Hufflepuff choux au craquelin med lemon curd creme

(Jeg har fået de små flag i gave og linker til firmaet i bunden af indlægget.) Læste du min opskrift på choux au craquelin forleden? De var fantastiske, og der er masser af muligheder med dem. En af dem var at variere fyldet med lemon curd. Straks så jeg en mulighed for at blande lidt Harry Potter ind i historien, for eftersom lemon curd er gult ligesom kollegiet Hufflepuff i bøgerne, var det oplagt også at lave en gul småkagetop på vandbakkelserne. Det er næsten en spiritusprøve at sige titlen på dette indlæg: Hufflepuff choux au craquelin med lemon curd creme.

Hufflepuff choux au craquelin

Hufflepuff er navnet på et af kollegierne på Hogwarts (Skole for heksekunster og troldmandsskab) i Harry Potter, opkaldt efter Helga Hufflepuff. Helga Hufflepuff var kendt for sin venlighed og omsorg og repræsenterer venskab, flittigt og ærligt arbejde og altid at stå sammen med sine venner. Det er ikke de værste egenskaber, man kan være i besiddelse af;-)

Pottermore kan man tage en test, så man finder ud af hvilket kollegium på Hogwarts, man ville tilhøre. Hvis man altså fik et optagelsesbrev leveret med en ugle… Min yngste søn er en Hufflepuff og med egenskaberne ovenfor in mente, er det ikke det værste sted at høre til, vel?

Hufflepuff choux au craquelin

Jeg har en skøn opskrift på lemon curd, som jeg bestemt vil anbefale dig at lave. Det er lækkert smørepålæg på brød, men du kan også bruge det i kager. Jeg lavede en portion og har brugt ca. halvdelen til at fylde i disse vandbakkelser. Du kan godt bruge købt lemon curd, hvis du vil. Jeg har puttet et enkelt blad husblas i cremen, fordi jeg gerne ville have den en lille smule stiv.

Jeg har delt en masse gode råd og tricks til vandbakkelser i indlægget, som jeg linker til ovenfor, så derfor vil jeg ikke gentage dem her. Jeg går direkte til opskriften på denne lækre kage med et sprødt ydre og et blødt indre.

Hufflepuff choux au craquelin

Hufflepuff choux au craquelin

Småkagedej – craquelin

  • 70 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 80 g mel
  • Lidt gul pastafarve

Vandbakkelser

  • 1,2 dl. vand
  • 50 g smør
  • 75 g mel
  • 2 æg, str. M/L

Lemon curd creme

  • 2½ dl. piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 200 g lemon curd
  • 1 blad husblas

Småkagedej

Rør det bløde smør godt med sukkeret og pastafarven. Sigt melet i og rør til en samlet dej. Fyld dejen i en frysepose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen. Buk enden af posen om og læg dejen i fryseren, mens du laver vandbakkelsesdejen.

Vandbakkelser

Varm ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en bageplade med bagepapir.

Varm vand og smør op i en lille gryde, indtil smørret er smeltet og blandingen koger. Tag gryden af varmen. Sigt melet i på én gang og rør dejen jævn. Sæt gryden over varmen igen. Der røres grundigt, til dejen er glat og blank – og gennemvarm. Det tager et par minutter.

Æggene piskes sammen med en gaffel. Dejen hældes over i en skål. Lad den køle et par minutter, før æggene tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes godt mellem hvert æg. – Brug håndmixer eller røremaskine. Når du tilsætter æggene (jeg hældte æg i ad tre omgange), skiller dejen lidt, og så skal du røre, indtil den er helt samlet igen, før du hælder mere æg i.

Fyld dejen i en engangssprøjtepose, klip spidsen af og afsæt 12 runde kager med en diameter på ca. 5 cm. på bagepapiret.

Tag småkagedejen ud af fryseren. Udstik 12 cirkler med en diameter på 4 cm og læg en skive dej ovenpå hver vandbakkelse.

Hufflepuff choux au craquelin

Sæt straks vandbakkelserne i ovnen og bag dem i 30-35 minutter, til de er gyldne, og den krakelerede top er lysebrun. Åbn endelig ikke ovnen undervejs. Glæd dig over, at dine vandbakkelser (forhåbentlig) er store, flotte og runde:-)

Lad dine Hufflepuff choux au craquelin afkøle på en rist.

Lemon curd creme

Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 minutter. Sæt en lille gryde med vand over. Tryk husblassen fri for vand og læg den i en skål sammen med tre spsk. fløde. Smelt husblassen over vandbad. Bland den godt med den lille smule fløde og tag den af varmen. Lad husblassen afkøle til højest lillefingervarmt.

Pisk resten af fløden sammen med sukker og vanillesukker, til den danner bløde toppe. Den må ikke piskes helt stiv.

Pisk lemon curd’en godt igennem, så den er glat. Når husblassen er afkølet lidt, tager du en spiseskefuld flødeskum og rører ud i husblassen. Det sænker temperaturen, så du undgår trævler i cremen. Tjek, at blandingen ikke er varmere end håndvarm. Ellers kan du røre lidt lemon curd ud i husblasblandingen. Hæld den i lemon curd’en i en stråle, mens du pisker, til det er blandet godt. Vend nu ¼ af flødeskummet i din lemon curd, til cremen er jævn. Fortsæt med at vende resten af flødeskummet i ad et par omgange. Vend det nænsomt i med en dejskraber, så du ikke presser luften ud af flødeskummet.

Hufflepuff choux au craquelin

Fyld lemon curd cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en sprøjtetyl, fx en med et rundt hul på 5 mm i diameter. Skær et hul med en spids kniv i bunden af hver Hufflepuff choux au craquelin og fyld cremen i. Fyld bollerne helt op. Du kan mærke, når de bliver fyldte, fordi vandbakkelserne nærmest spiler lidt ud fra presset af cremen.

Vandbakkelser med fyld skal ikke stå og vente for længe, før du serverer dem, for så bliver de bløde.

Hufflepuff choux au craquelin

PS: Flagene har jeg fået tilsendt som en gave fra Cinereplicas, som laver Harry Potter merchandise. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge flagene, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået dem gratis.

6 Replies to “Hufflepuff choux au craquelin med lemon curd creme”

  1. Hej Lene
    Mine unger er ikke meget for citron men er vilde med chokolade. Ville du lave en chokolademousse og fylde i istedet eller en slags chokoladecreme?

    KH
    Camilla

  2. jeg skal bage nogle (små kager) til bryllup, men kan disse fryses, da jeg vil begynde i go tid
    Hilsen Jette

    1. Hej Jette:-)
      Du kan fryse den ubagte dej ned, så de er klar til at sætte i ovnen. Bagte vandbakkelser bliver noget blødt noget, hvis de fryses. Du skal også være opmærksom på, at den krakelerede top bliver blød, hvis den står til fx dagen efter, men jeg lunede dem et par minutter i ovnen, før de skulle fyldes, og så var de fine.
      Den største udfordring med at være i god tid er, at vandbakkelser bliver bløde af at stå med fyldet i. Du kan sagtens lave fyldet dagen før og lægge det klar i sprøjteposen i køleskabet, men jo senere du sprøjter det i, jo bedre er resultatet.
      Jeg ved, at man kan købe frosne profiteroles med cremefyld, men efter min mening er en vandbakkelse bedst, når den er sprød. (Og det er naturligvis smag og behag, for andre kan bedst li’ bløde vandbakkelser;-))
      God fornøjelse med projektet.
      Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *