En jordbærdrøm, mens vi venter på forår

En saftig kage med en jordbærpuré, flødeskum og friske jordbær? Hvor der er prikket huller i kagen, så jordbærsaften kan løbe ned i kagen og gøre den endnu mere uimodståelig? Jep, det er en ny kage, der er tale om:-) Jeg var løbet tør for kagenavne, men heldigvis var der hjælp at hente hos mine “fans” på Facebook. Betina kom op med navnet “Jordbærdrøm”, så det hedder denne jordbærkage nu.

Hvis du mangler inspiration til andre jordbærkager, så tjek mine opskrifter på jordbærlagkage, jordbærtærte og tærte med sukkermarinerede jordbær.

Instagram og 1.000 følgere

Jeg har haft noget at fejre i weekenden. Jeg har (langt om længe) nået 1.000 følgere på Instagram:-D Det har været tæt på i et par uger nu. Om aftenen, når jeg gik i seng, var der måske 998 følgere. Om morgenen var der så kun 993. Det er jeg ret ligeglad med, for dem, som “ikke-følger” mig igen, er oftest nogle, som kun følger én, for at man skal følge dem tilbage, og hvis man så ikke gør det, så holder de op med at følge én igen. Tøsesure…

Jordbærdrøm

Det er ikke for at være uhøflig, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg har bare lært lidt af mit stressforløb. Hvis jeg ikke er 100% ærlig overfor mig selv, og kun vælger at følge dem, som inspirerer mig (eller som er min familie og venner), så bliver min billedstrøm oversvømmet, og jeg skal bladre forbi en masse billeder, jeg egentlig ikke interesserer mig for. Som sagt, det er ikke uvilje eller uhøflighed, hvis jeg ikke følger tilbage. Jeg er bare blevet bedre til at passe på mig selv.

Jeg kan godt lade mig imponere af dem, som har mange tusinde (hundredetusinde) følgere på sociale medier. Men lad mig slå fast: De er ikke kommet sovende til det. Selvfølgelig er der nogle, der køber følgere for at komme i gang. Men dem kan man jo ikke bruge til noget… Så er der dem, der er kendte. (De har også arbejdet for at blive kendte, ikke?) Og de store varemærker som Nike og den slags.  Men dem, som har bygget et stærkt fællesskab op omkring et eller andet, enten det så er mad, foto, fitness eller hvad det nu måtte være, som formår at nå ud til og inspirere mange tusinde mennesker hver dag!? Jo, det er altså lidt imponerende.

Bagvrk.dk

Jeg er kun en lille fisk, men jeg er mig. Og jeg er så taknemmelig for, at du læser med. Både på bloggen, på Facebook og på Instagram:-) Der er link her på siden til både den ene og den anden profil, hvis du skulle have lyst til at se mere til mig. På Instagram deler jeg flere billeder, som aldrig når på bloggen

Jordbærdrømmen

Tilbage til denne jordbærdrøm. Måske har du set en video på nettet af en “poke cake”? Man tager en kage, prikker en masse huller med skaftet på en grydeske og fylder et eller andet flydende snask ned i hullerne, som får lov at trække ind i kagen. Ofte er det en chokoladekage med karamel…

Jordbærdrøm

Men kan man gøre en jordbærkage mere lækker? Det er næsten utænkeligt, er det ikke? Det eneste, som er bedre end en jordbærkage, er to jordbærkager…

Jeg har bagt en kagebund, lidt henad en drømmekage, men lidt mere svampet og syrlig, fordi jeg bruger yoghurt i dejen i stedet for mælk. Jeg lavede en frugtpuré af bær og sukker og hældte den udover kagen og ned i hullerne. Jeg havde forestillet mig, at det skulle være en jordbærpuré, men jeg havde kun hindbær i fryseren, så det blev det, jeg brugte. Det smagte dejligt, men min tanke var jordbær, så det er det, der står i opskriften.

På toppen kom der en pisket flødeskum med lidt sukker og vanille – og friske jordbær. Kombinationen af den syrligt/søde bund og de søde jordbær er vidunderlig. – En ren jordbærdrøm:-)

Jordbærdrøm

Jordbærdrøm (16-20 stykker)

Kagebund

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl. yoghurt (eller et andet surmælksprodukt)
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver

Jordbærpuré

  • 300 g frosne jordbær
  • 150 g sukker

Til toppen

  • 2½ dl. piskefløde
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 400 g jordbær

Kagebunden

Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og meget luftigt. Det tager 10-12 minutter. Imens smelter du smørret og blander det med yoghurten. Sigt mel og bagepulver sammen og bland det godt, så bagepulveret bliver ordentligt fordelt. Klargør en bradepande på ca. 20×30 cm med bagepapir. (Det er nemmest, hvis du gør bagepapiret vådt og vrider det op. Så kan du få papiret helt ud i hjørnerne.) Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft).

Når æggesnapsen er tyk, rører du yoghurten i æggene. Du skal ikke piske, for så tvinger du noget af luften ud af æggene. Vend mel og bagepulver i de våde ingredienser med lange tag med en dejskraber. Igen, du skal ikke piske, for så bliver kagen kompakt. Du skal kun røre, indtil det hele er blandet.

Bag kagen i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med en trætandstikker, om dejen er gennembagt, eller der hænger dej ved. Lad kagen køle af.

Jordbærpuré

Bring sukker og jordbær i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil bærrene er helt bløde og let kan trykkes i stykker med en ske. Rør engang imellem. Mos bærrene helt ud, gerne med en stavblender, så det bliver jævnt og glat.

(Hvis du bruger andre bær end jordbær, ville jeg si pureen, så du sorterer kernerne fra. Hindbær- og brombærkerner pynter ikke i kagen.)

Jordbærdrøm

Prik huller med skaftet af en trægrydeske overalt i kagen. Et par centimeters afstand eller tre er fint. Fordel din jordbærpuré på kagen og lad den trække ned i hullerne. Lad kagen stå og trække i minimum 5-10 minutter.

Jordbærdrøm

Top og pynt

Pisk fløden stiv sammen med sukker og vanille. Rengør jordbærrene og skær dem i skiver.

Fordel flødeskummet på din jordbærdrøm og pynt den med de skiveskårne jordbær. Skær kagen ud i passende firkanter, før du serverer. Og drømmer – om endnu en jordbærdrøm og sol og sommer.

Jordbærdrøm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *