helt ud, gerne med en stavblender, så det bliver jævnt og glat.
  • (Hvis du bruger andre bær end jordbær, så kør pureen gennem en sigte, så du sorterer kernerne fra. Hindbær- og brombærkerner pynter ikke i kagen.)
    Jordbærdrøm
  • Prik huller med skaftet af fx en trægrydeske overalt i kagen. Et par centimeters afstand eller tre er fint. Fordel din jordbærpuré på kagen og lad den trække ned i hullerne. Lad kagen stå og trække i minimum 5-10 minutter.
    Jordbærdrøm

TOP OG PYNT

  • Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanille. Rengør jordbærrene og skær dem i skiver.
  • Fordel flødeskummet på din jordbærdrøm og pynt den med de skiveskårne jordbær. Skær kagen ud i passende firkanter, før du serverer. Og drømmer – om endnu en jordbærdrøm og sol og sommer.

Noter

Kagen skal opbevares i køleskabet, hvis du ikke får spist det hele.
Tags Forår, Jordbær, Sommer, Supernem
Jordbærdrøm

Tags: Børnevenlig, Bradepandekage, Dansk kage, Dansk klassiker, Familiefavorit, Flødeskum, Jordbær, Lagkage, Nem opskrift, Rørekage, Vanille

Previous Post: « Sugar cookies – en enhjørningsmåkage til Anna
Next Post: Tunmousse i rugbrødstærter – dekorativt på frokostbordet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kirsten

    11. marts 2019 kl. 17:54

    Kan man lave denne dagen i forvejen?

    Svar
    • Lene

      11. marts 2019 kl. 18:07

      Hej Kirsten:-)
      Du kan godt bage kagen dagen før og evt hælde bærcoulis’en over. Du skal bare pakke kagen godt ind. Du kan også bage kagen og lave coulis’en, og først hælde den over på serveringsdagen.
      Det er bedst først at pynte med flødeskum og jordbær på dagen, for både skum og bær bliver trætte af at stå – og kagen har bedst af at overnatte godt pakket ind på køkkenbordet, mens flødeskummet selvfølgelig skal være på køl.
      God fornøjelse med den:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Louise Plougmand

    24. august 2022 kl. 21:35

    Hejsa
    Kan kagen fryses? Hvis man hælder coulis på bunden og så fryser den? Og så først pynter med flødeskum og jordbær på dagen…

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. august 2022 kl. 22:59

      Hej Louise:-)
      Ja, sådan kan du sagtens gøre det.
      God bagelyst og god fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
  3. Solveig

    20. februar 2023 kl. 21:14

    Kan man bruge cremefraiche istedet for youghurt?

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. februar 2023 kl. 11:32

      Hej Solveig:-)
      Ja, det kan du sagtens:-)
      God bagelyst og god dag.

      Kh Lene

      Svar
  4. Janni Gregersen

    18. marts 2024 kl. 20:24

    Kan man fryse bundene sammen med jordbærpure?

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. april 2024 kl. 13:00

      Hej Janni:-)
      Ja, det kan du sagtens.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme