• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Græskarmos og græskartærtekrydderi – billigt og nemt at lave selv

Græskarmos og græskartærtekrydderi – billigt og nemt at lave selv

20. september 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kan spare en formue på selv at lave græskarmos og græskartærtekrydderi. Ja, OK, måske er det en tilsnigelse. Og nu ved jeg heller ikke, hvor meget din timepris er værd.

Du kan nemt blande din egen pumpkin pie spice mix af krydderier, du måske allerede har i skuffen og bruge den til pumpkin spice latte eller græskarcookies her i efteråret.

Crown Prince græskar græskarmos

Græskarpuré eller græskarmos

Hvis din “timebetaling” indebærer, at du skal køre en halv time i bil hver vej for at komme i Bilka, gå igennem butikken til hylderne med de amerikanske varer for at konstatere, om de MÅSKE har en dåse græskarpuré på hylden – og hvis de ikke har, skal du lede videre andre steder?

4Dåsen koster sikkert 45,-, og du skal måske kun bruge halvdelen? – Så er det både hurtigere og billigere, hvis du køber et Hokkaido græskar til 15,- i dit lokale supermarked og laver den selv.

Græskarsuppe med Hokkaido græskar. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Græskarmos kan bruges til flere ting, som fx den græskarsuppe, som vi laver hvert efterår. Når du har lavet mosen, kan du fryse den ned i passende portioner, så den er klar til de kager og boller, som du forhåbentlig får lyst til at bage i løbet af efteråret.

Græskarmos bruges bl.a. i bløde græskarboller, de fine græskarcupcakes og de vidunderlige græskarcookies.

Lad mig understrege det med at lede efter ting på dåse… Græskarpuré er bare pureret græskar. Ikke andet. Så hvis du ser en opskrift med en dåse pumpkin puree, så lad være med at løbe ud og lede efter det.

Græskartærtekrydderi 2 Bagvrk.dk

Pumpkin pie spice – eller græskartærte krydderi

Ligesådan er det med pumpkin pie spice, som du også vil se i nogle amerikanske opskrifter. Du behøver ikke bestille det på nettet. Bland det selv!

Der er ikke græskar i. Men man bruger det til den traditionelle pumpkin pie til Thanksgiving. Det er kun kanel, nelliker, ingefær, allehånde og muskatnød i det rigtige forhold. Den “opskrift” får du med i købet i dette indlæg.

Græskartærtekrydderiet er lidt det samme som honningkagekrydderi. Det gør derfor ikke noget, at du ikke bruger det hele til halloween. Gem du bare lidt til jul også;-)

Min samlede oversigt over halloweenopskrifter finder du her.

Græskarsuppe med Hokkaido græskar. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Græskarmos

Nem mos af græskar til supper, boller og kager.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Ret Ingrediens
Køkken Amerikansk, Dansk

Ingredienser
  

  • 1 græskar, fx Hokkaido eller Crown Prince

Sådan gør du
 

  • Græskarret vaskes grundigt og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200° (alm. ovn, ikke varmluft) i en time, eller til det er mørt. 
  • Græskarret deles, og kernerne fjernes sammen med stilk og blomst. Skrab kødet af skallen med en ske. Græskarkødet moses med en gaffel eller blendes, indtil konsistensen er jævn.
  • Afkøl og frys det ned i passende portioner, hvis du ikke skal bruge det med det samme.
Tags Efterår, Græskar, Halloween
Pumpkin pie spice mix Bagvrk.dk

Græskartærtekrydderi

Græskartærtekrydderi eller pumpkin pie spice mix er nemt at lave af de varme krydderier, du har i skabet.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Ret Ingrediens
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 3 spsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødte nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1½ tsk stødt allehånde
  • 2 tsk fintrevet (eller stødt) muskatnød

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderierne i et lille glas med låg. Opbevares tørt og mørkt.
Tags Efterår, Halloween, Jul

Tags: Billig, Børnevenlig, Efterår, Familiefavorit, Græskar, Halloween, Nem opskrift

Previous Post: « Rugbrød med surdej – og hjælp fra New Zealand
Next Post: Spøgelsesmarengs – Boooh! Blev du bange? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne

    13. september 2018 kl. 9:35

    Hej
    Kan jeg i stedet bruge et alm stort orange græskar fra haven ?
    Glæder mig til at bruge dine lækre opskrifter.
    Vh
    Susanne

    Svar
    • Lene

      13. september 2018 kl. 10:07

      Hej Susanne:-)
      Ja, det kan du. Der er forskel på, hvor meget smag de forskellige græskartyper har (også afhængig af vanding og jordbund), men du kan sagtens bruge almindelige græskar fra haven;-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Susanne

    16. september 2018 kl. 12:00

    Tak for svar Lene

    Svar
    • Lene

      16. september 2018 kl. 12:01

      Velbekomme;-)

      Svar
  3. Stephani

    26. september 2018 kl. 12:18

    Hej
    Jeg ofte finder græskar produkter tit ved asiske madhandler og ved der findes et hjemmeside dialife.dk som har mulighed for at bestille dåsevarer hjem til kunder. Men jeg synes også hjemmelavede græskar er bedst.

    Svar
    • Lene

      26. september 2018 kl. 12:27

      Hej Stephani:-)
      Smart:-) Jeg synes, det var træls, at det kun var en sæsonvare, som man måtte købe på dåse i dyre domme, nu når det er så nemt selv at lave;-)
      God dag!
      Kh Lene

      Svar
  4. Lisbeth Larsen

    1. november 2018 kl. 9:23

    Jeg er interesseret i gode opskrifter på sund mad

    Svar
  5. Stephani

    1. november 2018 kl. 12:59

    Lige nu har Aldi butikker store glas af græskar kødstykke for 3 kr hver.

    Svar
    • Lene

      1. november 2018 kl. 13:47

      Det var billigt:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme